Xl Greenland Ilulissat Isfjord Sermermiut Inuit Settlement Bench
Oplevelse i Grønland

I inuitternes fodspor til Sermermiut

Med gletsjere og inuithistorie

Med 4000 års inuithistorie i Diskobugtens storslåede natur er Ilulissat Isfjord og den forladte boplads Sermermiut at finde på UNESCO´s Verdensarvsliste. Tag med på en enestående vandretur til Grønlands begyndelse.

Xl Greenland Ilulissat Isfjord Village Iceberg
Xl Greenland Ilulissat Isfjord Jakobshavn Glacier Aka Sermeq Kujalleq Glacier
Xl Greenland Ilulissat Hiking To Sermermiut Walkway

Semermiut - den forladte boplads

Illulissat Isfjord og den forladte boplads Sermermiut ved Diskobugten er en af de mest bjergtagende og fascinerende højdepunkter på en rejse til Grønland. Det er en historie, der går 4000 år tilbage, dengang de første mennesker bosatte sig ved udmundingen af den mægtige isfjord – lige syd for det, som i dag er Illulissat by, tidligere kendt som Jakobshavn.  

I fodsporene på Grønlands tidligste beboere

Indvandringen til Grønland er historisk sket i bølger og kort fortalt kom de første mennesker, Saqqaq-kulturen, til landet for cirka 4500 år siden, efterfulgt af den såkaldte Dorset-kultur for ca. 2500 år siden og Thule-kulturen for ca. 1000 år siden – i dag er en stor del af Grønlands befolkning efterkommere af netop Thule-kulturen. Men alt dette hører I meget mere om, mens I vandrer ned mod Isfjorden fra Ilulissat by.

Ifølge arkæologerne, har alle tre kulturer været bosat i området omkring Diskobugten og i Sermermiut, hvor fangstmulighederne var rigtig gode i den næringsrige overgangszone mellem havets saltvand og Indlandsisens ferskvand, der finder vej gennem Ilulissat-bræen – en gletsjer, der regnes for verdens hurtigste istrøm og som hver dag sender over 70 millioner tons is ud i Diskobugten!

Hellige bakker, gemte gravsteder og fascinerende ruiner

På denne vandretur, der begynder ved Illulissats gamle kirkegård, vil I udforske de fascinerende levn og kulturminder - fra runde mure, køkkenmøddinger, historiske udgravninger og gamle, åbne inuitgravsteder til det hellige udkigssted Holms Bakke, hvor de lokale stadig i dag byder solens tilbagevenden fra vinteren velkommen den 13. januar hvert år.

Xl Greenland Ilulissat Isfjord Hiking Walkway Sermermiut Walk View
Xl Greenland Ilulissat Old Inuit Tomb Skull Bones
Xl Greenland Ilulissat Isfjord Sermermiut Inuit Settlement Bench

Barske historier og bjergtagende natur

I kommer også forbi Nakkaavik – også kendt som Kællingekløften – hvor ældre i gamle dage kastede sig i slugten, når de i hårde tider var til last for lokalsamfundet. Glemt af eftertiden, de ubarmhjertige vidder - og den totale stilhed, der nærmest ildevarslende afbrydes af lyden fra isen, der knirker i fjorden. Det er ganske enkelt et overvældende land det her.

En gang imellem vil jeres guide styre jer væk fra gangbroen for at udforske nogle hengemte gravsteder. Hold øje med knogler i jorden om sommeren - isens konstante pres på bjergene har nemlig tvunget klipperne sammen og skubbede de døde op af jorden igen. Ufortrødent og nådesløst, går naturen dens gang på Grønland. Forførende, farlig og fængslende i sin rene skønhed.  

En moderat vandretur med respekt for forfædrene

Det er en relativ nem vandretur, der venter jer til Sermermiut, hvor I det meste af turen følger en gangbro, der bringer jer sikkert rundt i det kulturrige landskab uden risiko for at gøre skade på de sjældne og enestående levn. Vi anbefaler alligevel vandresko og gerne en god kikkert, så I kan få mest ud af de fantastiske omgivelser.

Håndplukkede rejser

Oplevelserne indgår i disse rejseforslag

Xl Greenland Ilulissat Disko Bay Whale Jakobshavn Glacier
Grønland, Europa

Diskobugten deluxe

7 dage fra

86.500 kr.

Glæd jer til:

Glamping i ren, uforfalsket naturskønhed

Isbjerge og krystalklart vand

Chance for at se sæler og hvaler

Arktisk gastronomi i topklasse

Helikoptertur til indlandsisen

Tal med en ekspert

Skræddersyet rejse til Grønland

Alt på denne rejse til Grønland kan skræddersys ud fra jeres ønsker. Antal dage, værelseskategori, ekstra oplevelser m.m. Tal med jeres rejserådgiver om netop jeres drømmerejse til Grønland.

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.