• Blå pingvin ved Oamaru i New Zealand.

I første række til verdens sødeste pingviner

VIP udflugt til de blå pingviner ved Oamar i New Zealand

Blå pingviner - billede fra Oamaru Blue Penguin Colony.
Læs mere

De er blå, de er små, og de har smoking på. Oplev, når New Zealands blå pingviner kommer hjem til ungerne efter en dag på havet for at fiske. I har VIP pladser lige ved pingvinerne. 

Det er ikke bare os mennesker, der lægger dagen i faste rytmer. Naturen gør det samme. Hver dag tager de blå pingviner ved Oamaru tæt på Dunedin på Sydøen i New Zealand ud for at fiske, og når mørket falder på, vender de hjem til deres reder og unger. 

Pingvinerne marcherer i en lang række fra vandet op til deres reder. I New Zealands sommer (vores vinter) kan I opleve over 200 pingviner kommer hjem fra arbejde. 

Man er helt tæt på pingvinerne kun 2-3 meter fra, hvor de går i land. Billedet er fra Oamaru Blue Penguin Colony.De bedste pladser og med guide

Ved pingvinkolonien i Oamaru er anlagt tilskuerpladser med bænkerækker. Det er dog ikke her, I skal sidde. Vi har udvalgt den bedste udflugt, så I kommer til at sidde på stole ganske tæt på pingvinerne kun 2-3 meter fra, hvor de går i land. I er med en mindre gruppe og har lokal guide til at fortælle om de små fyre. 

Pingvinerne marcherer fra vandet op til deres reder - billede fra Oamaru Blue Penguin Colony. Respekt for pingvinerne

Man skal være filmstjerne for at kunne lide at blive mødt med blitzlys, hver gang man kommer hjem. Og det er pingvinerne ikke, selv om de har smoking på. Derfor er det ikke tilladt at fotografere om aftenen. 

Det er også muligt at komme her om dagen, hvor de voksne er ude. I går på gangbroer mellem pingviner og deres reder, og flere reder har glasplader over, så ungerne er beskyttet og I kan kigge ind, mens de er alene hjemme. 

Blå pingviner - billede fra Oamaru Blue Penguin Colony. De blå pingviner ved Oamaru

Blå pingviner (Eudyptula minor), der kaldes Korora på maori-sproget, er verdens mindste pingviner. De er ca. 30 cm høje og vejer fuldt udvokset omkring 1 kg. 

De blå pingviner lever og yngler i Sydaustralien og omkring New Zealand. De bliver normalt 8-10 år gamle, men ved Oamaru er pingviner, der har opnået at leve dobbelt så længe. De blå pingviner ved Oamaru har det med andre ord godt. Glæd jer til at se dem komme hjem. 

 
Peter Møller

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.