XL Canada Bow Lake And Medicine Bow Peak In Banff National Park
Oplevelse i Canada

Gletsjereventyr på Columbia Icefield

Langs Icefields Parkway

Bjergsøer, klipper og ødemarker af is

På denne heldagstur skal I med udgangspunkt i Colombia Icefield opleve Athabasca-gletsjerens monumentale og iskolde natur, se den berømte Lake Louise og vandre ud i intetheden på den gysende Glacier Skywalk. 

Langs trægrænsen på Icefields Parkway

Icefields Parkway slynger sig gennem hjertet af de canadiske rockies fra Banff til Jasper. Turen er ét langt scenisk stræk, hvor I det meste af tiden kører lige over eller under trægrænsen. Det er et fascinerende syn at befinde sig midt i det grønne med de rå, nøgne bjergsider lige oven over jer.

Tre ikoniske gletsjersøer

Dagens første stop er Lake Louise, også kendt som ”Ødemarkens Diamant”. Lake Louise er en gletsjersø, og udover krystalklart smeltevand afgiver gletsjerne afslebne mineralske partikler til søen, så vandet får et uvirkeligt, turkist skær

Efter Lake Louise fortsætter I nordpå ad Icefields Parkway til Bow Lake og Crowfoot Glacier, der ligger tungt på Crowfoot Mountains ene flanke. Her nøjes I med at kigge, da gletsjeren kun er svært tilgængelig. Men den giver en god idé om, hvad der er i vente længere oppe.

Sidste stop inden Colombia Icefield, er Peyto Lake – endnu en smuk gletsjersø. Her ser I tydeligt sedimentlagene i bjergsiderne, men tiltet skråt på grund af geologisk aktivitet gennem millioner af år.

XL Canada Bow Lake Banff National Park
XL Canada Columbia Icefield Athabasca Glacier, Jasper National Park Truck
XL Canada Crowfoot Glacier Reflects On Bow Lake In Banff National Park

Athabasca-Gletsjeren

Efter frokost på Columbia Icefield Glacier Discovery Centre er det tid til et af dagens helt store højdepunkter, Athabasca-gletsjeren, som I kommer til med terrængående bus. Mens naturguiderne fortæller om gletsjeren, vokser den omkring jer. Hvid på grænsen til blå, så ren og klar, at det næsten skærer i øjnene. I skal vandre på selve gletsjeren, så husk solid fodtøj og varmt tøj – og gerne en flaske eller drikkedunk, som I kan fylde med iskoldt, rent smeltevand. 

På glasbro 280 meter over afgrunden

Med mindet om den iskolde gletsjer direkte under jeres fodsåler, skal I nu opleve den fra oven. Helt nøjagtig fra 280 meters højde. Her finder I Glacier Skywalk, en udspændt glasbro, der går i en halvbue ud over Sunwapta-dalen. Det er en frygtindgydende oplevelse at stå her og stirre ud i intetheden og med udsigt til svævende ørne, hoppede bjerggeder og høje træer langt, langt under jer.

David Rosborg

Rejserådgiver

David Rosborg-Larsen

David Rosborg

David har været rejserådgiver hos Nyhavn Rejser i sammenlagt 20 år. Tidligere var Sydøstasien en favorit, hvor særligt Vietnam, Thailand og Malaysia har været gengangere. Disse lande er også blevet besøgt med familien i de senere år.

Senere rådgav David omkring rejser til Australien og New Zealand, men de seneste 14 år har fokus været på Nordamerika. Trods en verden af spændende destinationer bliver USA ved med at lokke med kontraster, smuk natur, storbyer og spændende mennesker. Gennem årene er det blevet til utallige rejser til bl.a. Florida, de klassiske sydstater, diverse ture til øst- og vestkysten, Rocky Mountain-regionen, Hawaii og Alaska m.m. USA bliver ved med at overraske.

David lægger stor vægt på rejsens rytme, når han planlægger en rejse. På et stort kontinent som Nordamerika er der mange fristelser, og mens nogle ønsker god tid og plads til fordybelse på rejsen, vil andre gerne opleve så meget som muligt på den givne tid.

Destination:‌‌ Canada,‌ USA,‌ Hawaii,‌ Schweiz,‌ Alaska,‌ Frankrig,‌ Nordamerika,‌ Seychellerne

Rejseformer:‌‌ Togrejser,‌ Skiferie,‌ Natur og safari,‌ Kultur og eventyr

Ring til mig

Jeg glæder mig til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til mig

Jeg ringer jer op efter aftale

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, kig forbi Folke Bernadottes Allé 7 i København eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.