• Solopgang over Halong Bay i Vietnam
  • Angkor Thom i Cambodja
  • Vietnams køkken er fyldt med friske råvarer
  • Kongepaladset, Royal Palace, i Luang Prabang, Laos

Kolonitid og kongebyer i Indokina

15 dage med verdensarv og fordums magi i Vietnam, Cambodja og Laos fra 24.500 kr.

Glæd jer til:

Indokinas tidløse romantik og største højdepunkter

At udforske Angkor Wat og Halong Bay i ro og mag

De charmerende kolonitidsbyer Hanoi, Luang Prabang og Siem Reap

At drømme jer tilbage til svundne tider på håndplukkede hoteller

At lære traditionel kogekunst i Laos og Cambodja

Læs mere

Fra mægtige Angkor Wat og magiske Halong Bay til bortgemte kolonitidsbyer i junglens dyb. Dette er Indokina - yndig, storslået, sanselig og indhyllet i den gamle verdens romantik, som få andre steder. På denne rundrejse, oplever I det bedste bag facaden - og hele tre verdensarvssteder – i ro og mag.

Verdensarv og lokal kultur – i ro og mag

På denne rejse til Vietnam, Cambodja og Laos har vi kombineret de største højdepunkter med en række unikke udflugter, som bringer jer helt tæt på de lokale kulturer – og ikke mindst køkkener. Vi har også lagt vægt på, at I oplever de store verdensarvssteder i ro og mag, væk fra de mange besøgende, og samtidig har god tid til at nyde den skønne kolonitidsby Luang Prabang på egen hånd. 

Hanoi og magiske Halong Bay

I begynder jeres eventyr i Vietnams smukke hovedstad Hanoi, hvor I bl.a. skal udforske byens markeder og vidunderlige gadekøkkener med privatguide. Herfra går turen til en 2 dages cruise i Halong Bay i en junke, som bringer jer væk fra de travle områder og helt ind i magien i Bai Tu Long-bugten. 

Konger, templer og kolonitid i Laos

Efter jeres sejltur, går turen tilbage til Hanoi og med fly videre til den gamle kongeby Luang Prabang i det nordlige Laos. Hele Luang Prabang by er på Unesco´s verdensarvsliste og det forstår man godt. 

Byen er ganske enkelt fortryllende – en skøn blanding af fransk kolonitid, laotisk kongehistorie, landlig charme og enestående buddhistiske klostre. Alt sammen ved den mægtige Mekong-flod, i midten af junglen og langt fra resten af verden. 

Fordums magi ved bredden af Mekong-floden

På jeres første dag i Luang Prabang, vil I udforske det laotiske køkken og lave mad sammen med Mrs Noy, inden I drager op ad Mekong-floden for at opleve de fascinerende Pak Ou Caves. De næste to dage, kan I nyde den skønne by på egen hånd, men har I lyst til flere udflugter, kan vi anbefale en tur gennem tropeskov og landsbyer til det magiske Kuang Si-vandfald.

Majestætiske Angkor Wat og Tonle Sap

Fra Luang Prabang, flyver i til kolonitidsbyen Siem Reap i Cambodja. Nu gælder det et af verdens helt store vindundere, Angkor Wat templerne, som I har to dage til at udforske i ro og mag, inden jeres eventyr afrundes med cambodjansk kogekunst og en spændende udflugt til den flydende by Kampong Khleang

Vi har håndplukket hoteller med hjertet

Antik charme og historiens vingesus er omdrejningspunktet for alle tre hoteller på denne rundrejse. I Hanoi bor I på det stilfulde Hanoi La Siesta Classic Ma My Hotel 3+*, mens charmerende Villa Maly 4* venter jer i Luang Prabang. Det hele sluttes af med manér og tidløs klasse i Cambodja på Shinta Mani Shack 4* i Siem Reap.

Forlæng jeres rejse med strandidyl i Cambodja

Med sindene fulde af indtryk, har I måske lyst til at fuldende jeres eventyr med nogle velfortjente dage på stranden, inden turen går hjem til Danmark. I så fald anbefaler vi 5 dage i tropisk ø-paradis på Six Senses Krabey Island 5* eller Song Saa Private Island 5*. Hør mere med jeres rejserådgiver.

Vi skræddersyer jeres rejse

Hos Nyhavn Rejser skræddersyer vi altid rejsen efter jeres ønske. F.eks. har I mulighed for at udvide denne rundrejse med en tur til den charmerende verdensarvsby Hoi An i det centrale Vietnam, og om sommeren er det oplagt at kombinere Hoi An med strandbyen Danang, som ligger lige i nærheden. 

