Xl Iceland Whale Watching Breaching Humpback Whale Close

Sommereventyr til Islands vulkaner, hvaler og gletsjere

Sommereventyr til Islands vulkaner, hvaler og gletsjere

10 dage fra 61.500 kr.

På eventyr med mange udflugter og overnatning i glashus

Nyd den islandske sommer med lange dage, mildt klima og højsæson for både sultne hvaler og rugende lunder. Glæd jer til gletsjere, gejsere, vandfald og endnu mere magisk natur på denne kør selv-ferie på Island med håndplukkede hoteller. 

Dette er en sommerferie på Island i de store naturoplevelsers tegn. I kommer til de store attraktioner på Golden Circle, men det er langt fra alt.

Glæd jer til

 • 2 nætter i Panorama Glass Lodge
 • Reykjavik med hvalsafari og cykeltur
 • Blue Lagoon og sejltur med sushi af friskfanget fisk
 • Langjökull-gletsjeren og Golden Circle
 • Sydkystens perler og håndplukkede hoteller

Højdepunkter på rejsen

Sted Nætter Højdepunkter
Reykjavik 2 nætter på Reykjavik 2 Højdepunkter Fra den gamle havn tager i på hvalsafari og senere på cykeltur rundt i Reykjavik Fra den gamle havn tager i på hvalsafari og senere på cykeltur rundt i Reykjavik
Snæfellbær 2 nætter på Snæfellbær 2 Højdepunkter I Snæfellsjökull Nationalpark skal I opleve den næsten 1.500 meter høje vulkan. Vulkanen er dækket af en stor gletsjer og uagtet årstid er det et imponerende syn I Snæfellsjökull Nationalpark skal I opleve den næsten 1.500 meter høje vulkan. Vulkanen er dækket af en stor gletsjer og uagtet årstid er det et imponerende syn
Borgarbyggd 1 nat på Borgarbyggd 1 Højdepunkter Til tops på gletsjeren Langjökull, hvor I ender ved en tunnel direkte ind i gletsjeren - her skal I selvfølgelig ind Til tops på gletsjeren Langjökull, hvor I ender ved en tunnel direkte ind i gletsjeren - her skal I selvfølgelig ind
Hveragerdi 2 nætter på Hveragerdi 2 Højdepunkter Efter en tur til The Golden Circle kan det anbefales at tage et dyp i Gamla Laugin ved Fludir. De varme kilder får kroppen til at falde helt til ro Efter en tur til The Golden Circle kan det anbefales at tage et dyp i Gamla Laugin ved Fludir. De varme kilder får kroppen til at falde helt til ro
Hella 2 nætter på Hella 2 Højdepunkter Det sydlige Island byder på mange højdepunkter, men Jeres overnatningssted er alligevel et der skiller sig ud. Huset ligger isoleret og er lavet af glas. Det er imponerende at ligge i sengen om aftenen og kigge direkte op på stjernehimlen Det sydlige Island byder på mange højdepunkter, men Jeres overnatningssted er alligevel et der skiller sig ud. Huset ligger isoleret og er lavet af glas. Det er imponerende at ligge i sengen om aftenen og kigge direkte op på stjernehimlen
Xl Iceland Panorama Glass Lodge Bed
Det kan i se frem til

Oplevelserne står i kø

Reykjavik med hvalsafari og cykeltur

I starter i Reykjavik, hvor I cykler rundt i den hyggelige by med en guide, så I oplever både det kendte og det ukendte. Og så skal I på hvalsafari fra Reykjavik, for det er højsæson for havets kæmper om sommeren.

Gourmetoplevelser til lands og til vands

Fra Reykjavik går jeres ferie på Island til Snæfellsness Nationalpark med mulighed for flotte vandreture og en skøn sejltur, hvor der fanges skaldyr på vejen til gourmetsushi. I kan nyde mere gourmet om aftenen, for jeres hotel har en af Islands bedste restauranter.

Golden Cirkel og det sydlige Island

Rejsen til Island går nu sydover via Golden Circle med Thingvellir, Gullfoss og gejsernes Haukadalur og et fantastisk besøg på den store Langjökull-gletsjer til de mange naturscenerier på Islands sydkyst. Her bor I på et af Islands mest unikke ”hoteller” – et glashus med plads til bare jer. Tal med jeres rejserådgiver, hvis I rejser med børn, så har vi et alternativ.

