• Riviera Beach i Tulum hører til blandt de smukkeste i Mexico
 • Solnedgang over Chichén Itzá i Mexico
 • Valladolid i Yucatan, Mexico
 • Kridhvid sandstrand i Tulum, Mexico
 • Delfin ved Det Caribiske Hav i Mexico

Rejser til Yucatan, Mexico

Vidunderlige strande, storslåede pyramider og forunderlig natur

Nogle af Caribiens bedste strande med bl.a. Tulum

Kolonitidens maleriske byer med Valladolid

Mayaernes pyramider med Chitchén Itzá, Uxmál og Cobá

Natureventyr med svømning i underjordiske cenoter

Håndplukkede hoteller fra bungalows til international luksus

Læs mere

Yucatán-halvøen i Mexico er et sandt eldorado for jer, der vil kombinere paradisstrande med naturoplevelser og kulturskatte. Oplev en rejse til Yucatán som selvstændig ferie i Mexico eller som afslutning på den store kulturrejse til højlandet.

Yucatán er en stat i det østlige Mexico, men samtidig den almindelige betegnelse for hele den halvø, der deler Den Mexicanske Golf og Det Caribiske Hav. Ud over staten Yucatán rummer halvøen på sin mexicanske del også staterne Campeche og Den Caribiske Kyst i Quintana Roo. 

Yucatán-halvøen rummer en mangfoldighed så stor, at I er nødt til at vælge, hvad I gerne vil se, og gemme resten til næste rejse til Yucatán. I kommer nemt omkring enten i komfortable busser, i lejet bil eller på en af Nyhavn Rejsers håndplukkede udflugter. 

Nogle af Caribiens bedste strande er på Yucatán-halvøen

Mexicos Caribiske kyst byder på nogle af de smukkeste og bedste strande i Caribien, ja, i hele verden når det kommer til stranden ved Tulum. Her hersker fred og ren idyl. Længere nordpå kan I snorkle med skildpadder i Akumal, og ved Playa del Carmen kan I krydre stranden med byliv. 

Isla Holbox frister med snorkelture med hvalhajer, mens Isla Mujeres har både det autentiske, det livlige og de smukke strande. Nyhavn Rejser anbefaler ikke Cancún og Cozumel. Læs mere om Mexicos Caribiske kyst.

Kolonitidens maleriske byer

Rejser til Yucatán byder også på maleriske byer som den hvide by Merida og ikke mindst Valladolid, der med sin stemning og overskuelige størrelse er et farverigt stop et par timer fra Playa del Carmen. I Valladolid kan I slentre rundt og nyde smuk arkitektur, og her er samtidig flere udflugtsmuligheder. 

En 1½ times kørsel stik nord fra Valladolid kommer I til fiskerbyen Rìo Lagartos, Alligatorfloden, i Reserva de la Biosfera Ría Lagartos. Her kan I opleve et fantastisk fugleliv med bl.a. kæmpe flokke af flamingoer og også alligatorer. På vej dertil kan I stoppe ved et af Yucatáns mange store tempelkomplekser fra Mayariget, EK Balam, blot 27 km fra Valladolid. 

Endelig skal byen Campeche fremhæves for sine gamle herskabsboliger. Her er også to fæstningsværker, hvor kanonerne peger ud over Den Mexicanske Golf, og en imponerende bymur, der alt sammen har sikret byen fornem status på UNESCOs liste over "verdens kulturarv".

livlige Playa del Carmen

Når vi taler om byer på Yucatán-halvøen, må vi selvfølgelig også nævne Playa del Carmen. Her er det mere ferietid end kolonitid, der præger stemningen, men byen har sin dejlige charme med gode restauranter, trendy butikker og en dejlig strand. Vi anbefaler at bo i udkanten af byen med gåafstand til centrum. 

Chichén Itza, Cobá og Uxmal

Vi har allerede nævnt EK Balam som eksempel på Yucatán-halvøens mayalevn. Den største seværdighed er dog det utrolige mayakompleks Chichén Itzá med templer, boldbaner, offerbrønde, observatorium og den berømte Kulkulcan-pyramide. Der findes mange andre spændende mayakomplekser som f.eks. Uxmal. Mindre kendte, men ikke mindre spændende er Cobá i Quintana Roo ca. en time med bil fra Tulum. Her oplever I jungle og nogle af de højeste mayabygninger på Yucatán med færre turister end ved Chichén Itzá

Naturoplevelser på Yucatán

Yucatan-halvøen byder også på masser af naturoplevelser. Ud over regnskoven ved Coba og flamingoerne ved Rìo Lagartos er UNESCO-beskyttede Sian Kaan syd for Tulum værd at lægge vejen forbi. Også Celestun er et spændende laguneområde med mangroveskove, der vrimler med flamingoer og talrige andre fuglearter.

Isla Contoy ud for det nordøstlige hjørne af Yucatán-halvøen er Mexicos svar på Galápagos. Den ubeboede ø er med 150 forskellige fuglearter et af Caribiens vigtigste ynglesteder. Unikt er det også at udforske de bemærkelsesværdige "cenoter", grotter skabt af de mange underjordiske floder, der løber nede i kalkstensklipperne under regnskoven. Cenoterne rummer krystalklart vand, som I flere steder kan svømme i, og de blev flere steder anvendt som offerbrønde af mayaerne, da de blev set som indgange til underverdenen. 

Håndplukkede hoteller og udflugter

Nyhavn Rejser Mexicoeksperter har rejst på Yucatán-halvøen igen og igen for at teste og udvælge de bedste udflugter og hoteller. Hotellerne spænder fra små bungalowhoteller under palmerne ved stranden over overdådige all inclusive resorts til historiske haciendaer med en helt særlig stemning. Tal med jeres rejserådgiver om det, I drømmer om på rejser til Yucatán.

Håndplukkede rejser til Yucatan

Se alle rejser

Anbefalede hoteller på Yucatan

Se alle hoteller

Udvalgte oplevelser på Yucatan

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Kundetilfredshed

99% Er glade for os som rejsearrangør
93% Vurderer vores service som god eller fremragende
97% Vil anbefale os til venner og familie
Som kunde hos Nyhavn Rejser får I personlig vejledning og gode råd om alt fra unikke oplevelser til valg af rute og hoteller fra en ekspert, der har prøvet det hele selv. Vi tager os god tid til at lære jer at kende, så I er sikre på, at alle jeres behov bliver imødekommet. Og jeres rejse planlægges ned til mindste detalje for at sikre, at alting går op i en højere enhed. Derfor vender vores kunder tilbage til os igen og igen.
Baseret på 11.119 besvarelser

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.