• Sandboarding i de enorme sanddyner uden for Paracas i Peru
 • Vær aktiv i Perus ørken
 • Ene buggy i den enorme ørken i Peru

Ørkeneventyr i Peru

Svæv på sanddynerne med buggy og sandboard

Vær aktiv i Perus ørken
Læs mere

Der er bølger i ørkenen syd for Lima. Bølger af sand. De bevæger sig næsten usynligt henover de kæmpe klitter og inviterer til eventyr i buggies og på sandboards. Vil I være med til at lege lidt i den kæmpe sandkasse? 

Støvet vej til de enorme sandklitter i ørkenen i Paracas i PeruDen Californiske Ørken

Perus ørken støder flere steder op til Stillehavet. Det giver et helt særligt klima, og farven på ørkensandet har mere glød end mange andre steder. Ud for Paracas Nationalpark ligger et område, som de lokale har døbt Den Californiske Ørken. Her er surfing næsten lige så oplagt, som det er langs den californiske kyst.

Sandboarding i de enorme sanddyner uden for Paracas i Peru

Meterhøje sanddyner

Sandsurfing kaldes den populære aktivitet, når bølgerne er lavet af ørkenens sand – og sikke nogle bølger. Flere steder bevæger I jer i 20-40 meters højde, og enkelte steder er bølgerne helt op til 80 meter høje.

Kør i Perus ørken i en buggyFørst buggy

I bliver afhentet på jeres hotel og kører mod Paracas-bugten, hvor det mærkelige køretøj skal stå sin prøve. Buggy’en ligner en overdimensioneret sæbekassebil med en sejldug spændt ud, så den skygger for solen.

Vær aktiv i Perus ørkenEn heftig rutsjebanetur

Her er plads til 8-10 personer plus jeres chauffør, som er en erfaren ørkenkører. Når guiden moser det terrængående køretøj gennem sandbankerne, føles det, som om I er ombord i en rutsjebane i Tivoli. Det er fart og spænding, men samtidig tages der god hånd om sikkerheden. I får rig lejlighed til at betragte ørkenens farvespil, mens det kilder i maven. 

Lær at sandboarde i Perus ørkenSå board

Næste disciplin er sandboarding. Med fødderne på et sandboard gynger I over små sandbanker, får lidt fart på og falder blødt i sandet, hvis I mister balancen. Når I har fundet fodfæstet, prøver I kræfter med lidt højere sandklitter. Og hvis det er for udfordrende at stå på sandboardet, så lægger I jer bare ned og suser afsted, som var det en åben bobslæde i et rustenrødt ørkenlandskab.

Ene buggy i den enorme ørken i PeruBilledskønt landskab

Ingen ørkentur uden skønne billeder. Det tørre klima giver nogle meget smukke konturer af bølgende sandbanker, som står skarpt mod horisonten. Og der er også tid til, at I kan få foreviget nogle snapshots af ørkenlegen og det smukke landskab. Herefter kører I tilbage til Paracas, hvor I afleveres på jeres hotel. En halvdagstur med fart, spænding og stor grin er slut.

Mathias Møller Årestrup

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.