Til sidst får I mulighed for at slappe fuldstændig af og pleje både krop og sjæl i underskønne Blue Lagoon.

XL Iceland Reykjavik Gullfoss Waterfall
Xl Iceland Hveragerdi Reykjadalur Valley Trekking
Xl Iceland Puffin Close
Det skal I opleve

Dagsprogram

Alt på denne rejse kan skræddersyes. Vil I gerne forlænge jeres ophold, opgradere jeres værelse eller opleve noget helt særligt, som ikke er med i programmet? Tal med jeres rejserådgiver, som står klar til at skræddersy den rejse, der opfylder netop jeres drømme.

Small Iceland Reykjavik Sand Hotel Superior Room Bed

I rejser til Island, hvor I bliver budt velkommen af Nyhavn Rejsers lokale samarbejdspartner, som hører til landets bedste. I får en startpakke, som fortæller detaljer om opholdet og har telefonnumre, hvis I får brug for lokal hjælp.  

Sand Hotel 4*, Reykjavik, Island

Fra lufthavnen bliver I kørt til Sand Hotel, der er et dejligt boutiquehotel i Reykjavik. Sand Hotel er fordelt over flere fornemme bygninger på hovedgaden Laugavegur tæt på seværdigheder og shopping. I skal bo i et Superior Room på 24 m2, og morgenmad er inkluderet.

Xl Iceland Whale Watching Breaching Humpback Whale Close

I bliver kastet lige ud i eventyret på denne rejse til Island, for allerede første morgen skal I ud på en kæmpe naturoplevelse.

Hvalsafari fra Reykjavik

I bliver hentet på hotellet og kørt til den gamle havn i Reykjavik, hvorfra I nu skal ud på hvalsafari. Island er et af de bedste steder i verden at se havets kæmper fra pukkelhvaler over spækhuggere til de mindre delfiner, hvidnæserne. Tag varmt tøj på, for det kan være køligt på havet, og kryds så fingre for, at der er rigtigt mange hvaler hjemme denne dag. 

XL Iceland Reykjavik With Harbor Skyline And Mountains, Seen From Observation Tower Of Hallgrimskirkja Cathedral

Cykeltur i Reykjavik

Oplevelserne er ikke slut endnu. Reykjavik er en perfekt by at cykle i, og på to hjul kan I komme vidt omkring selv i roligt tempo. I bliver hentet af en guide på hotellet ud på eftermiddagen, og så triller I ellers afsted på cykeltur med god tid til at få alle fortællinger og stoppe for at tage fotos.

Sig endelig til, hvis I foretrækker at opleve til fods frem for på cykel. Så kan vi anbefale en fortrinlig gåtur med 10 smagsoplevelser på vejen.

Om morgen går jeres ferie på Island videre mod nye oplevelser. I bliver hentet på hotellet og kørt til biludlejningsfirmaet, hvor en Toyota Rav4 Automatic 4WD eller lignende model står klar til jer. Dagens køretur er kun 2 timer og et kvarter, så der er tid til stop.

Under hvalernes fjord

I kører nordpå langs Islands vestkyst mod Snæfellsness-halvøen. På vejen krydser i under Hvalfjördur gennem den 5.770 meter lange tunnel, der når ned i en dybde af 165 meter under havet. Måske svømmer der en pukkelhval over jer, mens I kører.  

Xl Iceland Hnappadalur Gerduberg Rocks
Xl Iceland Hnappadalur Eldborg Volcano
Xl Iceland Hotel Budir Exterior Day

Rundt om Eldborg

Før Snæfellsness kan I lave en lille omvej på få km gennem dalen Hnappadalur, der er formet af gletsjere og vulkaner. Her finder I en af Islands smukkeste vulkaner, Eldborg. Krateret er 200 meter bredt og 50 meter dybt. I kan gå dertil ad en 2½ km sti over lavafeltet og også gå rundt om krateret. Lige efter tilbage på vejen ud langs Snæfellsness passerer I tæt på de spektakulære basaltklipper ved med flotte basaltklipper ved Gerduberg.

Hotel Budir 3+*, Snæfellbær

I skal bo 2 nætter på Hotel Budir, der er en gammel handelsstation tæt på den enestående natur på Snæfellsness. I har et Deluxe Doubble Room med flot udsigt inkl. morgenmad. Og apropos mad, så har Hotel Budir en af Islands bedste restauranter.  

