Xl Usa Illinois Chicago Marshall Fields Clock In State Street

USA’s stålbælte og Frank Lloyd Wrights mesterværker

USA’s stålbælte og Frank Lloyd Wrights mesterværker

14 dage

Kontakt David

Tlf. 33 320 320

Metropoler og ikonisk arkitektur fra Chicago til New York

Oplev og forstå fortid og nutid i USA’s stålbælte fra Chicago over Detroit, Pittsburgh og Philadelphia til New York. Nyd epokegørende arkitektur af Frank Lloyd Wright og flere spændende udflugter undervejs.

Vi lever i en tid, hvor der igen og igen refereres til historien i USA’s Stålbælte, The Rust Belt, som forklaring på nutidens bevægelser. Denne rejse vil give jer indblik – og kæmpe oplevelser oveni.

Glæd jer til

 • Historie og indblik i USA’s Stålbælte, The Rust Belt
 • Fantastiske Chicago, Detroit, Pittsburgh, Philadelphia og New York
 • The Robie House og Falling Water af arkitekten Frank Lloyd Wright
 • Museet The Henry Ford ved Detroit
 • One World Observatory i New York

Højdepunkter på rejsen

Sted Nætter Højdepunkter
Chicago 3 nætter på Chicago 3 Højdepunkter Skydeck Chicago i Willis Tower er den højeste bygning på den vestlige halvkugle. Tag til tops og ud på afsatsen af plexiglas og nyd synet direkte ned i dybet. Og glem ikke at besøge Sue - den komplette Tyrannosaurus Rex dinosaurus på The Field Museum Skydeck Chicago i Willis Tower er den højeste bygning på den vestlige halvkugle. Tag til tops og ud på afsatsen af plexiglas og nyd synet direkte ned i dybet. Og glem ikke at besøge Sue - den komplette Tyrannosaurus Rex dinosaurus på The Field Museum
Detroit 2 nætter på Detroit 2 Højdepunkter Med tog til bilernes by! Detroit har i generationer været USA's centrum for bilindustri, og selvforståelsen er et højdepunkt i sig selv. I lærer at forstå det USA I kender når I besøger Detroit Med tog til bilernes by! Detroit har i generationer været USA's centrum for bilindustri, og selvforståelsen er et højdepunkt i sig selv. I lærer at forstå det USA I kender når I besøger Detroit
Pittsburgh 2 nætter på Pittsburgh 2 Højdepunkter Stålbyen Pittsburgh byder også på kunst, kultur og iværksætteri. Oplev f.eks. Andy Warhol på The Andy Warhol Museum eller dinosaurer på det naturhistoriske museum Stålbyen Pittsburgh byder også på kunst, kultur og iværksætteri. Oplev f.eks. Andy Warhol på The Andy Warhol Museum eller dinosaurer på det naturhistoriske museum
Philadelphia 2 nætter på Philadelphia 2 Højdepunkter Byen emmer af historie og et besøg i Independence Hall, hvor uafhængighedserklæringen blev diskuteret og underskrevet er en oplevelse. Er I mere til filmhistorie, så besøg The Rocky Stairs, hvor Sylvester Stallone løb op og ned ad trapperne i sine ikoniske træninger Byen emmer af historie og et besøg i Independence Hall, hvor uafhængighedserklæringen blev diskuteret og underskrevet er en oplevelse. Er I mere til filmhistorie, så besøg The Rocky Stairs, hvor Sylvester Stallone løb op og ned ad trapperne i sine ikoniske træninger
New York 3 nætter på New York 3 Højdepunkter På stedet, hvor det værst tænkelige skete i 2001 står i dag One World Trade Center. Historien og dets forfærdeligheder fylder, men alligevel er det fantastisk at opleve, at New York har rejst sig igen På stedet, hvor det værst tænkelige skete i 2001 står i dag One World Trade Center. Historien og dets forfærdeligheder fylder, men alligevel er det fantastisk at opleve, at New York har rejst sig igen
Xl Usa New York Upper West Site Manhattan
Xl USA New York One World Observatory View
Xl USA Chicago Wrigley Field Baseball Stadium Credit Heather Maguire
Fra Uafhængighedserklæring til Twin Towers

USA's historie

Oplev Stålbæltet i USA - The Rust Belt

I kører gennem Stålbæltet fra Chicago over Detroit, Pittsburgh og Philadelphia til New York. Se, forstå og nyd en række amerikanske byer, der ikke bare repræsenterer industriers storhed og fald, men som også lever og ånder i dag, hvor en ny tid ikke bare er ved at tage en begyndelse, men i fuld gang.