I har også mulighed for at opgradere til andre hoteller på denne rundrejse gennem Indokina. I Hanoi kan vi anbefale det ikoniske kolonitidshotel Sofitel Legend Metropole Hanoi 5*, mens vi i Luang Prabang anbefaler det charmerende boutique-hotel Satri House 4+* og ikke mindst Rosewood Luang Prabang 5* for ultimativ selvforkælelse i sublime omgivelser. Også i Siem Riep, kan I vælge ophøjet luksus på et af Cambodjas ypperste resorts, Phum Baitang 5*.

Det skal I opleve

Program

Dag 1-2
Afrejse og ankomst i Vietnam

Deluxe double og twin room på La Siesta Hotel i HanoiI flyver fra København og ankommer i skønne Hanoi dagen efter. Her bliver I hentet i lufthavnen af jeres private guide og chauffør, som kører jer til Hanoi La Siesta Classic Ma My Hotel 3+*, hvor I skal bo i sammenlagt 3 nætter.

Hotellet ligger lige i hjertet af Hanois gamle bydel, og I har resten af dagen til at gå på opdagelse i de skønne små gader og baggyder, hvor butikker, gadekøkkener, markeder, gadesælgere, tehuse, traditionelle ølbarer og knallerter danner en endeløs strøm af liv, indtryk og forførende dufte. 

Kvinde på en bænk ved Hoan Kiem søen i Hanoi. Turtle Tower ses i baggrunden.Det hele fører jer ned til Hanois sjæl og Vietnams kulturelle navle - Hoan Kiem-søen, hvor I kan nyde en vietnamesisk iskaffe, en ”cafe sua da”, mens I ser lyset skifte og aftendisen indhylle det uopnåelige skildpaddetårn ude midt i søen. Nu mærker i den helt særlige sanselighed, som er Vietnam. Nu er I fremme.

Dag 3
Hanois gadekøkkener og madmarkeder

Suppe med nudler, kød, ris og grøntsager i VietnamI dag er det jeres første hele dag i Vietnam og hvilken bedre måde at starte den på, end med Vietnams nationale morgenmad og en ægte Hanoi specialitet: Pho Bo er en udsøgt vietnamesisk nudelsuppe med oksekød og et af landets mest elskede retter – og de fås ikke bedre end i Hanoi.  

I bliver hentet kl 09.30 på jeres hotel – i dag skal I på en kulinarisk opdagelsesrejse med en lokal engelsktalende guide, og efter en Pho Bo til at starte dagen på, går turen videre til flere af byens bedste madmarkeder og gadekøkkener. 

Rygende gadekøkkener i HanoiHanois simple gadekøkkener gemmer på nogle af byens bedste kulinariske oplevelser og flere af dem er hæderkronede institutioner i deres egen ret. Alle gadekokkene har deres specialiteter og egen smag, og deres særlige plads i byens gader og i folks hjerter: Glæd jer til at finde ud af, hvad bl.a. banh xeo og bun cha er for noget. I glemmer det ikke igen!

Dag 4-5
Magisk sejltur i Halong Bay

Skibet Dragon Pearl i Halong Bay og Bai Tu Long Bay i VietnamEfter morgenmad, bliver I hentet på jeres hotel og kørt til molen i Halong by, et par timer fra Hanoi. Her venter den skønne junke Dragon Pearl, som det næste døgn er jeres hjem på vandet i det, som uden tvivl er Vietnams mest fortryllende naturområde. 

Med sine tusinder af vidunderlige kalkstensøer, der ofte nærmest svæver over vandet i drømmende og gennemsigtige tåger, er Halong Bay ganske enkelt et magisk sted.

Hele området er at finde på Unesco´s verdensarvsliste og man forstår det virkelig godt. Af samme gode grund, er der mange både i vandet og derfor sejler I ad en rute, som går til den mindre besøgte og mindst lige så spektakulære Bai Tu Long Bay, hvor I kan nyde det hele i ophøjet ro.    

Besøg en af de flydende landsbyer under krydstogtet i Halong-bugtenSynes I ikke helt 2 dage er nok, kan I overveje at tage et 3-dages cruise i stedet. Vi kan kun anbefale den ekstra nat og dag i Dragebørnenes bugt. Ellers vender I tilbage til Hanoi sidst på dag 5 og har resten af aftenen for jer selv i Hanois gamle bydel – måske I allerede har udset jer noget I vil opleve. Nu kender I jo allerede byen.

