• Naturreservatet Sian Ka'an, Mexico

Flyd ad mayaernes kanaler gennem mangroven

Stor naturoplevelse i UNESCO-beskyttede Sian Ka’an ved Tulum

Læs mere

Oplev det store UNESCO-beskyttede naturreservat Sian Ka’an. Se mayaernes arkæologiske levn, sejl i mangroven og flyd ad mayaernes gamle handelskanaler omgivet af enestående fugleliv.

Naturreservatet Sian Ka'an, MexicoNaturreservatet Sian Ka'an ved Tulum

Syd for Tulum ligger det store naturreservat Sian Ka'an, der siden 1987 har været beskyttet af UNESCO for smuk natur i kombination med unikke arkæologiske levn fra mayariget. Området, der er på 5.280 km2, går fra den caribiske kyst ind i landet, hvor I kan opleve tropisk skov, mangrove og moser, der bebos af et rigt dyreliv og flere end 300 fulgearter. 

Maya-templet El Castillo i naturreservatet Sian Ka'an, MexicoMayaernes handelskanaler i Sian Ka’an

I den nordlige del af Sian Ka’an ligger det arkæologiske sted Muyil, en gammel maya-handelsstation, hvor der den dag i dag er store templer med bl.a. 17 meter høje "El Castillo". Her starter jeres tur efter at I er blevet hentet på hotellet midt på dagen.  

Ad boardwalk og med båd gennem mangroven 

Fra Muyil går I ad en boardwalk gennem mangroven mod et udsigtspunkt med fantastisk udsigt over Sian Ka’an tætte vegetation og vådområder, mens en stor sandklit i det fjerne viser, hvor kysten er. 

I sejler nu over to søer, Muyil- og Chunyaaxche-lagunerne, der er forbundet af en kanal, der har været brugt af mayaerne som handelskanaler. Fremme ved resterne af et mayapalads, Xlapak, venter højdepunktet på turen til Sian Ka’an. 

Flyd ad de gamle handelskanaler

I hopper i vandet med redningsvest på, og lader jer flyde med den dovne flod mod det Caribiske Hav. Stillle og aldeles afslappende. Gennem 30 minutter på dette naturens rullende fortov nyder i vægtløsheden, fuglenes sang, solens varme og brisens susen i det høje græs. Naturterapi i Mexico. 

Skulle maven begynde at knurre på vejen, kan I glæde jer til en lækker vegetarisk picnic med årstidens frugter som afslutning på turen. I er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen. 

Naturreservatet Sian Ka'an, MexicoPraktiske oplysninger

I bliver hentet og bragt fra jeres hotel i Tulum med airconditioneret bil. Vand, frugt, snacks, flydevest og entre til Sian Ka’an er inkluderet. Solbeskyttelse skal være biologisk nedbrydelig af hensyn til vandmiljøet. Købes lokalt. Et godt råd: Lad jer flyde med T-shirt med lange ærmer af hensyn til solen. 

Lasse Westh

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.