Xl Borneo Mount Kinabalu Near Lows Peak About 3900M
Oplevelse i Bhutan

Solopgang på Mt. Kinabalu

2 dages vandretur

Se solen stå op fra toppen af Borneos højeste bjerg

Der hviler en hel særlig mystik over mægtige Mt. Kinabalu, der med sine 4.095 m rejser sig op over Borneos grønne tæppe af regnskov. På denne vandretur sover I højt på bjerget, inden I vandrer op til en uforglemmelig solopgang på toppen.

Et helligt bjerg i dybet af Borneo

Malaysias højeste bjerg, Mt. Kinabalu, og den omgivende nationalpark, Kinabalu, har siden år 2000 været at finde på UNESCO's verdensarvsliste – og det er på alle måder et helt specielt bjerg.

Kinabalu er et af de mest artsrige og enestående naturområder i verden, og på denne vandretur bevæger I jer for alvor ind i junglens dyb til en verden af kødædende planter, kæmpe bregner og sultne, men ufarlige igler (med iglesokker på, er I sikre på ikke at mærke noget til dem). Det er en verden omgærdet af en hel særlig magi og mystik, som alle, der har været på bjerget, kan berette om.  

Mt. Kinabalu er ret beset en kæmpe klippe, som vokser ud af skoven. Oppe efter campen Laban Rata vandrer I for det meste i et goldt og dramatisk klippeterræn med junglen under jer og bjergets forrevne klippetårne over jer.  

Som alle bjerge med respekt for sig selv har Mt. Kinabalu en mytologisk plads i de lokale kulturer og hos Dusun- og Kadazaan-folkene, som anser bjerget for at være hjemsted for ånder, der lever af at spise mosset på klipperne.

Kinabalu betyder løst oversat ”de dødes hellige sted” og det kan man godt tænke lidt over, mens man kæmper sig op mod toppen midt om natten omgivet af menneskesilhuetter i pandelampens skær. 

Let vandring, men ikke til højdeskræk

I kan opleve rimeligt lette vandrestier, der dog nogle steder kan kan være en udfordring for enkelte. Selv på en flad sti kan det nemlig godt gå stejlt ned og op ved siden af, så det at se til siden kan give et gys. Se frem. Fortsæt stille og roligt.  

Turens program

2 dages udflugt med privat guide

Dag 1: Fra Timpohon Gate (1866 m) til Laban Rata (3272 m)

I bliver hentet tidligt på jeres hotel og kører til nationalparkens hovedkontor, hvor I registrerer jer og møder jeres guide. Allerede kl. 8.30 er der afgang fra den såkaldte Timpohon Gate i 1866 m højde, og selv om om vandrestien faktisk begynder med at gå lidt nedad, skal I ikke glæde jer for tidligt. 

Snart går det for alvor op ad bakke – gennem flere vegetationszoner, der spænder fra regnskovens fortryllende verden til mere tempererede skove med egetræer, kastanjetræer og mos – indtil landskabet nærmest bliver alpint. 

Cirka kl. 15.00 ankommer I på herberget Laban Rata, som ligger i en højde af 3.272 m. Her kan I nyde de skønne udsigter og omgivelser, smide støvlerne og hvile ud indtil aftensmaden serveres kl. 18.00. Kl 20.00 bliver lyset slukket og det er tid til at sove, for kl. 01.30 om morgenen, er det igen på med støvlerne. 

Dag 2: fra Laban Rata (3272 m) til Low's Peak (4094 m)

Det er midt om natten og buldermørkt, men nu skal I op. I nat angriber I toppen af Mt. Kinabalu – og I skal gerne være fremme til solopgang. Efter lidt natmad, er det på med pandelamperne og kl. 2.30 er I tilbage på vandrestien og afsted op af klippeskrænterne. I går forsigtigt og i roligt tempo, for det er mørkt, og den tynde luft er så småt begyndt at bide lidt i musklerne.   

Lidt i kl. 6 om morgenen er I endelig fremme. Lyset er begyndt at bryde, og I øjner nu det berømte skilt, som fortæller jer, at I er fremme ved Low’s Peak – toppen af Mt. Kinabalu, som er opkaldt efter naturforskeren Hugh Low - den første europæer, der besteg bjerget i 1895.

Nu stopper I op, får vejret og kigger jer omkring. Solen er på vej op over Borneos regnskov og disen løfter sig blidt fra det blågrønne tæppe, der strækker sig, så langt øjet rækker. Det er et fortryllende syn, og næsten overvældende at tænke på alt det liv, som gemmer sig under trækronerne.  

Efter solopgangen sætter I kurs mod Laban Rata, hvor der venter jer en velfortjent morgenmad cirka kl. 09.30. Ved middagstid fortsætter I videre ned ad bjerget ad samme vej, som I kom – og cirka kl. 17.00 er I igen tilbage ved Timpohon Gate, hvor I bliver hentet og kørt tilbage til jeres hotel. 

Praktisk information

Det bedste tidspunkt at bestige Mt. Kinabalu er mellem marts og september, hvor det regner mindst i Borneo.

Bestigningen af Mt. Kinabalu kræver en almindelig god fysisk form. Vi anbefaler, at I medbringer gode vandresko, varmt tøj, lommelygte, vindjakke, regnjakke, handsker, hue, solcreme og et håndklæde. 

Vores rejserådgivere kan oplyse jer nærmere om forholdene på bjerget og om, hvilke fornødenheder I får brug for undervejs.

Mette (1)

Rejserådgivere

Mette Sikla Nielsen

Mette (1)

Mette har stor erfaring på Østens mange "skæve" rejsemål. Hun har rejst i Cambodja, Vietnam, Thailand, Vietnam og Indonesien adskillige gange gennem årene. Hun er specialist i det sydøstlige Asien, og kender alt til kulturen, kunsten, naturen, dyrelivet og maden.

Mette har været i rejsebranchen i 15 år, og vender og drejer hver eneste detalje, indtil rejsen er skræddersyet til den enkelte kunde. Uanset om man foretrækker glamping i Laos, luksus på Maldiverne, en spændende familierejse eller autentisk og smuk natur, kan Mette hjælpe. Hun har nemlig prøvet det hele.

Når Mette selv rejser, foretrækker hun en god blanding af det luksusprægede og det mere autentiske. Hun har bl.a. oplevet elefanter, der vandrer på sletten i Sri Lanka, snorklet med djævlerokker på Maldiverne, nydt livet på Thailands strande og oplevet historien i og om Cambodja, bl.a. gennem cykelture i rismarkerne.

Destination:‌‌ Bali,‌ Indonesien,‌ Thailand,‌ Cambodja,‌ Vietnam,‌ Borneo,‌ Malaysia,‌ Sri Lanka,‌ Grækenland,‌ Laos,‌ Tyrkiet,‌ Norge,‌ Island,‌ Svalbard,‌ Maldiverne

Rejseformer:‌‌ Strand og luksus,‌ Kultur og eventyr,‌ Natur og safari,‌ Togrejser,‌ Familieferie

Ring til mig

Jeg glæder mig til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til mig

Jeg ringer jer op efter aftale

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, kig forbi Folke Bernadottes Allé 7 i København eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.