• Den smukke Spirit Island ved Maligne Lake, Canada
 • Oplev Athabasca Glacier i Canada på dramatisk issafari
 • Tag på kanotur på Moraine Lake i Banff Nationalpark, Canada
 • Udsigten over Vancouver er endnu bedre fra en vandflyver
 • Flyv langs bjergkammene over Whistler helt tæt på nogle af områdets bjergtoppe.
 • Sort bjørn i Jasper Nationalpark

Canada til lands, til vands og i luften

21 dages fantastisk kør selv-ferie i det vestlige Canada inkl. udflugter, fra 50.000 kr.

Glæd jer til:

Sejltur i Vancouvers rå fjorde og flyvetur med de ikoniske vandflyvere

Hval- og bjørnesafarier og bustur i Jasper National Park

Køretur i bæltekøretøj på Athabasca-gletsjeren

Helikoptertur i Whistler

Håndplukkede værelser på 3-4* hoteller og lodges med 2-3 overnatninger hvert sted

Læs mere

Flyv med vandflyver, tag på hval- og bjørnesafari, flyv i helikopter, kør på en enorm gletsjer og meget, meget mere. På denne rejse kommer I ikke bare gennem Canadas utrolige natur – I kommer i nærkontakt med den på de allerbedste udflugter.

Naturskøn kørerute gennem de store nationalparker

Den vestlige del af Canada er beriget med noget af verdens smukkeste natur. Intet mindre! VI har lagt en rute, så I kommer omkring det hele. Fra smukt beliggende Vancouver til Vancouver Island og tilbage til fastlandet med de fascinerende skærgårdslandskaber på Sunshine Coast.

Herfra går turen videre gennem de ikoniske Rocky Mountains samt bl.a. nationalparkerne Banff og Jasper med de spejlblanke, turkisblå bjergsøer – ikke mindst Moraine Lake og Lake Louise, som er dn mest berømte af dem alle.

Fuldendt ferie uden stress og jag

Køreruten gør det naturligvis ikke alene. Skal Vestcanadas natur og storhed for alvor ind under huden, skal man have god tid. Og det har I med 2-3 overnatninger på alle hoteller og lodges, hvoraf flere ligger direkte inde i nationalparkerne.

I kan således nyde den ro, det giver, når man ikke blot skal tjekke ind for én nat og straks skynde sig videre. Den luksus er det værd at give sig selv.

Masser af inkluderede udflugter

Vi har inkluderet en række spændende og anderledes udflugter og oplevelser, der foregår både til lands, til vands og i luften. En tur i vandflyver, bjørnesafari og en køretur på kæmpe gletsjer er blot nogle af de mange aktiviteter, I kan se frem til.

Paradis for friluftselskere

Vestcanada er det rene slaraffenland for natur- og dyreelskere. Og selv i Vancouver, vestkystens eneste storby, er naturen helt tæt på med de snedækkede bjergtoppe, der omkranser byen, de hyggelige strande og Georgia-strædet, hvor både hvaler og kajakroere ynder at boltre sig. I kommer på smuk sejltur i fjordene fra Vancouver.

Overalt er der rig lejlighed til ikke blot at kigge på, men også være aktiv i naturen: Tag vandreskoene på, og begiv jer af sted på vandreture, ro kajak eller kano. Vi inkluderer en privat cykeltur i Vancouver - den perfekte måde at opleve byen på.

Det skal I opleve

Program

Dag 1
Afrejse og ankomst til Canada

Værelse med udsigt på The Loden i Vancouver, CanadaI flyver fra Danmark til Vancouver. Her venter jeres private chauffør på at køre jer til det centralt beliggende The Loden Hotel 4*, hvor I har tre overnatninger.

Dag 2-3
Vancouver

Oplev fjordene ved Vancouver i speedbåd på rejser til CanadaDen smukke beliggenhed og helt specielle charme gør Vancouver til noget ganske særligt. Vancouver er Nordamerikas måske smukkest beliggende storby, og det anerkendte rejsemagasin Condé Nast har flere gange kåret Vancouver til "Best City in the Americas". Vi inkluderer to spændende udflugter.