USA's historie fra Founding Fathers til 9/11

Samtidig vil I opleve, hvordan byernes historie skriver sig meget længere tilbage end stålkrisen med bl.a. besøg i Philadelphia, hvor uafhængighedserklæringen blev formuleret og vedtaget.

I kommer også til det fantastiske museum The Henry Ford ved Detroit, der i sig selv er en tur i USA’s og opfindelserne historie, mens I oplever Manhattan i fugleperspektiv fra World Trade Observatory, der står, hvor Twin Towers stod til 11. september 2001.

Mesterværker af Frank Lloyd Wright

USA’s Stålbælte har historisk set været fundamentet for enorme formuer skabt af industrimagnater og handelsfolk. Nogle formuer er kanaliseret over i kunst, kultur og videnskab gennem f.eks. Andrew Carnegie i Pittsburgh.  Andre viser sig gennem arkitektoniske mesterværker.

I skal opleve to skabt af arkitekten Frank Lloyd Wright. Først The Robie House, et ”parcelhus” på over 1.200 m2 i Chicago, og senere Falling Water, en ”weekendhytte” på 500 m2 skabt i et vandfald ved Bear River i Pennsylvania!  I behøver ikke interessere jer for arkitektur for at tabe næse og mund.

USA New York New York City Manhattan At Sunset Hudson River
Det skal I opleve

Dagsprogram

Alt på denne rejse til Stålbæltet i USA kan skræddersys efter jeres ønsker. Vil I opleve flere af Frank Lloyd Wrights mesterværker? Have mere tid til fordybelse i metropolerne? Slutte i New England eller Florida i stedet? Tal med jeres rejserådgiver om jeres drømmerejse til USA.

I flyver direkte fra København til Chicago O'Hare Airport med SAS. Vi anbefaler, at I tager en taxa direkte til hotellet. Det tager ca. 35 minutter. 

Chicago Athletic Association 4*, Chicago 

Jeres rejse til USA starter med et bombadement af indtryk, når I udforsker jeres første hotel, Chicago Athletic Association, hvor I skal bo 3 nætter. 

Xl USA Chicago Athletic Association Hotel Lobby

Chicago Athletic Association var tidligere en privat klub for elitens mænd, og hele stemningen er bevaret, så hotellet er en æstetisk nydelse. Arkitekturen er venetiansk gotisk, og sportstemaet gennemsyrer alt. Sæt tid af til at udforske Chicago Athletic Association fra stue til den fantastiske tagetage. 

Chicago var for danskerne rent rejsemæssigt længe den ukendte storby i USA i forhold til New York. Aldeles ufortjent. Det er heldigvis ved at ændre sig, for Chicago har simpelthen noget for alle. Chicago er en sitrende metropol, et handelscentrum og gateway til hele Midvesten. 

Arkitektur, shopping, museer og masser af musik 

Når I ser på skyline i Chicago, står det ene mesterværk efter det andet foran jer. Willis Tower, der før hed Sears Tower, er nok mest kendt, da tårnet en gang var verdens højeste bygning. Tag turen op til udkigsplatformen og se ud over byen og Lake Michigan. 

Xl Usa Illinois Chicago Street Train Tracks Above

Senere kan I cykle eller gå langs søen med de mange grønne områder, gå shop-amok i butikkerne, sejl af sted på river cruise eller tag en tur med højbanen, The Chicago "L", som I kender fra adskillige film. L står for elevated. Man behøver jo ikke bruge flere stavelser end højst nødvendigt. 

Chicago byder også på fine museer fra modernes kunst til fortidsuhyrer med bl.a. det enorme skelet af en tyrannosaurus rex på Field Museum of Natural History. Når dagen går på hæld, er der masser af gode restauranter, og musiklivet med jazz og blues er en forrygende attraktion i sig selv. 

Xl Usa Illinois Chicago Skyline

Xl USA Chicago The Robie House Exterior

Chicago har mange arkitektoniske perler. Hvor det i går var de moderne højhuse, der stjal billedet, er det i dag et mesterværk fra arkitekten Frank Lloyd Wright.

Rundvisning på The Robie House 

I skal opleve The Robie House, der ligger i et hyggeligt og grønt universitetsområde. Det er absolut et besøg værd i sig selv, så gå endelig en tur her, når I er færdige med The Robie House. Hvis man nogensinde kan blive færdig med arkitektur af denne kaliber. 

Xl USA Chicago The Robie House Livingroom Credit James Caulfield

The Robie House er skabt i Prairie Style af Frank Lloyd Wright. Han var her inspireret af den uendelige prærie i ønsket om at skabe en selvstændig stil for amerikansk arkitektur, som huset blev en milepæl for. Nyd The Robie House udefra og indfra og give jer god tid, så I får både alle detaljerne og hele historien med.

