Xl Thailand Chiang Mai Chedi Pagoda Inthanon National Park
Oplevelse i Thailand

Vandretur til toppen af Thailand

Oplev landsbyer, vandfald og dyreliv ved Thailands højeste bjerg, Doi Inthanon

Nationalparken Doi Inthanon ved Chiang Mai er kendt som Thailands tag. Bjergene rækker op til 2.565 m og vandrestierne byder på fantastiske udsigter. Kom ud i sceneriet bl.a. på en overskuelig vandretur - og sig til, hvis vi skal finde en hårdere rute.

Nationalparken Doi Inthanon ved Chiang Mai er kendt som Thailands tag. Bjergene rækker op til 2.565 m og vandrestierne byder på fantastiske udsigter og spændende kulturmøder. Oplev det hele på en overskuelig vandretur - og sig til, hvis I ønsker en hårdere rute eller mere børnevenlig udflugt.

Doi Inthanon nationalparken i Thailand dækker et areal på 482 km² beriget med smuk, vild natur. Det skal I opleve på denne udflugt.

Thailands højeste bjerg og kongelige stupaer

Nationalparken spænder fra 800 m over havet til de 2565 m på spidsen af Thailands højeste bjerg, Doi Inthanon. Både parkens og bjergets navn er en hæder til en af Chiang Mais sidste konger, Inthawichayanon, der igangsatte et stort arbejde for at bevare naturen i Nordthailand. 

Bjerget Doi Inthanon er dog ikke det eneste, der rækker mod himlen. Og heller ikke det eneste med kongelige rødder. I nationalparken står 2 store stupaer med gyldne spir omgivet af fine haver og uendelig udsigt. De blev skabt for at markere Kong Bhumibol og dronning Sirikits 60 års fødselsdage. 

Morgenkaffe hos Karen-folket

I bliver hentet på jeres hotel kl. 8.30 om morgenen og kørt til nationalparken, hvor dagen begynder med en kort vandretur op til en Karen-landsby, som primært lever af at dyrke kaffe. Her kan I nyde en kop og lære mere om livet i en traditionel Karen-landsby.

Karen-folket er en fællesbetegnelse for en gruppe af etniske bjergminoriteter, der bor i det østlige Myanmar og det vestlige Thailand. En stor del af Karen-folket lever stadig i dag som småbønder i højlandet og fastholder deres traditionelle levevis. 

Fugle, dyr og blomster i Doi Inthanon

Efter morgenkaffen fortsætter I mod toppen af Doi Inthanon, forbi smukke åer og rhododendron. Er I her i januar-februar kan I nyde de lyserøde sakura-kirsebærtræer blomstre. På grund af højden er her fugtigt og samtidig køligt med temperaturer ofte på 10-12 grader, så I kan også støde på store bregner. 

Parken er flittigt besøgt af ornitologer – her bor mere end 300 fuglearter - og af dyr i parken kan vi nævne vildsvin, hjorte, aber, flagermus og serover (også kaldet gedeantiloper).

Xl Thailand Chiang Mai Doi Inthanon National Park View Point
Xl Thailand Chiang Mai Doi Inthanon National Park Wachirathan Waterfall
Xl Thailand Chiang Mai Doi Inthanon National Park Tour Hills Trek

Wachirathan-vandfaldet

I fuldender jeres vandretur med frokost ved det 70 m høje vandfald, Wachirathan. Det er et af de mest kraftfulde vandfald i nationalparken og nemt at gå til fra bilen. Der er generelt godt gang i vandfaldene året rundt, men mest i regnsæsonen maj-november, selvfølgelig.

Fra vandfaldet, bliver I kørt hjem til jeres hotel I Chiang Mai, hvor I ankommer sidst på eftermiddagen. 

Vandretur med børn eller flere udfordringer? 

Rejser I som familie, kan vi anbefale en alternativ udflugt, som også passer til børn. Her besøger i bl.a. landbyen Ban Phamon og et bæredygtigt landbrugsprojekt og nogle kongelige køkkenhaver, inden I selv skal prøve kræfter med autentisk thailandsk madlavning – med økologiske råvarer. 

Der er også mulighed for mere udfordrende ruter end denne, tal med jeres rejserådgiver, hvis vi I ønsker at skrue op for sværhedsgraden.

Tal med en ekspert

Skræddersyet rejse til Thailand

Alt på denne rejse til Thailand kan skræddersys ud fra jeres ønsker. Antal dage, værelseskategori, ekstra oplevelser m.m. Tal med jeres rejserådgiver om netop jeres drømmerejse til Thailand.

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.