• Tag med på cykeltur under ferien i Tulum i Mexico
 • Under cykelturen besøger I templet i Tulum
 • Svøm i en cenote nær Tulum under ferien i Mexico

Oplev Tulum på cykel

Spænd hjelmen og tag på guidet cykeltur gennem et magisk landskab

Kom ind i Tulums natur
Læs mere

Tulum er et skatkammer af smukke sandstrande, mayaruiner og fredfyldte laguner. Oplev det hele på denne cykeltur med privat guide. Kør langs Riviera Mayas turkisblå bølger, svøm i en cenote og nyd lækker street food.

Kom ind i Tulums naturTulum Pueblo

Tulum er som en tropisk Babuscka-dukke, den rummer mange varianter. Selve byen, Tulum Pueblo, ligger 4-5 km inde i landet. Det er ikke en specielt charmerende by, idet den er udviklet omkring hovedvejen og minder om en rasteplads for biler og lastvogne. Til gengæld kommer I på denne afstikker tættere på det lokale leben, end man gør på hotellerne langs stranden. Der er altid et godt køb at lave, en sjov lokal fiesta under opsejling og masser af liv på de små knejper.

Under cykelturen besøger I templet i TulumTulumruinerne

I cykler også ud til Tulum-ruinerne ud til vandet. Tulum blev oprindeligt bygget af mayaerne for at føre skibe sikkert gennem revet og som kysthavn for den livlige bådtrafik langs kysten. Hovedtemplet er bygget på en tolv meter høj klint med en enestående udsigt over strand og hav.

Navnet Tulum, der betyder “mur” på maya, er det navn, arkæologerne har givet byen, der af sine beboere blev kaldt Zama, Daggry. Byen bag den fem meter høje og flere meter tykke mur, der blev opført omkring 1200, var stadig i brug, da spanierne ankom i 1518.  

Under cykelturen nær Tulum, besøger I en biavler der producerer honning fra Melipona-bienMayaernes honningkrukke

Glæd jer til en af pauserne undervejs, der byder på et besøg hos en biavler. Melipona-bien tilhører en gruppe af fredelige, brodløse honningbier, som er almindelige i Syd-og Mellemamerika. Her har de været værdsat af mayaerne for deres honning og voks, der er blevet benyttet i madlavning og naturmedicin. Selvom bien bestøver 30-50% af regionens flora, er den i dag truet: De sidste 25 år er 90% af bestanden forsvundet. I lærer mere om Melipona Bee Preservation Project, et samarbejde mellem NGO’er og lokale biavlere, der kombinerer turisme med bæredygtig biavl. 

Svøm i en cenote nær Tulum under ferien i MexicoSvømmetur i ferskvandslagune

Endelig er det tid til en unik naturoplevelse på Yucatán: De bemærkelsesværdige ”cenotes” er dybe bassiner, søer og underjordiske floder. Nogle ligger inde i drypstensgrotter, andre er mere åbne som laguner i landskabet. Cenotes rummer krystalklart vand og blev flere steder anvendt som offerbrønde af mayaerne. I dag kan man komme på fascinerende og svalende svømmeture i flere af dem, et stensikkert hit efter en varm cykeltur.   

Oplev området omkring Tulum på en cykelturPraktiske oplysninger

Turen starter og slutter ved Tulum Bike Tours’ hovedkontor i centrum af Tulum, hvor I også får udleveret cykel og cykelhjelm. I mødes kl 8 og er tilbage kl 13.30. Selve cykelturen er 18 km med indlagte pauser, så er man vant til at cykle, kan de fleste sagtens være med. Grupper er på minimum 4 og maks. 10 tilmeldte. Det er også muligt at organisere særlige udflugter for familier med børn u. 12 år. Entreer, vand, snacks samt taco-frokost er alt sammen inkluderet.

Mathias Møller Årestrup

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.