• Lær det laotiske køkken at kende hos Mrs Noy
 • Røgelsespinde ved gamle buddha statuer i Pak Ou Caves i Laos
 • På det lokale madmarked i Laos med Mrs Noy

Laotisk kogekunst og Pak Ou Caves

Lær det laotiske køkkens hemmeligheder med Mrs Noy

Lær det laotiske køkken at kende hos Mrs Noy
Læs mere

Tag på  en kulinarisk opdagelsesrejse med Mrs Noy, som begynder på det lokale madmarked og slutter i landsbyen hjemme hos hende, hvor I kokkererer og spiser frokost sammen, inden I sejler videre op ad Mekong-floden til de hellige Pak Ou Caves.

På vej til Mrs Noy for at kokkerereMrs Noy – en mester af den gamle skole

Oksekødssalat, grøn papayasalat, fermenterede pølser, underskønne nudelsupper og alskens lækkerier dampet i bananblade. Det laotiske køkken er – ligesom Laos - robust, landligt, hjertevarmt og stærkt vanedannende.  

Mrs Noy bor i en lille landsby på den anden side af Mekong-floden fra Luang Prabang. Hun er ganske enkelt en mester i det laotiske landkøkken, som hun nu viderefører til næste generation, som man altid har gjort her. Sammen med hende, kommer I helt tæt på det traditionelle laotiske liv i fantastisk selskab - og I går ikke sultne hjem. 

På det lokale madmarked i Laos med Mrs NoyPå madmarked og hjem til Mrs Noys familie

I bliver hentet på jeres hotel af jeres guide og kører til det lokale madmarked, hvor I møder Mrs Noy. Her vil I gå på opdagelse i lokale madvarer og grøntsager, som Mrs Noy vil fortælle jer om. Når I sammen har valgt og købt jeres friske råvarer, er det tid til at krydse Mekong-floden i båd til den hyggelige landsby, hvor Mrs Noys familie venter. 

Lær det laotiske køkken at kende hos Mrs NoyI skal ikke forvente et topmoderne køkken her – i stedet venter jer et helt enkelt og autentisk landkøkken, simpelt og charmerende. Det er de helt rigtige rammer til at opdage det laotiske køkkens hemmeligheder – og til at opnå den helt rigtige smag. Og bare rolig, I er rigtig gode og meget erfarne hænder, så I går ikke sultne derfra!  

Videre til de tusinde buddhaers huler

Efter jeres frokost, er det til at tage afsked med Mrs Noy og fortsætte sejlturen op ad Mekong-floden. 

Laos er et stort land med få mennesker, og junglen virker endeløs her. Men i mellem de disede, blågrønne bjerge, vil I opdage små landsbyer og andre bortgemte hemmeligheder.

Indgang til Pak Ou Caves i Laos

Snart nærmer I jer grotterne og trafikken på floden tager igen til – de fleste besøger dog Pak Ou Caves om morgenen og formiddagen, så et eftermiddagsbesøg er ofte at foretrække for en mere fredfyldt og rolig oplevelse af dette enestående sted. 

De to store kalkstensgrotter, Tham Ting og Tham Phoum, huser et lille tempel fra 1600-tallet og regnes for en af de helligste buddhistiske steder i Laos – grotterne åbner sig op på en stejl klippevæg helt ude til floden. Her lægger i til kaj ved foden af de smukke hvidkalkede trapper, som fører jer op til grotternes store savtakkede mund.

Buddha statuer i Pak Ou Caves i LaosSom I nærmer jer de øverste skridt af trapperne, bliver I omfavnet af en kølige luft, som bærer duften fra røgelsespinde og lyden af ekkoer fra det mørke dyb. Nu træder I længere ind – og omkring jer træder tusinder af buddhafigurer i alle størrelser og aldre frem fra skyggerne! Det er helt enkelt et eventyrligt syn. 

På vej hjem til Luang Prabang, kan I gøre stop ved landsbyen Ban Xang Hai, også kaldet ”Lao Lao whisky-landsbyen”, som er kendt for sin stærke lokale bryg. Den kan I passende nyde på bådturen ned ad Mekong-floden, mens aftensolen maler floden lyserød og bjergene omkring jer blå.

Mette Nielsen

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.