• Maraen Taputapuatea på Raiatea er på Unesco´s verdensarvsliste
 • Uturoa, hovedbyen på Raiatea, Fransk Polynesien
 • Vandfald på Raiatea, Fransk Polynesien

Raiatea i fortid og nutid

Vulkaner, verdensarv og hverdagsliv i Fransk Polynesien. Halvdagsudflugt med privat guide.

Raiatea - ø i Fransk Polynesien
Læs mere

Raiatea er den andenstørste af Selskabsøerne efter Tahiti og regnes af mange for Fransk Polynesiens kulturelle hjerte. På denne halvdagstur kommer I godt rundt på øen, mens jeres guide fortæller jer om alt fra guder til politik og perlefarme. 

Uturoa, hovedbyen på Raiatea, Fransk PolynesienGuder, vandfald og moderne tider

Der bor godt 12000 mennesker på Raiatea, som dermed er den andenstørste af Selskabsøerne efter Tahiti. Raiatea er primært en landbrugsø, som bl.a. producerer vanilje, ananas, kokos og perler. Og så er øens hovedby Uturoa med sine knap 4000 indbyggere den største og vigtigste by i den vestlige del af Selskabøerne, også kaldet Leewardøerne.   

Raiatea er ikke mindst kendt for sin rige historie og øens regnes af mange for at være Fransk Polynesiens kulturelle vugge. Det er her man for alvor oplever livet i Fransk Polynesien - bag de kridhvide strande og turkise laguner. 

Perlefarm på Raiatea, Fransk PolynesienEn formiddag fuld af fortællinger

På denne halvdagsudflugt udforsker I Raiatea på en anderledes og spændende måde. I oplever øens skønne natur og gør bl.a. stop ved en vaniljeplantage, en perlefarm, helligstedet Taputapuatea og hovedbyen Uturoa. 

Undervejs vil jeres kyndige guide fortælle jer løst og fast om alt fra øens historie og mytologi til det moderne landbrugsliv, den lokale økonomi og politik i Fransk Polynesien. I bestemmer selvfølgelig selv, hvad I gerne vil høre mere om.

Maraen Taputapuatea på Raiatea er på Unesco´s verdensarvslisteVerdensarv og hellige vulkaner 

I fordums tid, var Raiatea et religiøst centrum for alle Selskabsøerne, herunder Tahiti. Ifølge polynesisk mytologi blev guden Oro født på Mt. Temehani, som rejser sig over den nordlige del af øen.

I den sydlige del af øen, finder maraen Taputapuatea, som i 2017 blev optaget på Unesco´s verdensarvsliste. Marae betyder ”ryddet området, fri for ukrudt og træ,” og de store stenplatforme var det vigtigste omdrejningspunkt for livet i de traditionelle polynesiske samfund. 

Det var her man bl.a. kommunikerede med guderne, udførte menneskeofringer og afgjorde vigtige sociale og åndelige spørgsmål. Og så var det også her, at adelige krigere f.eks. deltog i bueskydningskonkurrencer.

Taputapuatea har eksisteret siden 1000-tallet og var den del af et større religiøst anlæg, som blev ødelagt af krigere fra Bora Bora i 1700-tallet. 

Den smukke ø Raiatea i Fransk PolynesienOg så er der ikke mindst den fascinerende historie om Raiateas forbindelse til Hawaii og New Zealand – en teori, som i de senere år har fået fornyet styrke med nye arkæologiske fund. Glæd jer til at høre hele historien og meget på denne udflugt, som både kan laves om formiddagen med start kl. 08.30 og om eftermiddagen med start kl. 13.00.  I bliver hentet på jeres hotel og gruppen er begrænset til 8 personer.

Steen Grosen Andersen

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.