XL California San Francisco USA Business Center Downtown Sunset
Hvornår er det bedst at rejse til USA?

Vejret i USA

Vejr og klima

8 spørgsmål, der kan give jer en bedre rejse til USA

Her de mest almindelige spørgsmål, vi får, om vejret og klimaet i USA, og vi er klar til at hjælpe mere detaljeret, når vi planlægger jeres rejse, så I får den største sandsynlighed for den bedste vejrudsigt.

Vi bor i et land, hvor vi er vant til at tale om, hvordan vejret er inden for ganske korte afstande. Hvordan kan man så tale generelt om vejret i USA, der fylder ca. 238 gange mere, og hvor de enkelt stater er som hele lande i størrelse? Svaret er selvfølgelig, at det kan man heller ikke. Især i en tid, hvor klimaet ændrer sig, og vejret bliver mere omskifteligt og uforudsigeligt.

8 hyppigste spørgsmål om vejret i USA

I kan rejse til USA året rundt, men der er nogle grundlæggende ting, I med fordel kan forholde jer til, før I planlægger jeres ferie i USA. Vi har derfor samlet de mest stillede spørgsmål om vejr og klima i USA fra vores kunder og vores bedste råd til dem - og dermed til dig.

USA New York New York City Skyline W Brooklyn Bridge

1. Øst, vest, nord og syd - hvad skal man hvornår?

I det meste af USA er varmt vejr om sommeren. I ørknerne meget varmt. Og det meste er koldt om vinteren. Mod syd og sydøst er varmen fugtig, hvor den mod vest og især sydvest er tør. Det betyder en stor forskel på, hvordan varmen føles, om I er i Floridas sumpe eller i Arizonas ørken. I bjerge som Rocky Mountains kan der falde masser af sne, hvorfor sæsonen er kort. 

 

Storbyer som Chicago og New York kan byde på varme somre og lige så kolde vintre. Husk, at alle statistikker viser gennemsnitstemperaturer. Når for eksempel vejret i Palm Springs viser en gennemsnitlig højeste dagtemperatur på 30 grader i juli og august, dækker det derfor også over dage, der runder de 40 grader! 

Tjek på samme måde gennemsnitlig nattemperatur, når I planlægger kuffertens indhold til jeres USA ferie.

Vejret i New York

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Dagtemperatur
3° C
4° C
9° C
15° C
21° C
25° C
29° C
28° C
24° C
18° C
12° C
6° C
Nedbør i mm.
77 mm
73 mm
91 mm
96 mm
97 mm
91 mm
103 mm
95 mm
86 mm
11 mm
97 mm
86 mm
Xl Usa Alaska Lake On Kennicott Glacier Wrangell St. Elias National Park

Vejret i Alaska

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Dagtemperatur
-15° C
-10° C
-7° C
-1° C
10° C
16° C
17° C
14° C
8° C
0° C
-11° C
-13° C
Nedbør i mm.
8 mm
10 mm
12 mm
21 mm
23 mm
34 mm
27 mm
39 mm
25 mm
13 mm
13 mm
9 mm

Overvej skuldersæsonerne

Alaska ligger så nordligt, at vejret i Alaska er til rejser om sommeren. Men har I  mulighed for det, er rejser til USA i forår eller efterår i virkeligheden et fortrinligt kompromis. Vejret er hverken for koldt eller for varmt. Og ofte er rejserne en del billigere end i højsæsonen med bedre plads på hotellerne og i de store attraktioner.

Her gælder selvfølgelig undtagelser. Tag nu bare New England, hvor efterårets farver jo er den største attraktion for mange, der vil rejse i det nordøstlige USA.. 

Men hør os om alle detaljerne f.eks. om våde og tørre sæsoner. Og tænk over, om I er villige til at gå på kompromis, så temperaturen er god, men med risiko for en byge. 