 
Dag 6
Fra Hanoi til Luang Prabang i Laos

Solnedgang over Khan-floden ved Luang Prabang i LaosI bliver hentet på jeres hotel efter morgenmad og kørt til lufthavnen. I dag flyver I vestpå til jeres andet verdensarvssted - skønne Luang Prabang i Laos. Laos er endeløs jungle, bjerge og floder, låst inde mellem Thailand, Kina, Vietnam og Cambodja. Landet var engang et kongerige, og hold fast – de en million elefanter under den hvide parasols-rige, som det hed – og blev siden en del af Fransk Indokina for igen at blive uafhængigt i 1953. 

Luang Prabang, LaosDet er med andre ord et fascinerende og eventyrligt land, som grundet sit relative uvejsomme terræn og lille befolkning, er kendt – og elsket – for sin helt afslappede atmosfære og landlige charme. 

Det er svært at forestille sig en by så smuk og stilfuld, når man flyver over de evige grønne skove og bjerge i det nordlige Laos – uden et øje i sigte. Men pludselig er den der. Midt i det grønne hav, ved bredden af den mægtige Mekong-flod: Den gamle kongeby Luang Prabang.

Pool på Villa Maly Boutique Hotel i Luang Prabang, LaosVilla Maly 4*, Luang Prabang

I bliver hentet i lufthavnen af jeres private guide og chauffør, som kører jer til Villa Maly 4*, hvor I skal bo de næste 4 nætter. Resten af dagen har I til at indsnuse fordums magi og gå på opdagelse i den charmerende lille by – alt er i gåafstand og hver eneste gade byder på smukke huse, sødmefulde tropiske haver og skønne overraskelser - fra sublime templer til stemningsfulde haverestauranter og chikke butikker.

Dag 7
I køkkenet med Mrs Noy

Lær det laotiske køkken at kende hos Mrs NoyI dag skal I på en hel særlig – og smagfuld – rejse. En rejse ind i det laotiske køkkens hemmeligheder med den erfarne Mrs Noy. I bliver hentet på jeres hotel og kørt til det lokale madmarked, hvor I mødes med Mrs Noy. 

Nu gælder det om at lære de lokale grøntsager og specialiteter at kende, inden I sammen gør jeres indkøb og sejler over Mekong-floden, og hjem til Mrs Noy for at give jer i kast med det laotiske landkøkken. Her er ikke noget luksus, men en autentisk og særdeles lokal oplevelse.

Buddha statuer i Pak Ou Caves i LaosEfter frokost tager i afsked med Mrs Noy og sejler videre op ad den mægtige flod – nu venter et helt unikt sted, som på anden vis bringer jer tæt på laoternes liv og historie: De hellige Pak Ou Caves.    

 
Dag 8-9
Luang Prabang på egen hånd

Mekongfloden ved Luang Prabang i NordlaosDe næste to dage, kan I udforske Luang Prabang på egen hånd, mens I bare nyder byens romantiske stemning, antikke charme – og mange skønne restauranter.

Med sine dybe rødder i Laos´ historie, historiske klostre og stærke franske indflydelse, er Luang Prabang ganske enkelt en enestående by. Omringet af disede, blågrønne bjerglandskaber og Mekong-flodens sødduftende vande, har byen en helt særlig evne til at få én til at føle, at man befinder sig i en bortgemt verden, langt væk fra alt.

Det smukke tempel Wat Xieng Thong i Luang Prabang, LaosEnestående buddhistiske templer 

Luang Prabang er en vigtig læringsby i Theravada-buddhismen, som bl.a. også praktiseres i Thailand og Cambodja, og byens pragtfulde klostre hører til de vigtigste og smukkeste i hele Sydøstasien – derfor ser man også mange munke i gadebilledet, fra nær of fjern, som kommer hertil for at gå i skole og for at skabe sig et liv ved at gå i kloster. 

Det mest kendte kloster er den rigt dekorerede Wat Xieng Thong fra 1500-tallet, hvis træskæringer og mosaikker er af en anden verden. Men der er mange flere – og det er utroligt at tænke på, at de kun er en brøkdel af hvad der engang fandtes i den gamle hovedstad, inden en kinesisk hær nedbrændte de fleste, så sent som i 1800-tallet.

