• Bådtur omkring Princess Louisa Inlet i Canada.
 • Båd i Princess Louisa Inlet i Canada.

Bådsafari ved Princess Louisa Inlet

Gennem klippelandskaber, regnskov og brusende hvirvler i indianerland

Princess Louisa Inlet i Canada tillader kun sightseeing fra båd, kano og kajak samt dykning og traveture.
Læs mere

Dette halvdagscruise starter direkte fra West Coast Wilderness Lodge. I sejler langs lodrette granit-vægge, skåret ud af tusinder af års gletsjeraktivitet, og vil opleve små og store vandfald, der falder direkte ned i fjorden ud over kanten af de rå klipper.

Halvdagscruise direkte fra West Coast Wilderness Lodge til Princess Louisa Inlet.Lodrette granitvægge

Turen starter i bunden af den større Jervis Inlet-fjord. Herfra sejler I op imod Princess Louisa Inlet, der ligger som en sidefjord til Jervis. Princess Louisa Inlet ligger så skjult, at det først var i midten af forrige århundrede, at området blev opdaget af nybyggere. 

Turen til Princess Louisa Inlet er rolig og scenisk.Ældgammelt indianerland

Før nybyggerne var fjordkysterne gennem tusinder af år hjemsted for indianske stammer. Og hvis I har øjnene med jer, kan I se petroglyffer – ældgamle tegn og figurer udskåret i klipperne.

Der er også oprindelige bopladser i området, men med indianernes symbiotiske forhold til naturen og det faktum, at parken har haft beskyttet status i næsten et århundrede, er der stort set ingen spor af menneskelig aktivitet. Og da Princess Louisa Inlet nyder en høj grad af beskyttelse og kun tillader sightseeing fra båd, kano og kajak samt dykning og traveture, er her virkelig tale om en uforstyr-ret perle.

Heftige strømme ved indløbet

Efter en roligt og scenisk tur op igennem Jervis, kommer I til Princess Louisa Inlet. Indløbet til fjorden er smalt, og når vandet stiger og falder, virker tidevandskræfterne langt stærkere her. Det skaber et unikt fænomen, der næsten er at sammenligne med et stærkt strømmende flodløb. Derfor er passagen også døbt Malibu Rapids. 

Halvdagscruise direkte fra West Coast Wilderness Lodge til Princess Louisa Inlet.Mellem klipper og gennem regnskov

Efter Malibu Rapids åbner Princess Louisa op, men da fjorden er smallere end Jervis, giver klippevæggene et mere overvældende indtryk. Men det er ikke en gold tunnel, I sejler igennem. På begge sider er I omgivet af tempereret regnskov, og jo længere ind i fjorden I kommer, jo mere magisk bliver skoven. 

Chatterbox vandfaldet på Princess Louisa Inlet i CanadaVandfaldet Chatterbox Falls

Det skyldes blandt andet forstøvningerne fra Chatterbox Falls, et storslået 40 meter højt vandfald, der ligger i bunden af fjorden. Chatterbox har skabt et enestående mikromiljø med mosdækkede træer. Her stopper båden, og I går det sidste korte stykke vej gennem regnskoven op til foden af Chatterbox for at opleve fjorden og faldet fra oven. 

Princess Louisa Inlet i Canada tillader kun sightseeing fra båd, kano og kajak samt dykning og traveture.Én gang til

Når I har set jer mætte, går turen tilbage og I får hele den smukke tur én gang til. I er tilbage ved frokosttid, og hvis restauranten er lukket, serverer baren ved siden af lodgen glimrende fish’n’chips.

 
Kim Carlsson

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.