2. Hvortil skal man rejse i USA om vinteren?

Set ud fra vejret er det mest oplagte svar på, hvor man skal rejse til i USA om vinteren, en ferie i Florida. Specielt på den sydlige del af golfkysten. Byen Naples på vestkysten af Florida har stabilt godt vejr året rundt og de smukkeste solnedgange.

Vejret i det sydlige Californien er også godt, især hvis I bevæger jer lidt væk fra kysten og ind i landet. Her er en by som Palm Springs ved forunderlige Joshua Tree National Park og den smukke Palm Springs Aerial Tramway et godt bud. Det samme er Phoenix i Arizona. 

Klimaet i Californien om vinteren betyder også, at I sagtens kan opleve dagtemperatur til at gå rundt i skjorteærmer i Los Angeles og San Diego i december, hvis I bare husker en trøje eller jakke til om aftenen. Se også: tips til vinter i Californien

Vejret i Los Angeles

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Dagtemperatur
19° C
19° C
19° C
20° C
21° C
22° C
24° C
25° C
25° C
24° C
21° C
19° C
Nedbør i mm.
61 mm
64 mm
50 mm
18 mm
4 mm
1 mm
0 mm
4 mm
8 mm
9 mm
45 mm
42 mm

Skiferie i USA

Noget helt andet er det, hvis I er til skiferie i USA, så skal I til Aspen Snowmass i Colorado eller Mammoth Lakes i Californien. Og New York City kan noget helt særligt, når det er jul med udsmykning og shopping! 

Xl USA Colorado Aspen Snowmass Aspen Mountain Skiing Downhill

3. Hvornår er det bedst af besøge nationalparkerne i det vestlige USA?

Der er heller ikke et generelt svar til det spørgsmål. Forskellen på vejret fra Glacier National Park i nord til Big Bend i syd er stor. Jo længere mod nord jo mere er sæsonen i nationalparkerne koncentreret om sommermånederne. Jo længere mod syd jo mere bliver I ramt af den varme sommer.

Vejret i Yellowstone er koldt om vinteren trods de varme gejsere. I Yosemite kan Tioga Pass være lukket af sne helt hen til juni, men det behøver slet ikke være en begrænsning for jer. 

Vejret i de røde nationalparker som Arches National Park ved Moab er til gengæld oftest fint om vinteren, men der kan være sne i Grand Canyon, der ligger i 1.800 meters højde. 

Igen skal I overveje, om I vil gøre nogle kompromisser. Vil I leve med risiko for et vejr med høj varme nogle steder og behagelig varme andre steder – eller fortrækker I behageligt vejr de fleste steder og kulde nogle få steder? 

Ydersæsonerne vil være at foretrække, specielt hvis I vil være aktive i naturen.

Vejret i Grand Canyon

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Dagtemperatur
7° C
9° C
11° C
16° C
21° C
27° C
29° C
27° C
24° C
19° C
13° C
8° C
Nedbør i mm.
53 mm
56 mm
52 mm
32 mm
18 mm
12 mm
74 mm
82 mm
44 mm
38 mm
35 mm
55 mm

4. Hvordan er det nu med Florida og varmen? 

Vær opmærksom på, at varmen er meget tung i sommermånederne og tidligt på efteråret. Så set ud fra vejret i Florida, så tag hertil i april og maj – eller vent til november, hvis I vil have det bedst muligt. Hvad så med Florida og skolernes vinterferie i februar? Sagtens. I skal bare søge væk fra Atlanterhavskysten og ned mod Naples og The Keys. 

Så kan I eventuelt tage et smut nordpå til søkøerne i Crystal River et par dage. De findes dog også i mindre omfang tættere på. Og forlystelsesparkerne ved Orlando kan man jo godt nyde iført en varm trøje!

