Xl New Zealand Wellington Kapiti Island Nature Tours Takahe Birds Animal
Oplevelse i New Zealand

Sejltur til naturreservatet Kapiti Island

Besøg beskyttet fugleparadis på en lille ø nord for Wellington

5 km ud for vestkysten tæt på New Zealands hovedstad Wellington ligger Kapiti Island. Øen er et naturreservat, hvor beboerne lægger hele deres liv og sjæl i at beskytte naturen med bl.a. truede fuglearter. Nyd at være deres gæster for en dag.

Kapiti Island er et lille fugleparadis. 10 km lang og op til 2 km bred. Allerede i 1897 blev der vedtaget en lov om, at øens unikke flora og fauna skulle beskyttes. Det har gjort øen til en oase og et fristed for mange truede arter.

Xl New Zealand Wellington Kapiti Island Nature Tours Lunch Bird
Xl New Zealand Wellington Kapiti Island Nature Tours Kereru Birds Animal
Xl New Zealand Wellington Kapiti Island Nature Tours Break View Nature

Et fristed for fugle og planter

Meget af arbejdet handler om at holde sygdomme og rovdyr ude, så f.eks. øens plettede kiwier og også andre fuglearter, der ikke kan flyve, kan se fremtiden trygt i møde. Af fugle kan I f.eks. opleve kaka-papegøjer, de store wekaer, farverige tieker, ruru-ugler, smukke korimakoer (bjældefugle) med det befriende glade fløjt, kakariki-parakitter og Piwakawaka (viftefugle) med det store ego.

Øen har samtidig en lang historie, som I vil høre meget mere om, når I ankommer. Det var f.eks. herfra, at høvding Te Rauparaha kontrollerede sit rige i midten af 1800-tallet. 

Dagtur med frokost til Kapiti Island

Båden afgår kl. 9 fra Kapiti Boating Club ved Paraparaumu Beach nord for Wellington. Fremme på øen får I en kort orientering af jeres naturguider, der bagefter tager jer på en times gåtur ud i naturparadiset. I hører om naturen og om arbejdet for at holde den i den rette balance. 

Senere sætter I jer sammen med den maori-familie, der driver den lille lodge på øen. De byder på en dejlig frokost midt i den smukke natur. Ved 15-tiden går båden tilbage igen. 

Tal med jeres rejserådgiver, hvis I ønsker at overnatte på Kapiti Island for at se de nataktive kiwier, høre fuglenes morgensang og bare nyde stemningen.

Praktisk information

Kun gæster, der har fået tilladelse, må ankomme til Kapiti Island. Det sørger vi naturligvis for. Man må kun gå på stierne, ikke fodre fuglene, ikke bringe planter eller frø derover og heller ikke tage noget med sig hjem. Kort sagt: Man skal respektere, at dette er et meget sårbart naturområde.

Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til New Zealand

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i New Zealand. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.  

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.