Xl Iceland SNÆFELLSJOKULL SEALS

I dag skal I opleve Snæfellsjökull Nationalpark, der er Islands første nationalpark, hvor den 1.446 meter høje vulkan Snæfellsjökull vogter over klippeformationer, vandfald, sæler, fugleliv og strande. Vulkanen er dækket af en stor gletsjer og et imponerende syn året rundt.

Ud på havet fra Stykisholmur

I tager varmt tøj på og kører en lille time til nordkysten af Snæfelssnes, hvor I bliver budt velkommen i havnen i Stykisholmur. Her venter nemlig en båd på at tage jer ud på havet på 2½ times sejltur, hvor I holder udkig efter lunder, skarver og edderfugle og nyder synet af den smukke kyst.

Det er ikke det eneste, I kan nyde på denne sejltur. Skipper og besætning inviterer nemlig til ægte gourmetsushi med friskfangede søpindsvin og kammuslinger.

Resten af dagen er til at udforske Snæfellsjökull Nationalpark og skaffe god appetit til de gastronomiske oplevelser, hvis I har bestilt bord i hotellets restaurant til om aftenen.

Xl Iceland Snaefellsnes Coast Lighthouse

Xl Iceland Husafell Hraunfossar Waterfall Hvítá

I siger farvel til Snæfellsness og sætter kursen mod Husafell inde i land. Det er en køretur på ca. 2 timer.

På vejen kan I opleve det forunderlige vandfald Hraunfossar, hvor vandet fosser ud gennem klipperne fra underjordiske floder i lavatunnelerne og ned i floden Hvitá. Fra Hraunfossar kan i også gå hen til endnu et vandfald, Barnafoss. Hvis tiden tillader det, kan I også lægge vejen omkring de varme kilder i Deildartunguhver. Europas mest kraftfulde varme kilde.

Xl Iceland Glacier Langjokul Tunnel

På toppen af gletsjeren Langjökull

I Husafell møder I en lokal guide, der vil tage jer med på et eventyr af de store. I skal nemlig op på den 8 km lange gletsjer Langjökull i en 8-hjulet truck.

I kører over den op til 580 meter tykke iskappe til verdens længst menneskeskabte istunnel, som I naturligvis skal ind i. Tunnelen er oplyst og åbner sig i flere smukke kamre undervejs. Læg mærke til striberne i isen - det er aske fra vulkanudbrud, så væggene er en tidslinje for udbrud i området som årringe i træ. Læs mere om dagens oplevelser her: Langjökull-gletsjeren, varme kilder og vandfald

Xl Iceland Hoterl Husafell Panorama

Hotel Husafell 4*, Hotel Húsafell, Borgarbyggd

I skal bo en enkelt nat på Hotel Husafell, der ligger blot 10 minutter fra Hraunfossar-vandfaldet. I har et Deluxe dobbeltværelse inkl. morgenmad.

Nu venter nogle af de absolut største attraktioner i Island, nemlig de store naturoplevelser på The Golden Circle. Dagens mål er Frost and Fire Boutique Hotel i Hveragerdi, og det giver en perfekt rute for denne udflugt.

Sommerferie på Island betyder dejligt lange dage

Selve køreturen er på små 4 timer, men I er jo på sommerferie på Island, så dagene er dejligt lange. I juli står solen op ved 4-tiden om morgenen, og den går først ned ved 23-tiden. Det, I ikke når på den sidste del af ruten, kan I nemt køre tilbage til dagen efter, så I får ordentlig tid til det hele.

Xl Iceland Thingvellir Canyon Sunset
Xl Iceland Haukadalur Geotermal Park Strokkur
XL Iceland Puffin Cliff

Thingvellir, Strokkur-gejseren og Gullfoss 

Kør først til Thingvellir, hvor de tektoniske plader med Nordamerika og Eurasien langsomt glider fra hinanden. Det har givet en spektakulær kløft i landskabet. Thingvellir er samtidig et vigtigt historisk sted.

Næste oplevelse er det termiske område Haukadalur, hvor gejseren Strokkur sender vandsøjler mod himlen. Hede mudderpøle bobler lige foran jer, og svovldampe siver ud af sprækker i jorden.

Endelig kan I nok også nå det store Gullfoss-vandfald denne dag. Om sommeren buldrer op mod 140.000 liter vand 32 meter ned gennem en kløft hvert sekund.

