Xl Mexico Yucatan Tulum Bike
Oplevelse i Mexico

Oplev Tulum på cykel

Spænd hjelmen og tag på guidet cykeltur gennem et magisk landskab

Tulum er et skatkammer af smukke sandstrande, mayaruiner og fredfyldte laguner. Oplev det hele på denne cykeltur med privat guide. Kør langs Riviera Mayas turkisblå bølger, svøm i en cenote og nyd lækker street food.

Det skal I opleve

Tulum Pueblo

Tulum er som en tropisk Babuscka-dukke, den rummer mange varianter. Selve byen, Tulum Pueblo, ligger 4-5 km inde i landet. Det er ikke en specielt charmerende by, idet den er udviklet omkring hovedvejen og minder om en rasteplads for biler og lastvogne. Til gengæld kommer I på denne afstikker tættere på det lokale leben, end man gør på hotellerne langs stranden. Der er altid et godt køb at lave, en sjov lokal fiesta under opsejling og masser af liv på de små knejper.

Tulumruinerne

I cykler også ud til Tulum-ruinerne ud til vandet. Tulum blev oprindeligt bygget af mayaerne for at føre skibe sikkert gennem revet og som kysthavn for den livlige bådtrafik langs kysten. Hovedtemplet er bygget på en tolv meter høj klint med en enestående udsigt over strand og hav.

Navnet Tulum, der betyder “mur” på maya, er det navn, arkæologerne har givet byen, der af sine beboere blev kaldt Zama, Daggry. Byen bag den fem meter høje og flere meter tykke mur, der blev opført omkring 1200, var stadig i brug, da spanierne ankom i 1518.  

Mayaernes honningkrukke

Glæd jer til en af pauserne undervejs, der byder på et besøg hos en biavler. Melipona-bien tilhører en gruppe af fredelige, brodløse honningbier, som er almindelige i Syd-og Mellemamerika. Her har de været værdsat af mayaerne for deres honning og voks, der er blevet benyttet i madlavning og naturmedicin. Selvom bien bestøver 30-50% af regionens flora, er den i dag truet: De sidste 25 år er 90% af bestanden forsvundet. I lærer mere om Melipona Bee Preservation Project, et samarbejde mellem NGO’er og lokale biavlere, der kombinerer turisme med bæredygtig biavl. 

Svømmetur i ferskvandslagune

Endelig er det tid til en unik naturoplevelse på Yucatán: De bemærkelsesværdige ”cenotes” er dybe bassiner, søer og underjordiske floder. Nogle ligger inde i drypstensgrotter, andre er mere åbne som laguner i landskabet. Cenotes rummer krystalklart vand og blev flere steder anvendt som offerbrønde af mayaerne. I dag kan man komme på fascinerende og svalende svømmeture i flere af dem, et stensikkert hit efter en varm cykeltur.   

Praktiske oplysninger

Turen starter og slutter ved Tulum Bike Tours’ hovedkontor i centrum af Tulum, hvor I også får udleveret cykel og cykelhjelm. I mødes kl 8 og er tilbage kl 13.30. Selve cykelturen er 18 km med indlagte pauser, så er man vant til at cykle, kan de fleste sagtens være med. Grupper er på minimum 4 og maks. 10 tilmeldte. Det er også muligt at organisere særlige udflugter for familier med børn u. 12 år. Entreer, vand, snacks samt taco-frokost er alt sammen inkluderet.

Xl Mexico Tulum Bike Tour Cenote Jump Mexico Kan Tours
Xl Mexico Yucatan Tulum Palm
Xl Mexico Yucatan Cenote Swimming Woman
Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Mexico

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i Mexico. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.  

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.