• Sortbjørn med unge i Tofino, Canada
 • Bjørnesafari med båd fra Tofino.
 • Tag på bjørnesafari fra Tofino, Canada
 • Tag på bjørnesafari fra Tofino, Canada

Bjørnesafari ved Tofino

Naturskøn ekspedition gennem sortbjørnenes foderkammer

Tag på bjørnesafari fra Tofino, Canada
Læs mere

De canadiske sortbjørne holder normalt til i den tætte tempererede regnskov. Men bjørnene kender tidevandet på rygraden, så når det er lavvande ved Tofino, kommer de ud af skoven for at lede efter krabber og skaldyr mellem stenene i vandkanten. Oplev det hele på safari med båd fra Tofino.

Tag på bjørnesafari fra Tofino, CanadaSpejlblanke skærgårde

I sejler ud fra Tofino, når vandet begynder at trække sig tilbage. Turen tager jer langs det skærgårdslignende Clayoquot Sound, hvor små fjorde og langtanger slynger sig ind og ud mellem hinanden.

De mange småøer ved Clayoquot Sound skærmer for vinden, og ofte er havet uvirkeligt blikstille. Lydforholdene er derfor også optimale, og I kan høre bjørnene på lang afstand. Hvis du har en fotograf gemt i maven, er det her én af de ture, hvor du bare skal have kameraet med. 

Tag på bjørnesafari fra Tofino, CanadaEn havoase

På vej hen til bjørnenes foretrukne spisesteder er det gode chancer for at se både ørne, sæler og søløver. Sjældnere ses havoddere og marsvin. Jeres naturguide fortæller om flora og fauna – og om bjørnene i særdeleshed – inden I bevæger os helt tæt på vandkanten. 

I kommer så tæt på bjørnene ved Tofino, at I kan høre dem knase... Det knaser på bredden

Lyden er en overraskende del af oplevelsen. I kommer så tæt på bjørnene, at I vil kunne høre dem knase de godbidder, de finder, mens de luntende vender stenene i vandkanten.

I kan se både enlige bjørne og mødre med unger. Ungerne tumler rundt og lege, når ikke de spiser eller prøver at lure den tålmodige mors kunst af. Ungerne kommer som regel i kuld af to eller tre, og selv om I skal være stille, kan det være svært at undertrykke grin og begejstring, når først de går i gang med at lege. 

Bjørnesafari med båd fra Tofino.Aktive sorte bjørne

De sorte er mere aktive end de brune grizzlybjørne, og de også mindre skeptiske, mere sociale og vant til tilskuere. Det gør oplevelsen både sjovere og mere tryg.

Har I børn med på turen, er det dog vigtigt, at de er gamle nok til at kunne forholde sig helt stille i de ca. 2,5 timer, turen varer, for ikke at skræmme bjørne og andet dyreliv væk.

David Rosborg Larsen

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.