Xl Tanzania Karatu Gibbs Farm Aerial View Garden Scott Ramsay
Tanzania

Gibb’s Farm

Et pusterum i Karatu - lige ved Ngorongoro Crater

Gibb’s Farm er et helle på jeres Tanzania-rejse. Farmen dyrker grøntsager og kaffebønner, og grise øffer i baghaven. Maden er udsøgt, og omgivelserne indbyder til total afslapning, mens Ngorongoro-krateret venter lige om hjørnet.

Ro og smuk natur

Gibb’s Farm ligger i kaffeplantageområdet Karatu fem minutters kørsel fra indgangen til Ngorongoro Crater i det nordlige Tanzania. Selv om farmen langt fra udfylder drømmen om en typisk safarilodge, har Gibb’s Farm i 2017 vundet Travel+Leisures’ pris som Afrikas bedste safarilodge. Stemningen er nemlig intet mindre end fortryllende.

Her emmer af ro, og udsigten ud over Great Rift Valleys kaffeplantager, marker og skove, er som balsam for sjælen. I det fjerne troner bjerge mod himlen og uddøde vulkaner beriger jorden med mineraler, der gør, at kaffebønner og grøntsager lever i bedste velgående på disse kanter.

Xl Tanzania Karatu Gibbs Farm Restaurant Fine Dining
Xl Tanzania Kuratu Gibbs Farm Cottage Bustani House
Xl Tanzania Karatu Gibbs Farm Visit Local Community

Historisk kaffefarm fra 1920'erne

Farmens historie går tilbage til 1929, hvor man begyndte at dyrke kaffe her. Det var dog først i 1948, at farmen fik sit navn efter den britiske krigsveteran James Gibb, som købte farmen. Hans kone startede med at dyrke køkken- og blomsterhaverne, og de boede her helt frem til 2003. I dag står haverne i fuld flor, og I kan glæde jer til kulinariske oplevelser tilberedt af farmens egne råvarer. Fik vi nævnt, at kaffen brygges af farmens egne organiske Arabica-kaffebønner?!

Kulinariske retter af organiske råvarer

På Gibb’s Farm er en middag ikke bare en middag, men en sansefuld oplevelse. Råvarerne hentes så vidt muligt på farmen. Listen er lang, men de dyrker bl.a. gulerødder, broccoli, spinat, agurk, mynte og dild. Mælken kommer fra farmens køer, kødet er lokalt og brødet nybagt. Retterne er inspireret af det afrikanske og internationale køkken, og om eftermiddagen inviteres I til high tea med kaffe og scones i den blomsterfulde have.

Xl Tanzania Karatu Gibbs Farm Garden Plants Worker
Xl Tanzania Karatu Gibbs Farm Restaurant Romantic Dinner
Xl Tanzania Karatu Gibbs Farm Ngorogoro Crater Day Excursion Safari

Safari i Ngorongoro-krateret og landsbybesøg

Der lå en gang en kæmpe vulkan i Ngorongoro, som gik i udbrud og sank sammen, og sådan opstod det 260 km2 frodige Ngorongoro Crater. Et naturfænomen, der side om side med dyreoplevelserne, gør safari her til en enestående oplevelse. Der lever mere end 25.000 dyr i krateret, og på safari kan I bl.a. møde zebraer, flamingoer, elefanter og de truede sorte næsehorn.

17 rustikke hytter

Gibb’s Farm har 17 hytter, der er moderniseret med nutidens komfort for øje, men holdt i en rustik, landlig stil, der matcher farmens historie og sjæl. Rustikke trægulve, stenvægge, lille ildsted, håndlavede møbler og lokal kunst bidrager til stemningen og skaber en varm atmosfære, hvor I føler jer hjemme.

Hytterne varierer i størrelsen fra 60 m2 til 133 m2, og de har alle en lille terrasse.

Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Tanzania

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i Tanzania. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.  

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.