I skal på en naturskøn sejltur i speedbåd gennem Vancouver til de rå fjorde beboet af sæler, ørne og bjørne - og livsnydere i vidunderlige villaer! Turen starter fra Granville Island, så I kan lægge vejen omkring det livlige fødevaremarked Granville Market.

I skal også på cykeltur med privat guide, der tilrettelægger rute og tempo helt efter jeres ønsker. Men sørg for at komme en tur gennem Stanley Park, hvor underskøn natur og indianske totempæle troner foran byens skyline.

Indgang fra East Pender Street til Chinatown i Vancouver, CanadaChinatown, Gastown og meget mere

Gå en tur over hængebroen ved Capilano-kløften, tag en tur med svævebane til toppen af Grouse Mountain eller sejl ud på spækhuggersafari. Nordamerikas næststørste Chinatown og den restaurerede gamle bydel, Gastown, er også besøg værd.

Oplev byens multikulturelle puls, spis på nogle af de mange lækre restauranter, gå en tur i trendy Yaletown, og shop i det store udvalg af butikker omkring Robson Street.

Dag 4
Vandflyver til Victoria

Udsigten over Vancouver er endnu bedre fra en vandflyverNu siger I farvel til Vancouver. Og det gøres med manér.

I dag skal I med vandflyver til Victoria på Vancouver Island. Vandflyene afgår fra Coal Harbour.

The Oswego Hotel4*, victoria

Når I ankommer til Victoria, tjekker I ind på det populære og centralt beliggende The Oswego Hotel, hvor I har to overnatninger.

Dag 5
Victoria med hvalsafari

Spækhuggerfamilier ud for Vancouver Islands kystI begynder dagen med et af rejsens mange højdepunkter. Om morgenen har vi inkluderet en hvalsafari fra Victoria.

Her er næsten garanti for at se spækhuggere, da tre spækhuggerfamilier har slået sig ned ud for Vancouver Islands kyst. Om eftermiddagen kan I udforske byen.

Fine seværdigheder i Victoria

Victoria er en interessant, engelskpræget by med mange seværdigheder og en flot arkitektur.

Her holdes mange af de britiske traditioner stadig i hævd, og I ser flere butikker, som sælger typiske engelske varer. I kan sågar nyde en vaskeægte Afternoon Tea på det traditionsrige hotel The Empress.

Dag 6
Victoria – Tofino/Ucluelet, 313 km

Udforsk Canadas regnskov, Pacific Rim National ParkI dag skifter jeres Canada-rejse karakter. Det er nemlig tid at køre selv og tage på opdagelse i egen bil, som I henter om morgenen.

Dagens mål er Tofino/Ucluelet på øens stenede vestkyst. Vancouver Island har masser af smuk natur at byde på, så vi kan kun anbefale, at I stopper hist og her undervejs.

Gigantiske træer og vandflyvere

Besøg f.eks. Cathedral Grove i MacMillan Nationalpark. Gå en tur ad de snoede stier, og nyd de gigantiske 800 år gamle cedertræer. Stop også ved Sproat Lake og se de legendariske Mars-vandbombefly.

Black Rock Oceanfront Resort 4*, tofino

I ankommer til Ucluelet nær Tofino sidst på eftermiddagen. Her skal I bo to nætter helt ud til Stillehavet på det moderne og ualmindeligt smukt beliggende Black Rock Oceanfront Resort.

Dag 7
Pacific Rim Nationalpark og bjørnesafari

Tag på bjørnesafari fra Tofino, CanadaTofino/Ucluelet ligger i Pacific Rim Nationalpark, som byder på fantastiske oplevelser. Gå en tur langs den berømte Long Beach, der efter sigende er Canadas bedste sted at surfe.

