Xl Brazil Rio De Janeiro Carnival Woman Evening

Bucket List

Verdens farverigeste festivaler

5 fantastiske festivaler

Årstidernes skiften. Nyt håb og nye begyndelser. Tilgivelse, kærlighed og lysets sejr over mørket. Verdens smukkeste festivaler er mere end farverige parader og fantastiske kostumer. De er en eventyrlig eksplosion af livsglæde, tro og sanseindtryk, der bevæger sindet og bringer dig helt ind i et lands sjæl.

XL Mexico Dia De Los Muertos Woman People Culture

#1 De Dødes Dag, Mexico

For de fleste er død forbundet med sorg, og kirkegårde er steder, vi besøger for at mindes dem, vi har mistet. Men hvad nu, hvis det hele blev vendt på hovedet? Hvis død for en stund var forbundet med lys og kærlighed? Og kirkegårde var et sted, vi alle tog hen for at feste sammen med de afdødes sjæle og lade livsglæden strømme? Sådan er det hvert år i Mexico, når folk samles for at fejre De Dødes Dag.

De Dødes Dag fejres i hele Mexico den 2. november.

XL Thailand Songkran Festival

#2 Songkran, Thailand

Farverige Hawaii-skjorter, vandpistoler, haveslanger, spande med isvand, musik, mad – og rige mængder af thailandsk whisky! Hvert forår omdannes Thailand i tre dage til verdens største vandkamp, når thailænderne går på gader og stræder for at fejre det thailandske nytår og regntidens komme. I denne vandkamp gælder det dog ikke om at holde sig tør – thailænderne sprøjter nemlig vand på hinanden (og på besøgende) for at rense hinanden for alle dårligdomme. Glæd dig til en frisk start på det nye år!

Songkran fejres fra 13. – 15. april. Festivalen kan også opleves i Thailands nabolande Laos og Cambodja.

Xl India Holi Colour Festival

#3 Holi, Indien

Indien er farvernes land, og Holi er farvernes fest over dem alle. Indiens største festival markerer forårets komme og det godes sejr over ondskaben i hinduistisk mytologi. Med andre ord er det indernes største fejring af livet og kærligheden, hvor millioner af mennesker går i gaderne for at danse og kaste med farvepulver på hinanden, i en euforisk eksplosion af liv, tro og samhørighed. Forestil dig hele Indiens pallette af sanseindtryk kogt ned til ét overvældende øjeblik. Det er uden sidestykke.

Holi fejres enten i februar og marts, afhængig af den hinduistiske månekalender.

XL Brazil Dancer Woman People Carnival Colours

#4 Karneval i Rio, Brasilien

Fabelagtige fjerdragter, intense sambarytmer, overdådige parader og en sitrende følelse af nærvær, livsglæde og sanselighed. Karnevallet i Rio de Janeiro er verdens mest ikoniske fest, hvor millioner af brasilianere og op mod 500.000 besøgende fra hele verden fylder Rios gader - fra de store parader i den såkaldte Sambodromo, til de små gadefester, blocos, hvor lokale kommer i hjemmelavede kostumer, og fester til trommerytmerne dag og nat.

Karneval i Rio begynder 40 dage før påske og varer fem dage. I 2023 starter karnevallet fredag den 17. februar. I 2024 starter karnevallet fredag den 9. februar.

Xl USA Louisiana New Orleans Mardi Gras Carnival Decoration

 #5 Mardi Gras i New Orleans, USA

Jazzen swinger på gader og stræder. Fortovene dufter af cajun, creole og soul food. Du kan allerede øjne de hånddekorerede parasoller ned ad gaden, hvor brass bands spiller, så guderne synger. Hvilken historie fortæller den næste paradevogn? Mardi Gras er ikke bare USA’s største karneval. Det er alt det, som gør New Orleans til en af USA’s mest eventyrlige byer. Og så er der musikken. Alle steder. Fra de store parader, parker og pladser til baggydernes små jazzklubber. Hvor ender du?        

Mardi Gras afholdes 47 dage før påske og fejres normalt i februar eller marts. I 2023 starter Mardi Gras den 21. februar. I 2024 starter Mardi Gras den 13. februar.

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.