• Udforsk Bay of Plenty fra jeres egen kajak
 • Sankhansorme i Bay of Plenty, New Zealand
 • Picnic ved Lake McLaren i New Zealand

Ro i kajak til magisk natur og glimtende sankthansorme

Aftenudflugt med guide, snacks og vin i Bay of Plenty

Naturskønne Bay of Plenty i New Zealand
Læs mere

Kajakkerne glider sagte af sted i solnedgangen mellem tæt skov, store bregner og piblende vandfald til Lake McLarens kløfter. Snart tager mørket fat, sankthansormene glimter som den vildeste stjernehimmel, og det føles som at lande midt i et eventyr.

Selvlysende sankhansorme i Bay of Plenty, New ZealandMagisk oplevelse væk fra turistmængden

Sankthansorme. Glødende orme. Glow worms. De små væsner, som kun lever i New Zealand, har mange navne og er på alle måder magiske at opleve. Ormene lyser, når de er sultne – og det er de heldigvis ofte!

Hvor mange turister tager til de kendte, underjordiske grotter i Waitomo for at opleve de glødende orme, får I på Lake McLaren ved Tauranga i Bay of Plenty (Nordøen) en meget mere intim oplevelse. Sandsynligheden for at møde andre turister på søen er nemlig minimal – altså lige på nær de to guider og de andre par gæster, som deltager.

Picnic ved Lake McLaren i New ZealandSnacks og vin med søbredden

Turen starter på Waimarina Adventure Park i Tauranga før solnedgang ved 18-19 tiden afhængigt af sæsonen. Jeres New Zealand-ekspert fortæller jer det eksakte tidspunkt, før I rejser.

Herfra køres I til Lake McLaren, hvor I lærer i at navigere kajakkerne og nyder et par lette snacks (new zealandske oste, frugt og lokal vin eller juice). Når alle er klar, ror i af sted i skumringen to i hver kajak, mens ænder og sorte svaner fredfyldt flyder forbi. Længere fremme sejler I ind i kløften, hvor sankthansormene bor. Mosklædte klipper troner op omkring jer med små piblende vandfald og vilde bregner. Og der går ikke længe, før I får øje på de første sankthansorme i mørket.

Sankhansorme i Bay of Plenty, New ZealandSom at lande midt i et eventyr

Kløftens natur bliver mere og mere tæt, des længere I kommer frem. Her venter et skue uden lige med tusindvis af sankthansorme, som lyser klippevægge og ”lofter” op. Det føles næsten som at ankomme til en stor balsal eller som at lande midt i eventyrland. Og I har god tid til at tage oplevelsen helt ind. Øjnene vender sig hurtigt til mørket, men I får også udleveret pandelamper, som I kan tænde på tilbagevejen.

Efter kajakturen køres I retur til Waimarina Adventure Park.

Naturskønne Bay of Plenty i New ZealandPraktisk information

I kajakker cirka 1-1,5 time, men hele udflugten varer 3-3,5 time. Minimumsalderen er 8 år, og der kræves et normalt konditionsniveau, da I selv skal ro kajakkerne. Når det er sagt, så kan alle være med – også selv om, I ikke har prøvet at sejle kajak før. Guiderne er super professionelle og lærer jer hurtigt teknikken. De ved også en masse om New Zealands natur og dyreliv, som de hjertens gerne deler med jer undervejs.

Det er en god idé at medbringe en fleecetrøje og praktisk tøj, som I kan bevæge jer i.

Kenneth Koustrup Christiansen - Cruise Sales Manager

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.