Nyd de kilometervis af uberørte sandstrande, find farverige søstjerner, eller udforsk den tempererede regnskov fra nogle af de utallige stier.

Bjørnesafari langs kysten

Sidst på dagen skal I på bjørnesafari fra Tofino. Tidspunktet afhænger af tidevandet og oplyses dagen før. I sejler kystnært med en motoiriseret gummibåd på Clayoquot Sound.

Herfra kan I på sikker afstand og uden at genere bjørnene betragte dem, mens de leder efter mad på den blottede havbund.

Husk varmt tøj, kamera, solcreme og evt. kikkert. Sikkerhedsudstyr sørger turudbyderen for.

Resten af dagen er til fri disposition. Udforsk mere af Pacific Rim Nationalpark, eller nyd udsigten og den gode mad på Black Rock Oceanfront Resort.

Dag 8
Tofino/Ucluelet – West Coast Wilderness Lodge

Udsigt fra balkonen på West Coast Wilderness Lodge i British Columbia, CanadaKør på tværs af Vancouver Island land til Comox, hvorfra færgen til fastlandet sejler. Og også her er transporten en oplevelse i sig selv. Slap af, og nyd den flotte sejltur om bord på BC Ferries. 

West Coast Wilderness Lodge 3+*

Vel ankommet til fastlandet fortsætter I turen til Saltery Bay, hvor endnu en lille sejltur venter. Først på aftenen er I fremme ved West Coast Wilderness Lodge, som er endnu en lodge, der er håndplukket for sin beliggenhed. Her har I to overnatninger.

I bor ud til en kyststrækning, der er berømt for sin billedsmukke skærgård. I kan vælge at tage på kajaktur og se det hele fra søsiden. Eller I kan pakke en lille rygsæk og tage på vandretur. Oplev sæler, et rigt fugleliv og fremfor alt Canadas smukke natur med høje bjerge og en blå himmel.

Dag 9
Princess Louisa Inlet

Tag på bådtur fra West Coast Wilderness Lodge i British Columbia, CanadaFra West Coast Wilderness Lodge skal I på bådtur til Princess Louisa Inlet, et beskyttet naturområde med grønne småøer og blå fjorde.

I sejler af sted direkte fra lodgen gennem snævre klippepas med lodrette granitvægge til brusende vandfald og tempereret regnskov.

Dag 10
West Coast Wilderness Lodge – Whistler

Nita Lake Lodge, CanadaTuren går nordpå til Whistler ad Sea to Sky Highway, hvor I undervejs kan nyde de mange smukke udsigter. Dyrelivet byder bl.a. på elge, hjorte og bjørne.

Nita Lake Lodge 4*, whistler

Dagen slutter i den hyggelige by Whistler, hvor I har to overnatninger på den smukt beliggende Nita Lake Lodge lidt uden for byen.

Dag 11
Med helikopter over Whistler

Canadas flag vejrer i vinden ved Whistler, CanadaNita Lake Lodge ligger på bredden af en smuk sø i et enestående naturområde, som I nu får mulighed for at opleve fra fugleperspektiv. I skal på helikoptertur fra Whistler, hvor I flyver helt tæt på de himmelstræbende bjergkamme.

Turen varer lidt under et kvarter og giver jer en helt ny fornemmelse af det enorme område, I befinder jer i.

Oplev fantastiske udsigter med kabelbanen fra Whistler, CanadaVi har også inkluderet en tur med Whistlers kabelbanen, så I ikke kun ser det vidtstrakte område fra en helikopter. Kabelbanen mellem Whistler Mountain og Blackcomb Mountain byder bl.a. på verdens længste frithængende kabelbane på intet mindre end 3 km, og med lidt held kan I se både bjørne og elge under jer - hvis I ellers kan løsrive jer fra synet af bjergtoppene, der kommer tættere og tættere på.

Resten af dagen kan I bruge på at udforske den hyggelige Whistler Village eller blot nyde livet på Nita Lake Lodge - eller måske en kanotur på søen.