Vejret i Florida

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Dagtemperatur
21° C
23° C
25° C
28° C
30° C
32° C
32° C
32° C
31° C
28° C
25° C
19° C
Nedbør i mm.
32 mm
21 mm
26 mm
32 mm
66 mm
93 mm
106 mm
97 mm
99 mm
44 mm
29 mm
19 mm

5. Hvornår blomstrer kirsebærtræerne i Washington? 

Gennemsnitstemperaturerne skifter fra år til år. Det sker nok i midten eller slutningen af marts. Et godt pejlemærke for, hvornår kirsebærtræerne blomstrer i Washington, er datoerne for National Cherry Blossom Festival. Men sørg for at planlægge en rejse, hvor kirsebærtræerne er et skønt krydderi, hvis det lykkes, men ikke det altafgørende. 

Lidt nemmere er det måske at lave en plan for en rejse til New Englands løvfald, men den skal lægges, så Cape Cod ikke når at blive for efterårsagtig. Lad os tale om, hvad der er vigtigt for jer. 

Hvornår åbner vejene i Yellowstone?

Vejene åbner for det meste i løbet af april og lukkes ned igen i løbet af oktober.  

Hvornår slipper kulden i New York City?

Foråret i New York City begynder normalt omkring april, men det afhænger af havtemperaturer og vindretninger. Vinde fra syd bringer Floridas varme med sig, mens vinde fra nord er kolde. 

Hvornår er der varmt nok til at besøge Alaska?

Vi anbefaler normalt rundrejser i Alaska fra juni og frem, det er dog fint at tage på krydstogt i Alaska fra maj måned. 

6. Hvor og hvornår får vi den bedste badeferie i USA?

Der er naturligvis pools over alt i USA. Men tænker I på en badeferie på en strand er mulighederne faktisk lidt begrænsede i forhold til den lange kystlinje. 

Generelt er det selvfølgelig bedst om sommeren. Bedst er Florida med The Keys og hele Golfkysten fra Naples til Clearwater, der byder på blødt sand. Det sydlige Californien nede ved San Diego er endnu en mulighed, og der er glamourøse strande ved Los Angeles og lidt op ad kysten, men man skal ikke ret langt op, før vandet bliver for koldt. 

Der er også strandmuligheder op og ned af Atlanterhavskysten, men steder som Marthas Vineyard og Cape Cod minder mest af alt om den danske vestkyst. Det er så slet ikke et problem for mange i en tid, hvor vinterbadning er et hit, så måske er vi bare for sarte her? 

Der er få strandsteder langs den Mexicanske Golf i f.eks. Louisiana og Texas samt ved South Carolina, men måske er det nu, I skal overveje en rejse til Hawaii?

Xl Hawaii Couple Hand In Hand Beach People

7. Er der noget, man skal undgå på grund af vejret i USA?

Det er meget individuelt. Nogle vil mene, det kan være for koldt i New York i januar, men storbyen lever året rundt, og hotellerne er billige, så det er udelukkende et spørgsmål om påklædning.

På samme måde når gennemsnittet af julis højeste målte temperaturer i Death Valley ved Las Vegas op på 47 grader. I behøver jo ikke ramme det højeste, men I kommer nok heller ikke til at gå så lange ture, før I vil ind i bilens aircondition igen. Det vil dog være synd at springe over, nu I er her på en rundrejse, der ellers er behagelig.

8. Hvor kan jeg være sikker på vejret i USA?

Der er ingen garantier, men Palm Springs kan prale af gennemsnitligt kun ca. 1 dag om måneden med regn. Så sandsynligheden taler for, at vejret byder på masser af sol. 

På samme måde kan vi rådgive jer område for område, så I får en rejse til USA, der giver jer den største sandsynlighed for det bedste vejr. Men husk: Uden nedbør ingen vandfald og ingen grønne skove. 

Og her er vi så måske fremme ved det bedste råd af alle: Vær forberedt på vejret. Hav masser af vand med til de varmeste steder. Hav varmt tøj med til de koldeste. Og følge vejrudsigterne. God rejse til USA!

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.