Xl French Polynesia Raiatea Cliff Shaped Like A Giant Tiki Head
Oplevelse i Fransk Polynesien

Raiatea i fortid og nutid

Vulkaner, verdensarv og hverdagsliv i Fransk Polynesien

Raiatea er den andenstørste af Selskabsøerne efter Tahiti og regnes af mange for Fransk Polynesiens kulturelle hjerte. På denne halvdagstur kommer I godt rundt på øen, mens jeres private guide fortæller jer om alt fra guder til politik og perlefarme. 

Xl French Polynesia Raiatea Marae Taputapuatea Temple Complex
Xl French Polynesia Raiatea Cliff Shaped Like A Giant Tiki Head
Xl French Polynesia Raiatea Uturoa Main City

Guder, vandfald og moderne tider

Der bor godt 12000 mennesker på Raiatea, som dermed er den andenstørste af Selskabsøerne efter Tahiti. Raiatea er primært en landbrugsø, som bl.a. producerer vanilje, ananas, kokos og perler. Og så er øens hovedby Uturoa med sine knap 4000 indbyggere den største og vigtigste by i den vestlige del af Selskabøerne, også kaldet Leewardøerne.   

Raiatea er ikke mindst kendt for sin rige historie og øens regnes af mange for at være Fransk Polynesiens kulturelle vugge. Det er her man for alvor oplever livet i Fransk Polynesien - bag de kridhvide strande og turkise laguner. 

En formiddag fuld af fortællinger

På denne halvdagsudflugt udforsker I Raiatea på en anderledes og spændende måde. I oplever øens skønne natur og gør bl.a. stop ved en vaniljeplantage, en perlefarm, helligstedet Taputapuatea og hovedbyen Uturoa. 

Undervejs vil jeres kyndige guide fortælle jer løst og fast om alt fra øens historie og mytologi til det moderne landbrugsliv, den lokale økonomi og politik i Fransk Polynesien. I bestemmer selvfølgelig selv, hvad I gerne vil høre mere om.

Xl French Polynesia Raiatea Scenic Aerial View On Lagoon

Verdensarv og hellige vulkaner

I fordums tid, var Raiatea et religiøst centrum for alle Selskabsøerne, herunder Tahiti. Ifølge polynesisk mytologi blev guden Oro født på Mt. Temehani, som rejser sig over den nordlige del af øen.

I den sydlige del af øen, finder maraen Taputapuatea, som i 2017 blev optaget på Unesco´s verdensarvsliste. Marae betyder ”ryddet området, fri for ukrudt og træ,” og de store stenplatforme var det vigtigste omdrejningspunkt for livet i de traditionelle polynesiske samfund. 

Det var her man bl.a. kommunikerede med guderne, udførte menneskeofringer og afgjorde vigtige sociale og åndelige spørgsmål. Og så var det også her, at adelige krigere f.eks. deltog i bueskydningskonkurrencer. Taputapuatea har eksisteret siden 1000-tallet og var den del af et større religiøst anlæg, som blev ødelagt af krigere fra Bora Bora i 1700-tallet. 

Og så er der ikke mindst den fascinerende historie om Raiateas forbindelse til Hawaii og New Zealand – en teori, som i de senere år har fået fornyet styrke med nye arkæologiske fund. Glæd jer til at høre hele historien og meget på denne udflugt, som både kan laves om formiddagen med start kl. 08.30 og om eftermiddagen med start kl. 13.00. I bliver hentet på jeres hotel og gruppen er begrænset til 8 personer.

Tal med en ekspert

Skræddersyet rejse til Fransk Polynesien

Alt på denne rejse til Fransk Polynesien kan skræddersys ud fra jeres ønsker. Antal dage, værelseskategori, ekstra oplevelser m.m. Tal med jeres rejserådgiver om netop jeres drømmerejse til Fransk Polynesien.

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.