Dag 12
Whistler – Clearwater, 421 km

Canadian RockiesEn flot køretur til Clearwater på kanten af Rocky Mountains og Wells Gray Provincial Park.

Alpine Medows Resort 3+*, clearwater

Undervejs kan I nyde synet af Joffee Glacier og sneklædte Mount Currie. I har to overnatninger på det skønne Alpine Meadows Resort.

Dag 13
Vandfaldene i Wells Gray Provincial Park

Dawson Falls, der også kaldes for Little Niagara Falls i Wells Gray Provincial Park, CanadaEn mindre kendt, men utrolig smuk canadisk nationalpark på 5.000 km² med mange vandfald. Heriblandt Helmcken Falls på 141 meter og 90 meter høje Dawson Falls, der kaldes for "Little Niagara Falls", fordi det har samme hesteskoform som Niagara Falls.

Fra Green Mountain Viewpoint kan I se ud over et stort område af Wells Grey Provincial Park, bl.a. den udslukte vulkan Pyramid Mountain.

Parken har fem store bjergsøer, hvor I kan ro i kano. Om sommeren står området ved bl.a. Trophy Mountain indhyllet i et kæmpe, duftende blomstertæppe af vilde blomster.

Dag 14
Clearwater – Jasper Nationalpark, 330 km

Grizzlybjørn jager laks i floden, CanadaNu går turen dybere ind i Rocky Mountains. Den første strækning nordpå går langs Thompson River. Ude i horisonten toner det 3.954 meter høje Mount Robson sig op for at vokse sig større og større, mens I nærmer jer.

Bjørnesafari i Grizzly Bear Valley

Gør holdt ved byen Blue River halvvejs mellem Clearwater og Mount Robson. Her har vi inkluderet en bjørnesafari, hvor I på en times sejltur gennem Grizzly Bear Valley kommer helt tæt på bjørnene i deres rette element.

Mount Robson Provincial Park

Efter Valemount kører I ind i Mount Robson Provincial Park og samtidig ind mellem giganterne, som også omfatter 3.425 meter høje Resplendent Mountain.

Østsiden rejser sig nærmest lodret mod himlen.

Sawridge Inn 3*, Jasper National Park

Ved Yellowhead-passet kører I ind i Jasper Nationalpark og det sidste stykke til byen Jasper, hvor I har to overnatninger på Sawridge Inn.

Dag 15
Jasper Nationalpark

Bjerggeder i Jasper National Park, CanadaByen Jasper ligger smukt inde i nationalparken af samme navn i skyggen af de gigantiske bjerge, hvoraf flere har snedækkede toppe året rundt.

bustur i jasper National Park

Jasper er et af de bedste steder at opleve Rocky Mountains' vilde dyr i deres rette element. Nationalparken er hjemsted for bl.a. bjørne, ulve, prærieulve, elge og bjerggeder. I skal derfor på en smuk bustur ud i de formidable naturscenerier på udkig efter dyrelivet sammen med en lokal guide.

Dag 16
Jasper – Banff Nationalpark

Oplev Athabasca Glacier i Canada på dramatisk issafariDagens køretur er nok en af de smukkeste i hele Nordamerika. I kører ad Icefields Parkway, som byder på betagende landskaber, store gletsjere, smukke søer, rivende floder og tordnende vandfald.

Med bæltekøretøj på Athabasca-gletsjeren

En udflugt med bæltekøretøj højt op på Athabasca-gletsjeren er en uforglemmelig oplevelse, og vi har derfor valgt at inkludere den i rejsen. Husk varmt tøj!

Turkisgrønne Lake Peyto

Tag også et stop ved Lake Peyto, og nyd den nærmest unaturlige turkisgrønne farve på søen. Farven skyldes udledninger af fint klippestøv fra gletsjernes smeltevand.

Søen ligger i 1.860 meters højde, og I ser den bedst fra Bow Summit, der er det højeste punkt på Icefields Parkway. Og de smukke udsigter fortsætter.

