Xl Iceland Westman Islands Heimaey Sheep
Oplevelse på Island

Vestmannaøernes vulkaner og søpapegøjer

Sejl til vindblæste øer med dramatisk historie og millioner af lunder

Sejl til de vindblæste Vestmannaøer ud for Islands sydkyst og oplev gigantiske fuglekolonier, dramatiske klipper og lige så dramatisk historie med både spektakulære og ødelæggende vulkanudbrud.

Hvis man skal sætte bare ét ord på Islands natur, så er ”dramatik” et godt bud. Fra de spruttende gejsere over buldrende vandfald til de voldsomme hændelser, I vil få helt ind på livet, når I på denne tur besøger Vestmannnaøerne og Heimaye.

Vulkanudbrud i havet og på land

Hvis I er gamle nok til at have kunnet se nyheder i 1963, vil I have set billederne af lavamasserne, der væltede op ad havet og dannede øen Surtsey. Hele verden fulgte med, mens man med egne øjne kunne se en ø blive til.

Kunne I se nyheder i 1973, vil I også kunne huske drama på Vestmannaøerne. Her opstod et kraftigt vulkanudbrud fra Eldfell, der igen fik lavamasserne til at vælte frem. 350 huse blev fortæret af den flydende lava, og flere endnu blev ødelagt.  

I kan få historierne fra de lokale på denne tur. De er hjertelige og imødekommende som få. Om det skyldes livet i den vindblæste og isolerede natur eller erkendelsen af, at man aldrig ved, hvad morgendagen bringer, er ikke til at vide, men her er en ganske særlig stemning på Heimaye.

Xl Iceland Westman Islands Heimaey Panorama
Xl Iceland Westman Islands Heimaey Eldfell Crater
Xl Iceland Westman Islands Heimaey Stórhöfdi Puffin With Flower

Det skal I opleve

Dagens starter med, at I selv kører til havnebyen Landeyjahöfn på Islands sykyst. Her stiller I bilen og tager med færgen til Heimaye. Det tager 45 minutter, så er I fremme, hvor I kan køre med en minibus rundt på øen til de største attraktioner.

10 millioner lunder

Ved Stórhöfdi skal I opleve de store kolonier af lunder, der også kaldes søpapegøjer. I ynglesæsonen kan her være op til 10 millioner fugle. Det er 2.439 lunder for hver indbygger på Heimaye. Lunden er en af de mest betagende og kære fugle at betragte.

Man kan kun elske dem – med mindre man er en lille fisk i det store hav nedenfor kolonien.

Eldfell og Herjólfsdalur

I skal også opleve den røde vulkan Eldfell, der var i udbrud i 1973. I kan gå op ad krateret – og ned i dets indre. Fra toppen er en fantastisk udsigt blandt andet over mod vulkanen Helgafell.

Jeres tur rundt på Heimaye kommer også til dalen Herjólfsdalur, hvor I kan se ruinerne af et bondehus, der blev offer for vulkanudbruddet. Det er virkelig tankevækkende at stå ansigt til ansigt med resultatet af naturens ødelæggende kræfter.

Heimayes elefantklippe og belugahvaler

Naturen har det med at danne sine egne skulpturer. Sådan er det også på Vestmannaøerne, hvor I skal se den store Elefantklippe. Endnu en kuriositet er det lokale Beluga Whale Sanctuary, der blev etableret for at give belugahvaler, der havde været i fangenskab over hele verden, et bedre liv.

Centret har også en afdeling for skadede lunder. Når de trækker væk, bør de styre efter månens lys, men nogle styrer i stedet efter byens lamper, og så kan det gå galt. Der er 10 millioner på klipperne, så hvad gør en fra eller til? Hvis I først har set en lunde i øjnene, ville I også gøre alt for den.

Håndplukket rejser

Oplevelserne indgår i disse rejseforslag

Team Island

Vi hjælper dig hele vejen

Som kunde hos Nyhavn Rejser får I personlig vedledning og gode råd om alt fra unikke oplevelser til valg af rute og hoteller fra en ekspert, der har prøvet det hele selv.

Vi finder det, du ikke finder

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.