Nu er det nok tid til at køre mod hotellet, selv om I på vejen passerer tæt forbi alt det, I så skal se næste dag. Læs om det hele her: Ingen rejse til Island uden The Golden Circle

Small Iceland Frost And Fire Boutique Hotel Pool

Frost and Fire Boutique Hotel 3+*, Hveragerdi

I skal bo 2 nætter på Frost and Fire Boutique Hotel, der ligger lige ud til floden Varmá i Hveragerdi. Der er en lille by bag hotellet. I har et Superior Double Room med udsigt over floden.

Xl Iceland Golden Circle Kerid Crater Man

I har nu dagen til at nå alle de ekstra oplevelser, der er ved Golden Circle. Der er især 3 store seværdigheder at køre til.

Er I historisk interesserede, kan I opleve Skàlholt, der tidligere var religiøst centrum på Island og samtidig centrum for administration og læring gennem 700 år. Er I mere til at tage på vulkaner, må I ikke gå glip af det imponerende vulkankrater Kerid. Endelig kan et hop i varme kilder måske friste? Så skal I til Gamla Laugin ved Fludir.

Xl Iceland Hveragerdi Reykjadalur Valley River

Vil I blive en dag ekstra?

Skal der også være tid til hotellets opvarmede jacuzzier ved floden og til de nærliggende golfbaner samt de gode vandrestier og varme floder i Reykjadalur få minutters kørsel fra hotellet, så sig til. Vi kan sagtens lægge en ekstra dag ind i programmet her. Alt på denne rejse til Island skræddersys efter jeres ønsker.

Xl Iceland South Seljalandsfoss Waterfall From Inside

Jeres sommerferie på Island går nu mod en type hotel, de færreste har oplevet at sove i. Det ligger på den sydlige del af Island, og I vil være de eneste gæster i hele bygningen. Men først lidt om det, I kan opleve denne dag ud over hotellet, som I såmænd passerer allerede efter 40 minutters kørsel.

Sydkystens perler

I kunne bruge adskillige dage, hvis I skulle nå alle de store attraktioner på Sydkysten af Island, så I bliver nok nødt til at vælge ud. Eller bede om ekstra overnatninger i det smukke område.

Skal det være det spændende lavacenter i Hvolsvöllur? Vandfald som Seljalandsfoss, Skógafoss og Haifoss? Flere ture på gletsjere? De forunderlige klipper ved Reynisfjara eller Icelandic Lava Show i Vík, hvor I kan opleve rekonstruerede vulkanudbrud. Eller skal I vandre i Thjorsmörk eller Landmannalaugar med varme kilder?

Få detaljeret inspiration og se det hele på et kort her her: Guide til Islands Sydkyst.

Xl Iceland South Landmannalaugar Man On Rock

Panorama Glass Lodge, Hella

Og nu tilbage til jeres hotel. I skal bo to nætter på Panorama Glass Lodge, der består af to glashuse langt fra hinanden. I kan ligge i sengen og skue mod himlen, og udenfor har I en opvarmet jacuzzi, hvis I vil boble under stjernerne.

Der er et lille køkken og også lækkert badeværelse (uden glasvægge), men ellers er her ikke noget, så køb det mad og drikke med på vejen, hvis ikke I vil spise i nærliggende Hella. Med kun to glashuse giver det sig selv, at i skal bestille i god tid. Vi har dog et godt alternativ tæt på, hvis der ikke er plads, eller hvis I hellere vil på almindeligt hotel.  

Xl Iceland Panorama Glass Glode Winer Inside Out

Efter en nat i glashuset på Panorama Glass Lodge er det tid til nye oplevelser. I kører til byen Landeyjahöfn, hvor I stiller bilen på havnen og tager en færge till Heimaey, der er en del af Vestmannaøerne. Vi inkluderer færgebilletter og tur i minibus rundt på Heimaey, hvor der venter flere store naturoplevelser.

Xl Iceland Westman Islands Heimaey Stórhöfdi Puffins
Xl Iceland Westman Islands Heimaey Eldfell Crater
Xl Iceland Westman Islands Heimaey Panorama

10.000.000 lunder

Blandt de store seværdigheder på Heimaey er klipperne ved Stórhöfdi, hvor der i ynglesæsonen er op til 10 millioner lunder (søpapegøjer). En anden er den røde vulkan Eldfell, som I kan bestige op til selve kraterkanten. Nyd udsigten over de smukke landskaber.