Kongepaladset, Royal Palace, i Luang Prabang, LaosKongepaladset og Phousi-bakken

Når man er i en kongeby, er det kun passende at gøre visit hos kongen – eller i hvert i fald hans bolig. Luang Prabangs kongepalads er mere et palæ, og blev bygget som bolig til Kong Sisavang Vong i 1904 – det stilfulde hus er i dag åbent for offentligheden, og med sin originale indretning, kongelige bilpark og elegante fusion af laotisk og fransk arkitektur, er det bestemt et besøg værd.

Wat Chom Si pagoden på toppen af Phousi-bakken i Luang Prabang, LaosOver for kongepaladset, finder I de bedste udsigter over Luang Prabang fra toppen af Phousi-bakken. Herfra kan I se hele byen og vejen ud til den franske opdagelsesrejsende Henri Mouhouts grav, som ligger i en skøn skovlysning 8 km uden for Luang Prabang – en dejlig cykeltur gennem tropeskove, forbi traditionelle skrædderier og landsbyer. 

Natmarkedet i Luang Prabang, LaosLaotisk BBQ på natmarked

Sydøstasien er kendt for sine skønne natmarkeder, og de fås ikke bedre end i Luang Prabang – her mødes det halve af byen i skumringen til hurtige handler og skønne madoplevelser ved fælles langborde under lampernes skær – her oplever I lokal hygge, hjertevarme og det laotiske køkken fra sin bedste side. 

Kuang Si-vandfaldet ved Luang Prabang i LaosDer er med andre ord nok at opleve i Luang Prabang, men skulle I alligevel have lyst til en udflugt, kan vi også anbefale en heldagstur med landsbyer og lokalliv til de magiske Kuang Si-vandfald og deres azurblå pools.

Dag 10
Fra Luang Prabang til Siem Reap i Cambodja

Shinta Mani Shack, Siem Reap, CambodjaEfter en rolig morgenmad, bliver i hentet på jeres hotel og kørt til lufthavnen. I dag går flyturen sydpå til Siem Riep i Cambodja, hvor jeres private guide og chauffør byder jer velkommen i lufthavnen og kører jer til det skønne Shinta Mani Shack 4*, hvor I skal bo de næste 4 nætter. 

En snæver gade i Siem Reap byder på lækker cambodjansk madSiem Reap er først og sidst en base for at opleve de fantastiske Angkor Wat templer i nærheden, og så er det kun heldigt at det rent faktisk er en charmerende by i sin helt egen ret. I dag har i resten af dagen til at indsnuse den gamle by, og dens blanding af fransk kolonistil og traditionel kinesisk arkitektur. Byen gemmer bl.a. på en række spændende museer, gode restauranter og et berømt madmarked fra 1920´erne.

Dag 11-12
Siem Reap og majestætiske Angkor Wat

Angor Wat templet, CambodjaOver de næste 2 dage skal I opleve magiske Angkor Wat fra solopgang til Solnedgang. Og I starter med, at stå tidligt op, for allerede kl. 05.00 er der afgang til det tredje verdensarvsted på jeres rejse. Nu venter en fortryllende solopgang over en af verdens helt store vidundere og muligvis det største religiøse bygningsværk på hele kloden: Angkor Wat. 

Kong Suryavarman II´s enorme gravtempel blev bygget i 1100-tallet og indtager hovedrollen i tempelbyen Angkor, som fra 800 til 1400-tallet var Khmerrigets hovedstad og nu regnes for at have været den største by i verden i sin tid. Det enorme område huser over 1000 templer og tempelruiner, og engang var det hele fyldt ud af de træbygninger, som udgjorde verdens største hovedstad. 

Solopgang ved Angkor Wat tempelkompleks

I begynder jeres rejse tilbage i tiden med at træde ind i Angkor Wat templet ved morgengry fra den mere stille østside. Det er ganske enkelt en uforglemmelig oplevelse, som venter jer. Templet er enormt – dets voldgrav er 1,5 km lang - og hele tiden overvældes man bare af den sublime detaljerigdom, de guddommelige proportioner og de mageløse basrelieffer, som vækkes til live i morgensolens stråler. 

Efter Angkor Wat, vender I tilbage til hotellet for at spise en sen morgenmad, inden turen igen går til Angkor – denne gang skal I opleve flere af områdets fascinerende templer, bl.a. Bayons smilende ansigter og eventyrlige Ta Prohm, som junglen har indhyllet i sin egen dybe mystik.

