• Udsigt over Fox gletsjeren i New Zealand
 • Vandretur ved New Zealands største gletsjer, Fox Glacier
 • Vandretur til New Zealands største gletsjer, Fox Glacier
 • Fox Glacier New Zealand

Vandretur til New Zealands største gletsjer

Udflugt til kanten af 12 km lange Fox Glacier

Stå ved foden af New Zealands største gletsjer, Fox Glacier
Læs mere

Fox Glacier er den største af de store gletsjere på vestkysten af Sydøen i New Zealand. Og den, der er nemmest at komme til. Tag med på en storslået og tankevækkende vandretur, hvor selv børn på 5 år kan være med.

Stå ved foden af New Zealands største gletsjer, Fox GlacierI starter med at få med at få en kort orientering af jeres naturguide, og er der brug for at låne vandrestøvler eller jakker, bliver det også klaret. Herefter kører I en kort tur i bus gennem regnskoven til startstedet for jeres vandretur. 

Til kanten af Fox Glacier

I går nu langs en flod gennem landskaber formet af gletsjerne. Man fornemmer de store kræfter, naturen kan slippe løs. Arrene i naturen viser, hvor Fox Glacier gik til i sin storhedstid, og jeres naturguide fortæller jer både om dannelsen af gletsjeren og dens klimamæssige udfordring i dag. 

Vandretur til New Zealands største gletsjer, Fox GlacierTæt på 12 km lang ismasse

Dagens mål er kanten af Fox Glacier. Her har ismasserne været 12 km på vej ned at bjerget fra deres snart som nyfalden sne på toppen af Southern Alps. Turen hertil er nem og tager en halv times tid. 

Det er ikke længere muligt at gå på selve isen, men hvis sikkerheden er rigtig på dagen, kan jeres guide tage jer helt tæt på – tættere end hvis I gik selv. På afstand er kanten af gletsjeren skjult af isstykker, der er brækket af, men ofte kan I komme tæt nok på til at se den smeltevandstunnel, der er dannet i spidsen af den store ismasse. Senere går I tilbage til bussen, og endnu en gang kan I så nyde den tætte regnskov på tilbageturen. Turen tager 2 timer i alt.

Fox Glacier i Westland National Park, New ZealandTuawes seng

På Maori-sproget hedder Fox Glacier Te Moeka o Tuawe. Tuawe var en mand, hvis kæreste, Hinehukatere, var rigtig god til at klatre i bjerge. Hun overtalte ifølge legenden Tuawe til at tage med, men han blev dræbt og døde her i dalen. Samme legende fortæller, at kærestens tårer bagefter blev til nærliggende Franz Josef Glacier.

Anny Stensvig

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.