• Icefields parkway og den kæmpe Athabasca-gletsjer
 • Nyd smukke vandreture ved Icefield Parkway
 • Icefield Explorer på Athabasca-gletsjeren i Jasper National Park

Gletsjereventyr på Columbia Icefield

Bjergsøer, klipper og ødemarker af is langs Icefields Parkway

Icefield Explorer på Athabasca-gletsjeren i Canada
Læs mere

På denne heldagstur skal I med udgangspunkt i Colombia Icefield opleve Athabasca-gletsjerens monumentale og iskolde natur, se den berømte Lake Louise og vandre ud i intetheden på den gysende Glacier Skywalk. 

Rejser til Canada, Jasper National ParkLangs trægrænsen på Icefields Parkway

Icefields Parkway slynger sig gennem hjertet af de canadiske rockies fra Banff til Jasper. Turen er ét langt scenisk stræk, hvor I det meste af tiden kører lige over eller under trægrænsen. Det er et fascinerende syn at befinde sig midt i det grønne med de rå, nøgne bjergsider lige oven over jer.

Lake Peytos nærmest unaturlige, turkisgrønne farve i Banff National ParkTre ikoniske gletsjersøer

Dagens første stop er Lake Louise, også kendt som ”Ødemarkens Diamant”. Lake Louise er en gletsjersø, og udover krystalklart smeltevand afgiver gletsjerne afslebne mineralske partikler til søen, så vandet får et uvirkeligt, turkist skær

Efter Lake Louise fortsætter I nordpå ad Icefields Parkway til Bow Lake og Crowfoot Glacier, der ligger tungt på Crowfoot Mountains ene flanke. Her nøjes I med at kigge, da gletsjeren kun er svært tilgængelig. Men den giver en god idé om, hvad der er i vente længere oppe.

Sidste stop inden Colombia Icefield, er Peyto Lake – endnu en smuk gletsjersø. Her ser I tydeligt sedimentlagene i bjergsiderne, men tiltet skråt på grund af geologisk aktivitet gennem millioner af år.

Oplev Athabasca Glacier i Canada på dramatisk issafariAthabasca-gletsjeren

Efter frokost på Columbia Icefield Glacier Discovery Centre er det tid til et af dagens helt store højdepunkter, Athabasca-gletsjeren, som I kommer til med terrængående bus. Mens naturguiderne fortæller om gletsjeren, vokser den omkring jer. Hvid på grænsen til blå, så ren og klar, at det næsten skærer i øjnene. I skal vandre på selve gletsjeren, så husk solid fodtøj og varmt tøj – og gerne en flaske eller drikkedunk, som I kan fylde med iskoldt, rent smeltevand. 

På glasbro 280 meter over afgrunden

Med mindet om den iskolde gletsjer direkte under jeres fodsåler, skal I nu opleve den fra oven. Helt nøjagtig fra 280 meters højde. Her finder I Glacier Skywalk, en udspændt glasbro, der går i en halvbue ud over Sunwapta-dalen. Det er en frygtindgydende oplevelse at stå her og stirre ud i intetheden og med udsigt til svævende ørne, hoppede bjerggeder og høje træer langt, langt under jer.

 
David Rosborg Larsen

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.