• Kereru - due på Kapiti Island, New Zealand
 • Nyd en frokost på en hyggelig maori lodge på Kapiti Island, New Zealand
 • Den jordlevende Takahe-fugl på Kapiti Island, New Zealand

Sejltur til naturreservatet Kapiti Island

Besøg beskyttet fugleparadis på en lille ø nord for Wellington

Udsigt fra Kapiti Island nær Wellington, New Zealand
Læs mere

5 km ud for vestkysten tæt på New Zealands hovedstad Wellington ligger Kapiti Island. Øen er et naturreservat, hvor beboerne lægger hele deres liv og sjæl i at beskytte naturen med bl.a. truede fuglearter. Nyd at være deres gæster for en dag.

Udsigt fra Kapiti Island nær Wellington, New ZealandKapiti Island er et lille fugleparadis. 10 km lang og op til 2 km bred. Allerede i 1897 blev der vedtaget en lov om, at øens unikke flora og fauna skulle beskyttes. Det har gjort øen til en oase og et fristed for mange truede arter. 

Se en kiwi på Kapiti Island i New ZealandEt fristed for fugle og planter

Meget af arbejdet handler om at holde sygdomme og rovdyr ude, så f.eks. øens plettede kiwier og også andre fuglearter, der ikke kan flyve, kan se fremtiden trygt i møde. Af fugle kan I f.eks. opleve kaka-papegøjer, de store wekaer, farverige tieker, ruru-ugler, smukke korimakoer (bjældefugle) med det befriende glade fløjt, kakariki-parakitter og Piwakawaka (viftefugle) med det store ego.

Øen har samtidig en lang historie, som I vil høre meget mere om, når I ankommer. Det var f.eks. herfra, at høvding Te Rauparaha kontrollerede sit rige i midten af 1800-tallet. 

Nyd en frokost på en hyggelig maori lodge på Kapiti Island, New ZealandDagtur med frokost til Kapiti Island

Båden afgår kl. 9 fra Kapiti Boating Club ved Paraparaumu Beach nord for Wellington. Fremme på øen får I en kort orientering af jeres naturguider, der bagefter tager jer på en times gåtur ud i naturparadiset. I hører om naturen og om arbejdet for at holde den i den rette balance. 

Senere sætter I jer sammen med den maori-familie, der driver den lille lodge på øen. De byder på en dejlig frokost midt i den smukke natur. Ved 15-tiden går båden tilbage igen. 

Tal med jeres rejserådgiver, hvis I ønsker at overnatte på Kapiti Island for at se de nataktive kiwier, høre fuglenes morgensang og bare nyde stemningen.

Den jordlevende Takahe-fugl på Kapiti Island, New ZealandPraktisk information

Kun gæster, der har fået tilladelse, må ankomme til Kapiti Island. Det sørger vi naturligvis for. Man må kun gå på stierne, ikke fodre fuglene, ikke bringe planter eller frø derover og heller ikke tage noget med sig hjem. Kort sagt: Man skal respektere, at dette er et meget sårbart naturområde.

Anny Stensvig

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.