Selve rundvisningen tager 1-1½ time. Resten af dagen er til at udforske skønne Chicago på egen hånd. 

Xl Usa Chicago The Robie House South Balcony Doors Credit James Caulfield (1)

Hør om egentlig arkitektur-tur

Tal med jeres rejserådgiver, hvis I ønsker tid til at besøge endnu flere af Frank Lloyd Wrights mesterværker i Illinois. Der findes rundture med op til 13 besøg på ruten.

XL USA Michigan Detroit Ambassador Bridge

I er i bilernes land, og næste stop på jeres rejse til USA er bilernes by, Detroit. Så hvad gør I nu? Tager toget! 

Det er hurtigt og nemt, og I kommer udhvilede frem. Selve togturen tager 4-5 timer primært gennem landbrugsland, og der er flere afgange om dagen, så I bestemmer, hvornår I vil videre. 

XL USA Michigan Detroit Skyline From Ontario

Detroit - en del af USA's historie og selvforståelse 

Detroit og forstæderne heromkring har gennem generationer været centrum for USA’s bilindustri. Byen har nydt rigdommene, der fulgte med, og mærket krisen de seneste årtier. Stålbæltet, eller The Rust Belt, som det kaldes her, i en nøddeskal. 

Men Detroit er trods problemerne tydeligvis langsomt ved at rejse sig med mange nye initiativer. At opleve Detroit giver derfor en stor forståelse for det USA, vi kender i dag, og de bevægelser, der har været i det lokale samfund.

Xl USA Michigan Detroit Foundation Hotel Facade

Detroit Foundation Hotel 4*, Detroit 

Jeres hotel i Detroit lever på alle måder op til jeres USA-rejses fokus på arkitektur og historie. Detroit Foundation Hotel er nemlig indrettet i en smuk brandstation fra 1929, og arkitekterne bag hotellet har formået at fastholde det industrielle look og samtidig skal et moderne hotel. Glæd jer til at træde ind i den gamle hal, hvor brandbilerne stod. Her er idag et spudlende restaurant- og loungeliv i The Apparaus Room.

Få minutters gang bringer jer til floden, Detroit River, og ude midt i floden er grænsen til Canada. Det kan være fristende at krydse grænsen for at sige, man har været der, men I har rigeligt at opleve på den amerikanske side. Hør dog jeres rejserådgiver, hvis I vil vide mere om en kombination af det østlige USA og det østlige Canada. 

XL USA Michigan Detroit Foundation Hotel Facade Night

Xl USA Mitchigan Detroit The Henry Ford Museum Statue

Så kom dagen, hvor jeres rejse til USA begynder at stå i bilens tegn. I henter jeres bil og kører til forstaden Dearborn (45 km), hvor bilfabrikkerne ligger på stribe.

The Henry Ford-museet 

Målet er dog ikke bilfabrikkerne, men det eventyrlige museum The Henry Ford. Henry Ford behøver selv nok ikke den store præsentation, men hans museum er til gengæld meget mere end biler. 

Det er en samlers mesterværk, og det er samtidig en tur i Amerikas historie og ind i opfindelsernes verden. Lige dele frilandsmuseum, eksperimentarium og teknisk museum venter på jer, så sæt god tid af og glæd jer til en kæmpe oplevelse. Sig til, hvis I også vil se en Ford-fabrik.

Xl Usa Mitchigan Detroit The Henry Ford Museum Model T Ride Greenfield Village
Xl Usa Mitchigan Detroit The Henry Ford Museum John F. Kennedy Limousine
Xl Usa Mitchigan Detroit The Henry Ford Museum Automobile Timeline

Nu venter endnu et ikon for Stålbæltet i USA, nemlig stålbyen Pittsburgh, som I kører til fra morgenstunden. 

Andrew Carnegie - en del af Pittsburghs historie

Fra midten af 1800-tallet var Pittsburg centrum for USA’s jern- og stålindustri. Der blev skabt formuer af ufattelig størrelse. 

Andrew Carnegie solgte f.eks. sin virksomhed ”Pittsburgh's Carnegie Steel Company” i 1901 for den svimlende sum af 303.450.000 dollars - i den tids værdi. Det var ikke det eneste, han tjente penge på, så i de seneste år af sit liv donerede han over 350 millioner dollars til bl.a. en række institutioner.  

Derfor møder I hans navn på Carnegie Mellon University, Carnegie Museum of Art, Carnegie Museum of Natural History, Carnegie Science Center og også The Andy Warhol Museum i Pittsburgh. 

