Mini Greenland Ilimanaq Restaurant Egede Table Food
Oplevelse i Grønland

Restaurant Egede, Ilimanaq

Grønlandsk gastronomi i historiske rammer

På Restaurant Egede smelter internationale teknikker, ny nordisk madfilosofi og lokale grønlandske råvarer sammen til en enestående kulinarisk oplevelse, der tilmed nydes i historiske rammer med udsigt til Diskobugten.

Mini Greenland Ilimanaq Restaurant Egede Sunset Exterior
Mini Greenland Ilimanaq Restaurant Egede Appetizers
Mini Greenland Ilimanaq Restaurant Egede Food

Kulinarisk oplevelse med udsigt til isbjerge

To fredede 1700-tals huse i en lille bygd i det nordvestlige Grønland. Udsigt til Diskobugten og grønlandsk gastronomi med ”verdens bedste råvarer”. Enkelt, ydmygt og smagfuldt. Det er kort sagt opskriften på en af Grønlands mest anerkendte og populære restauranter; Restaurant Egede i bygden Ilimanaq, der ligger ved Diskobugten cirka 30 minutters sejlads syd for Ilulissat.

Her kan I glæde jer til en enestående kulinarisk oplevelse på den yderste frontlinje af det ny nordiske køkken med en kreativ á la carte-menu, der primært tager afsæt i lokale råvarer og fangster, bragt til døren af lokale jægere og fiskere i området.

Glæd jer f.eks. til dampet fisk fra Diskobugten og moskusokse med svampe, der er samlet på bjergskråningerne omkring Ilimanaq – ligesom restauranten dyrker dens egne, friske krydderurter.

Middag i smuk, fredet bygning fra 1700-tallet

Det hele serveres i Poul Egedes hus (søn af grønlandsmissionæren Hans Egede) fra 1700-tallet, der i 2017 blev færdigrestaureret sammen med bygdens historiske kolonialbutik.

Ligesom restaureringen af de fredede bygninger, er Restaurant Egede skabt med kærlighed og respekt for historien og områdets værdier – den stemningsfulde restaurant emmer af historie og naturlig varme, indhyllet i levende lys, bløde skin og rustik service, der helt ubesværet forener lokale traditioner med moderne, nordisk stilrenhed.

En sidste men vigtig detalje er huset gamle glasvinduer og terrassen – det hele med udsigt til Diskobugten og isbjergene i horisonten. Det er ganske enkelt fortryllende og med lidt held, kigger hvalerne også forbi!

Mini Greenland Ilimanaq Restaurant Egede Table
Tal med en ekspert

Skræddersyet rejse til Grønland

Alt på denne rejse til Grønland kan skræddersys ud fra jeres ønsker. Antal dage, værelseskategori, ekstra oplevelser m.m. Tal med jeres rejserådgiver om netop jeres drømmerejse til Grønland.

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.