Cambodianske Apsara dansereI vender tilbage til jeres hotel om eftermiddagen og har resten af dagen på egen hånd. Om aftenen kan I f.eks. finde vej til en traditionel Aspara forestilling – en yndefuld og nærmest hypnotiserende cambodjansk dans, som var forbeholdt de kongelige, før verden gik af lave.  

Angkor Thom i CambodjaCykeltur og solnedgang med champagne

På jeres anden fulde dag i Siem Reap har I hele formiddagen for jer selv, inden I vender tilbage til Angkor om eftermiddagen for at opleve templerne og lokallivet i cykelhøjde.

I bliver hentet af jeres private guide og cykler af små stier gennem landsbyer, forbi flodmarkeder og børn på vej hjem fra skole. Her i landsbyerne omkring Angkor, går livet sin vante gang, og I oplever templerne fra en ny vinkel, som binder fortid og nutid sammen.  

Små, traditionelle både nær Angkor Thom, CambodjaSidst på dagen venter jer en magisk afsked med Angkor. I stiger ombord i en lille båd, som sejler jer ud på voldgraven, der omkranser templet Angkor Thom. 

Her vil I opleve en fortryllende solnedgang over det smukke tempel, mens I nyder et glas champagne – eller to – og nogle lokale specialiteter. I bliver kørt hjem til jeres hotel, når mørket falder på.

Dag 13
Cambodjansk madkunst og den flydende landsby

Blå himmel ved Tonle Sap lake, CambodjaBai Sach Chrouk, Lap Khmer og Fish Amok. Cambodjas store signaturretter er måske ikke de mest kendte i verden, men det er hverken af mangel på fantasi eller god smag. I dag har I mulighed for at blive lidt klogere på det cambodjanske køkkens hemmeligheder, når I besøger den flydende landsby Kampong Khleang

Her skal I bl.a. på marked, og senere vil I tilberede og spise en traditionel cambodjansk frokost med en lokal familie og lære mere om livet i fiskerlandsbyen. 

Lokale fiskere på Tonle Sap søen, CambodjaJeres eventyr fuldendes med en magisk sejltur på Tonle Sap Lake. Forbi lokale fiskere, som kaster deres net, mens aftensolen maler søen og himlen sammen med ildrøde og orange penselstrøg. 

I ser legene børn og mødre i gang med at indsamle vasketøj fra snorene, som dagen går på hæld. Cirklen er rundet og med disse billeder, tænker I måske tilbage til jeres første dag i Hanoi og alt i mellem, mens I tager jeres afsked med Indokina.

Dag 14
Afrejse fra Cambodja

Bayon-templet ved Angkor Wat og Siem Reap i CambodjaI bliver hentet på jeres hotel i Siem Reap og kørt til lufthavnen. I dag går turen hjem til Danmark, hvor I ankommer på dag 15.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

PRISER OG DATOER

Pris per person ved 2 voksne

Voksenpris:

Kolonitid og kongebyer i Indokina
RejseperiodeDobbelt
21.09.21 - 31.10.2124.000-26.000
01.11.21 - 31.03.2229.000-34.000
01.04.22 - 31.10.2225.000-27.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

Mette Nielsen

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.
Intervallerne i prislisten angiver den pris (i dkr.), vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Endelig pris afhænger af ledig flykapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt ledige værelseskategorier. RING vedr. priser over jul og nytår. Dobbelt: v/2 pers., enkelt: v/1 pers. i værelse, suite, villa el. kahyt.

Inkluderet

Ikke inkluderet

  • Afbestillings- og rejseforsikring, vi anbefaler Gouda Rejseforsikring
  • Visum til Vietnam, Laos og Cambodja

Bemærk

Vejr og rejsetidspunkt

Indokina dækker et stort område og vejret afhænger derfor af, hvor I befinder jer, og hvornår. 

  • Rejser I om vinteren, vil der være køligt i Hanoi og Halong Bay, og vi anbefaler at I medbringer en sweater. I kan ikke regne med at svømme i Halong Bay på denne tid
  • Om sommeren kan man forvente regn i Luang Prabang og Siem Reap, men også færre rejsende, bedre priser og frodigere omgivelser
  • Ønsker I at forlænge rundrejsen med strandferie i vintermånederne anbefaler vi Royal Sands 4*, Six Senses Krabey Island 5* eller Song Saa Private Island 5* - alle i øhavet ud for Cambodjas sydkyst
  • Ønsker I at forlænge med strandferie i sommermånederne, kan I med fordel vælge byen Danang eller f.eks. Six Senses Ninh Van Bay 5* i Vietnam.

Hør mere med jeres rejserådgiver.