Xl Laos Luang Prabang Food Market
Oplevelse i Laos

Laotisk kogekunst og Pak Ou caves

Lær det laotiske køkkens hemmeligheder med Mrs Noy

Tag på en kulinarisk opdagelsesrejse med Mrs Noy, som begynder på det lokale madmarked og slutter i landsbyen hjemme hos hende, hvor I kokkererer og spiser frokost sammen, inden I sejler videre op ad Mekong-floden til de hellige Pak Ou Caves.

Xl Laos Mekong Luang Prabang Pak Ou Cave Buddha Line Up
Xl Laos Luang Prabang Mrs Noy cooking
Xl Laos Mekong River Luang Prabang Pak Ou Cave Boat

Det skal I opleve

Mrs Noy – en mester af den gamle skole

Oksekødssalat, grøn papayasalat, fermenterede pølser, underskønne nudelsupper og alskens lækkerier dampet i bananblade. Det laotiske køkken er – ligesom Laos - robust, landligt, hjertevarmt og stærkt vanedannende.  

Mrs Noy bor i en lille landsby på den anden side af Mekong-floden fra Luang Prabang. Hun er ganske enkelt en mester i det laotiske landkøkken, som hun nu viderefører til næste generation, som man altid har gjort her. Sammen med hende, kommer I helt tæt på det traditionelle laotiske liv i fantastisk selskab. 

På madmarked og hjem til Mrs Noys familie

I bliver hentet på jeres hotel af jeres guide og kører til det lokale madmarked, hvor I møder Mrs Noy. Her vil I gå på opdagelse i lokale madvarer og grøntsager, som Mrs Noy vil fortælle jer om. Når I sammen har valgt og købt jeres friske råvarer, er det tid til at krydse Mekong-floden i båd til den hyggelige landsby, hvor Mrs Noys familie venter. 

I skal ikke forvente et topmoderne køkken her – i stedet venter jer et helt enkelt og autentisk landkøkken, simpelt og charmerende. Det er de helt rigtige rammer til at opdage det laotiske køkkens hemmeligheder – og til at opnå den helt rigtige smag. Og bare rolig, I er rigtig gode og meget erfarne hænder, så I går ikke sultne derfra!  

De tusinde buddhaers huler

Efter jeres frokost, er det til at tage afsked med Mrs Noy og fortsætte sejlturen op ad Mekong-floden. 

Laos er et stort land med få mennesker, og junglen virker endeløs her. Men i mellem de disede, blågrønne bjerge, vil I opdage små landsbyer og andre bortgemte hemmeligheder.

Snart nærmer I jer grotterne og trafikken på floden tager igen til – de fleste besøger dog Pak Ou Caves om morgenen og formiddagen, så et eftermiddagsbesøg er ofte at foretrække for en mere fredfyldt og rolig oplevelse af dette enestående sted. 

De to store kalkstensgrotter, Tham Ting og Tham Phoum, huser et lille tempel fra 1600-tallet og regnes for en af de helligste buddhistiske steder i Laos – grotterne åbner sig op på en stejl klippevæg helt ude til floden. Her lægger i til kaj ved foden af de smukke hvidkalkede trapper, som fører jer op til grotternes store savtakkede mund.

Som I nærmer jer de øverste skridt af trapperne, bliver I omfavnet af en kølige luft, som bærer duften fra røgelsespinde og lyden af ekkoer fra det mørke dyb. Nu træder I længere ind – og omkring jer træder tusinder af buddhafigurer i alle størrelser og aldre frem fra skyggerne! Det er helt enkelt et eventyrligt syn. 

På vej hjem til Luang Prabang, kan I gøre stop ved landsbyen Ban Xang Hai, også kaldet ”Lao Lao whisky-landsbyen”, som er kendt for sin stærke lokale bryg. Den kan I passende nyde på bådturen ned ad Mekong-floden, mens aftensolen maler floden lyserød og bjergene omkring jer blå.

Håndplukkede rejser

Oplevelserne indgår i disse rejseforslag

XL Laos Luang Prabang Temple
Laos, Asien

Glæd jer til

At udforske Angkor Wat i ro og mag

De charmerende kolonitidsbyer Luang Prabang og Siem Reap

At besøge landsbyer og lave skyggeteater i Cambodja

At lave traditionel mad og besøge en bondegård i Laos

Strandferie i Thailand på eventyrlige The Slate 5*

XL Cambodia Monk Angkor Wat Siam Reap View
Halong Bay, Vietnam, Asien

Kolonitid og kongebyer i Indokina

15 dage fra

34.500 kr.

Glæd jer til

Indokinas tidløse romantik og største højdepunkter

At udforske Angkor Wat og Halong Bay i ro og mag

De charmerende kolonitidsbyer Hanoi, Luang Prabang og Siem Reap

At drømme jer tilbage til svundne tider på håndplukkede hoteller

At lære traditionel kogekunst i Laos og Cambodja

Team Laos

Vi hjælper dig hele vejen

Som kunde hos Nyhavn Rejser får I personlig vedledning og gode råd om alt fra unikke oplevelser til valg af rute og hoteller fra en ekspert, der har prøvet det hele selv.

Vi finder det, du ikke finder

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.