Fra krise til sprudlende aktivitet

Det er samtidig et godt udtryk for, hvordan udviklingen i Pittsburgh har været. Fra en by i krise i 60'erne og 70'erne, hvor halvdelen af befolkningen har forladt byen, er fokus nu på kunst, kultur, iværksætteri, miljø og videnskab bl.a. med en sprudlende robotindustri.

Xl USA Pittsburgh Kimpton Monaco Hotel Entrance

Kimpton Hotel Monaco Pittsburgh 4* 

I skal bo de næste 2 nætter på Kimpton Hotel Monaco Pittsburg, der ligger i hjertet af downtown.  Hotellet er indrettet i en Beaux Arts-bygning fra 1903 og ligger centralt for alt.

Xl USA Pittsburgh Kimpton Monaco Hotel King Room

I har hele dagen til at gå på opdagelse i Pittsburgh. Byen er meget koncentreret, da den på flere sider ligger inde mellem de to floder Monongahela River og Allegheny River, der kryber under en række markante broer – mange af stål, naturligvis. 

Floderne flyder sammen en kort gåtur fra jeres hotel og fortsætter herfra som Ohio River. Gå tur langs floderne og læg vejen forbi museerne. Skal det være farverige Andy Warhol eller de mange store dinosaurskeletter på naturhistorisk museum?  

Tal med jeres rejserådgiver om flere tips til oplevelser i Pittsburgh efter jeres interesse. Og husk, at Kimpton Hotel Monaco Pittsburgh som alle andre Kimpton-hoteller har gratis wine hour sidst på eftermiddagen.

Xl USA Pittsburgh Kimpton Monaco Hotel Lightning

Jeres rejse til USA’s Stålbælte fører jeg denne dag til endnu et mesterværk af Frank Lloyd Wright 107 km sydøst for Pittsburgh. 

Falling Water - mesterværket i vandfaldet 

Falling Water var af bygherren Edgar Kauffmann tænkt som et weekendhus med udsigt til et vandfald ved floden Bear Run i Pennsylvania. Men Frank Lloyd Wrigths kreative hjerne så det anderledes. Han endte med at bygge huset i selve vandfaldet, så natur og arkitektur bogstavelig talt flyder sammen. 

I dag er Falling Water et ikon for amerikansk arkitektur. Glæd jer til en guidet rundvisning og sæt tid af til at nyde naturen og huset på afstand. Herfra kører I videre mod Philadelphia, hvor I dels finder jeres hotel, dels afleverer bilen.

Xl Usa Pennsylvania Pittsburgh Fallingwater House Stream(2)

Kimpton Hotel Monaco Philadephia 4* 

De næste 2 nætter, skal I bo på endnu et Kimpton-hotel med den komfort og spændende indretning, der altid følger med. Hotellet ligger i hjertet af det historiske kvarter i Philadelphia, så I kan gå til Independance Hall på et par minutter. 

Xl USA Philadelphia Kimpton Monaco Hotel Building

Op til omkring verdenskrigene var Philadelphia byen, alle kiggede efter i USA. "Philly" var USA’s første hovedstad, centrum for industri og transport og hjemsted for mange velhavende familier. Uafhængighedserklæringen blev formuleret og vedtaget i Philadelphia.

Senere eksploderede New Yorks vækst, og Philadelphia mistede sin tiltrækningskraft. Her er dog masser at opleve den dag i dag ikke mindst historie, kunst og god mad. 

Xl USA Philadelphia Kimpton Monaco Hotel City View

Attraktioner i Philadelphia 

Independence Hall, Liberty Bell og madmarkedet Reading Terminal Market er oplagte mål for dagen, hvor I også kan nyde de utallige vægmalerier, der præger byen. 

Mere kunst er der på byens museer som The Barnes Collection. Ved Phildelphia Museum of Art vil I nok opleve flere løbe op og ned ad trapperne. Det gjorde Sylvester Stallone nemlig i Rocky-filmen som træning. Trapperne er da også kendt som The Rocky Stairs, og der er en statue af Rocky. 

På den mere skumle side af attraktionerne er et besøg i Eastern State Penitentiary, hvor Al Capone har siddet. 

Xl USA Philadelphia Kimpton Monaco Hotel Parkview King Room

Xl Usa Amtrak Train Passengers Detain Conductor

Nu går jeres rejse til USA så fra Stålbæltets byer til New York City. Det tager kun ca. halvanden time med toget. I kan planlægge afgangen, så der er god tid til at opleve det første af New York allerede i dag. I ankommer til Penn Station og kan tage undergrunden til hotellet, men de fleste ender dog i en taxa. 