Premier Cabin på Cathedral Mountain Lodge i Canadian RockiesCathedral Mountain Lodge 4*, Yoho National Park

I skal bo de næste to nætter på Cathedral Mountain Lodge, der på alle måder er drømmen om en lodge i Canadian Rockies. Gennemført lumberjack-stemning og perfekt beliggenhed væk fra de store turiststrømme, som I kan opleve helt tæt på søerne. 

Dag 17
Yoho Nationalpark

Ttakakkaw vandfaldet ved Yoho floden i Yoho National ParkDenne dag er afsat til at udforske Yoho Nationalpark, den nærliggende Field Nationalpark eller blot til at slappe af og nyde det smukke sceneri. I bor kun en halv times kørsel fra Moraine Lake og næsten det samme til Lake Louise.

Tag på kanotur på Moraine Lake direkte fra lodgen i Banff Nationalpark, CanadaKanotur på Moraine Lake

I har inkluderet kanotur på Moraine Lake, når I bor på Cathedral Mountain Lodge. Nyd de smukke omgivelser fra vandet! 

Dag 18
Banff National ark – Banff

Lobbyen på Moose Hotel & SuitesKør ad Bow Valley Parkway langs Bow River, og gør holdt ved Johnston Canyon, hvor I kan vandre til både de nedre og øvre vandfald.

Moose Hotel & Suites 4*, Bannf

Om eftermiddagen ankommer I til byen Banff, hvor I har to overnatninger på Moose Hotel & Suites.

Dag 19
Banff

Herbert Lake, Icefields Parkway, Banff National ParkBanff Nationalpark er ubeskriveligt smuk, og her er et væld af friluftsaktiviteter, som I kan forlyste jer med. Her finder I alt det smukkeste samlet på ét sted – fra Lake Louise til Sulphur Mountain og Bow River

Dag 20
Banff – Calgary, 126 km

Tag på en gondoltur op i næsten 2.300 meters højde med Banff Gondola, CanadaDet kan være svært at afslutte rejser til Canada og sige farvel til den unikke natur.

Men heldigvis kan I tage afsked med manér og se det hele lidt fra oven! Vi har inkluderet en tur med kabelbanen Banff Gondola, der tager jer til toppen af Sulphur Mountain, hvorfra der er en spektakulær udsigt over hele nationalparken.

Først på eftermiddagen er det tid til at køre den sidste korte tur til Calgary, hvorfra Air Canada flyver jer via en europæisk gateway til København.

Dag 21
Ankomst til Danmark

Oplev en smuk køretur på Icefields Parkway, CanadaI lander i Danmark midt på formiddagen.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

PRISER OG DATOER

Pris per person ved 2 voksne

Canada til lands, til vands og i luften
RejseperiodeDobbeltEnkelt
13.05.22 - 08.06.2249.000-57.00081.000-91.000
09.06.22 - 16.09.2253.000-61.00089.000-98.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

Kim Carlsson

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.
Intervallerne i prislisten angiver den pris (i dkr.), vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Endelig pris afhænger af ledig flykapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt ledige værelseskategorier. RING vedr. priser over jul og nytår. Dobbelt: v/2 pers., enkelt: v/1 pers. i værelse, suite, villa el. kahyt.

Inkluderet

Ikke inkluderet

 • Afbestillings- og rejseforsikring, vi anbefaler Gouda
 • Envejslejegebyr på billeje fra Victoria til Calgary (CAD 200 + lokale skatter, afregnes lokalt)
 • Gebyr for eTA registrering for indrejse til Canada
 • Entré til alle nationalparker
 • Måltider udover de nævnte. Tal med jeres rejserådgiver, hvis I ønsker morgenmad inkluderet hjemmefra på hoteller, hvor det kan lade sig gøre. 

Bemærk

 • Der er afrejse fra Danmark: Mandag, tirsdag, onsdag og søndag
 • Mulighed for tilslutningsfly fra provinsen