XL Franz Josef Glacier View New Zealand Helicopter People Snow
Oplevelse i New Zealand

Heli-hike til Franz Josef-gletsjeren

Heli-hike i isens, klimaets
og legendens tegn

Oplev suget i maven som I letter i helikopteren, flyver over det forbløffende alpine landskab og lander midt på gletsjeren. Godt klædt på til en 2.5 timers lang vandretur i det spektakulære gletsjerlandskab.

Klar til afgang?

Jeres rejse starter og slutter ved Glacier Base Building. Ved ankomst vil guiderne tage imod jer og fortælle lidt om turen og uddele det nødvendige udstyr. Herfra går turen op til gletsjeren i helikopter. Husk kamera!

Blå is og vilde ishuler

Den middelsvære vandretur er som ingen anden. Hver dag er landskabet forandret og som nyt. Skridsikre støvler, hjelm, sele og vandrestave. I får alt det nødvendige sikkerhedsudstyr på, så I kan nyde turen. Guiden går forrest og gør vejen fremkommelig. I kan komme til at skulle glide igennem smalle sprækker, entrere blå ishuler eller trisse forsigtigt rundt om sylespidse istårne, eller alle tre, hvis I er heldige. Efter 2.5 time i gletsjerlandskabet flyver I tilbage i helikopter. Se frem til en smuk dag.

Et minde for livet

Glæd jer til denne helikopter-vandretur i det imponerende gletsjerlandskab med is i alle afskygninger. Det foranderlige alpinlandskab mangler ikke dramatik. Hver dag bevæger Franz Josef-gletsjeren sig en smule længere ned gennem landskabet. Gletsjeren strækker sig over 12 km fra toppen af The Southern Alps og hele vejen ned gennem bjerge og kløfter, til den slutter i regnskoven nede i dalen.

Storhed og fald

Midt i fascinationen kommer eftertænksomheden. For selv om Franz Josef stadig er en kæmpe gletsjer, er fordums storhed en saga blot. Jeres guider vil forklare jer om klimaets indflydelse på ismasserne. Når I nærmer jer gletsjerkanten, stiger det pænt et stykke, men I belønnes med en storslået udsigt over ismasserne. 

Hinehukateres frosne tårer

Føler man trang til at knibe en tåre ved tanken om det, der er ved at forsvinde, kan man samtidig tænke på, at det ifølge legenden også er tårer, der har skabt Franz Josef gletsjeren. 

Den lokale mauri-stamme Ngāi Tahu fortæller historien om kvinden Hinehukatere, der var rigtig god til at klatre i bjerge. Hun overtalte derfor sin kæreste Tuawe til at tage med. Han havde ikke samme evner, men tanken om en tur med kæresten overtalte ham. Desværre blev han fanget og dræbt af en lavine, og i sin ulykke græd Hinehukatere floder af kærlighedstårer, der frøs til is på vej ned ad bjerget. Maorierne kalder derfor gletsjeren for Kā Roimata o Hinehukatere – Hinehukateres frosne tårer.

Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til New Zealand

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i New Zealand. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.  

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.