Selve stemningen, de gæstfrie beboere og den barske historie med voldsomme vulkanudbrud er også en vigtig del af et besøg på Heimaey. Glæd jer til en dag fyldt med indtryk.

Jeres sommerferie på Island er ved at nærme sig sin afslutning. Vi vil dog gerne slutte eventyret af med en stor og velfortjent finale.

Xl Iceland Blue Lagoon Bridge
Xl Iceland Blue Lagoon Floating Woman
Xl Iceland Blue Lagoon Woman Silica Mask

Selvforkælelse i Blue Lagoon

I har vandret og sejlet og cyklet. Nu fortjener I at slappe af. Virkelig slappe af. I kører derfor små to timer til Blue Lagoon, der ligger på vejen til lufthavnen.

Blue Lagoon er en af de helt store seværdigheder på rejser til Island med det enestående turkise vand, der altid 37-39 grader varmt, og som indeholder velgørende silikater, I kan smøre huden ind i. I kommer ganske givet hjem som nye og bedre mennesker. Sådan føler man det i det mindste.

Vi inkluderer entre, ansigtsmasker, drink i baren og også et glas champagne, hvis I vælger at spise der. Vi skal i givet fald reservere bord for jer på forhånd. Læs mere: Selvforkælelse i Blue Lagoon

Hjem fra sommerferie på Island

Senere kører I det sidste korte stykke til lufthavnen, hvor I afleverer bilen og flyver hjem en masse oplevelser rigere.

Autentiske oplevelser

Det skal I opleve på jeres rejse

Fra de største højdepunkter til de små øjeblikke og autentiske oplevelser, der ofte gør mest indtryk. På jeres præmisser og væk fra mængderne. Det er eventyret med Nyhavn Rejser. En rejse der fortryller verden på ny og bringer jer helt ind i magien.

Håndplukket med hjertet

Her skal I bo på jeres rejse

Håndplukket med hjertet. Det er den følelse, I mærker, når I rejser med Nyhavn Rejser. Vores rejseeksperter har nøje udvalgt alle jeres hoteller ud fra beliggenhed, stil, stemning og den særlige faktor, der er med til at fuldende eventyret.

Din skræddersyede rejse

Vejledende priser

Intervallerne i prislisten angiver den pris (i dkr.), vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Endelig pris afhænger af ledig flykapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt ledige værelseskategorier.

Inkluderet

 • Fly København-Reykjavik t/r
 • Lufthavnsskatter
 • 2 nætter på Sand Hotel 4* i Reykjavik, Superior Dobbelt værelse, inkl. morgenmad
 • Oplevelse: Sommer og hvalsafari på Island
 • Oplevelse: Udforsk Reykjavik på cykel med privat guide
 • 8 dages billeje, Toyota Rav4 Automatic 4wd eller lign. inkl. alle forsikringer, GPS og fri km
 • 2 nætter på Hotel Budir 3+*, Snæfellbær, Deluxe Dobbelt værelse inkl. morgenmad
 • Oplevelse: Fjordsejlads og sushi ved Snæfelssnes
 • 1 nat på Hotel Husafell 4*, Borgarbyggd, Deluxe Dobbelt værelse inkl. morgenmad
 • Oplevelse: Langjökull-gletsjeren, varme kilder og vandfald
 • 2 nætter på Frost & Fire Boutique Hotel 3+*, Hveragerdi, Superior Dobbelt værelse inkl. morgenmad
 • 2 nætter på Panorama Glass Lodge, Hella
 • Oplevelse: Vestmannaøernes vulkaner og søpapegøjer
 • Oplevelse: Selvforkælelse i Blue Lagoon
Pris per person ved 2 voksne
Sommerferie på Islands vulkaner og gletsjere
RejseperiodeDobbelt
21.05.24 ‑ 30.09.2461.000‑63.000
01.05.25 ‑ 30.09.2563.000‑65.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

Ikke inkluderet

 • Afbestillings- og rejseforsikringer, vi anbefaler Gouda
Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Island

Alle transporter på denne rejse er inkluderet, og alt kan skræddersys til jeres ønsker. Tal med jeres rejserådgiver, så får I sammen detaljerne på plads. Hør også om jeres muligheder, hvis I rejser med børn.

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.