Xl USA New York One World Observatory Exterior

Hotel Bowery 50 3+*, New York 

I skal bo 3 nætter på Hotel 50 Bowery, der ligger i Chinatown med byens mange hovedattraktioner inden for gåafstand - Brooklyn Bridge, SoHo’s shopping, One World Observatory. og meget mere Husk også at nyde udsigten fra hotellets tagterrasse og baren på 21. etage.

Xl New York Central Park Bridge River Manhattan Buildings

New York er lige så hektisk, som den er fascinerende. En by, der aldrig sover, og som er i konstant udvikling. Nye trends opstår, nye kvarterer bliver hippe, og andre går i glemmebogen. 

Få tips til oplevelser i New York 

Listen af attraktioner er uendelig. Fra imponerende museer til ikke mindre imponerende shopping af enhver art. Ground Zero, The High Line, Central Park og Meatpacking District står øverst i mange guidebøger, men tal med jeres rejserådgiver om, hvad der interesserer jer, så får I de helt aktuelle tips. 

Måske opholdet skal krydres med shows, teater eller en foodietur rundt på Big Apple's madscene? Eller hvorfor ikke en romantisk sejltur i en gammel skonnert med udsigt til Manhattan? 

Til toppen af One World Observatory 

Vi inkluderer en fantastisk tur op i One World Trade Center med One World Observatory. I oplever en forrygende udsigt over Manhattan, men turen er meget mere end det. En intens oplevelse fyldt med indtryk inkl. den mest utrolige tidrejse i elevatoren ... 

One World Trade Center er skabt, hvor terrorangrebet på Twin Towers fandt sted 11. september 2001, så historien og refleksioner over den kan ikke undgå at spille en rolle. Det var lige her, det skete.

Xl USA New York One World Observatory Expert City Insinders Guests

XL USA New York Manhattan Aerial

Nyd formiddagen i byen, spis en god frokost og bevæg jer så til lufthavnen Newark Liberty Airport, hvorfra SAS flyver direkte til København. Om vinteren er der én afgang om dagen, om sommeren to. I lander i København dag 14 lokal tid. Velkommen hjem fra jeres rejse til USA.

Håndplukket til jer

Det skal I opleve på jeres rejse

Fra de største højdepunkter til de små øjeblikke og autentiske oplevelser, der ofte gør mest indtryk. På jeres præmisser og væk fra mængderne. Det er eventyret med Nyhavn Rejser. En rejse der fortryller verden på ny og bringer jer helt ind i magien.

Håndplukket til jer

Her skal I bo på jeres rejse

Vi håndplukker 4* hoteller ud fra stemning og beliggenhed. I Chicago skal I f.eks. bo på Chicago Athletic Assosiation, der før var en privat klub for elitens mænd, og I Detroit flytter I ind i en nedlagt brandstation!

Din skræddersyede rejse

Vejledende priser

Intervallerne i prislisten angiver den pris (i dkr.), vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Endelig pris afhænger af ledig flykapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt ledige værelseskategorier.

Inkluderet

 • Fly København-Chicago / New York-København
 • Lufthavnsskatter
 • 3 nætter på Chicago Atlethic Association 4*, Chicago. Classic King Room
 • Oplevelse: The Robie House, Chicago
 • Tog Chicago-Detroit. Standardklasse
 • 2 nætter på Detroit Foundation Hotel 4*, Detroit. Deluxe Room
 • 6 dages billeje: Intermediate SUV med alle forsikringer, 1 tank benzin, op til 3 ekstra chauffører og fri km.
 • Oplevelse: Eventyrlige The Henry Ford ved Detroit
 • 2 nætter på Kimpton Hotel Monaco Pittsburgh 4*, Pittsburgh. Regular King Room
 • Oplevelse: Frank Lloyd Wrights mesterværk Falling Water
 • 2 nætter på Kimpton Hotel Monaco Philadelphia 4*, Philadelphia. King Deluxe Room
 • Tog Philadelphia-New York. Standardklasse
 • 3 nætter, Hotel 50 Bowery 3+*, New York. City View King Room
 • Oplevelse: One World Observatory

Ikke inkluderet

 • Afbestillings- og rejseforsikring, vi anbefaler Gouda
 • Envejsgebyr på billejen
 • Måltider, udflugter og andre ydelser, der ikke er nævnt under inkluderet
 • Gebyr for ESTA-registrering til USA

Bemærk

 • Hør om mulighed for opgradering til Premium Economy Class eller Business Class
Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til USA

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i USA. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.  

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer. Læs mere her.