Xl Vietnam Sapa Tour Topas Ecolodge Aerial View Sunset
Oplevelse i Vietnam

4 dages natureventyr i Vietnams fjerne nord

Eco-lodge, vandreture og berigende kulturmøder på taget af Indokina

Rejs med nattoget fra Hanoi til Sapa i det nordvestlige Vietnam, hvor I bor på vidunderlige Topas Ecolodge 4*, omgivet af risterrasser, tågeindhyllede bjerge og maleriske minoritetslandsbyer på Indokinas tag.

Natureventyr i skyggen af Indokinas højeste bjerg

Sapa ligger cirka 350 km fra Hanoi i det nordvestlige hjørne af Vietnam, omgivet af landets betagende Hoang Lien Son-bjergkæde og Indokinas højeste bjerg Mt. Fansipan, som med sine godt 3100 m troner over områdets yndige bjergdale, risterrasser og minoritetslandsbyer.

I fordums tid var Sapa et yndet tilflugtssted for de franske koloniherrer, som flygtede fra sommervarmen i Indokinas hovedstad Hanoi. I dag er Sapa en travl markedsby og en populær base for rejsende, som vil opleve dette enestående, smukke hjørne af Vietnam.

Vandreture, vidunderlig natur og berigende kulturmøder

Men i stedet for at bo i den efterhånden store og befærdede by, bor I oppe i bjergene på det skønnest tænkelige sted, nemlig på Topas Ecolodge, hvor I er helt tæt på naturen og områdets unikke minoritetskulturer. Der er ganske enkelt ingen bedre måde, at opleve Sapa-dalen på.

Men først og sidst, er det bare en uforglemmelig oplevelse, at begive sig ug i området og opleve de mange minoriteter og deres traditionelle levevis på nærmeste hold. At gå i skyerne, se vandbøflerne i rismarkerne og lade den indre ro vokse i dette bortgemte hjørne af verden på grænsen mellem Vietnam, Kina og Laos.

Xl Vietnam Sapa Tour Topas Ecolodge Sapa Woman Local Market

Topas ecolodge 4*

Der bor 5 forskellige etniske minoriteter i området omkring Sapa, hvoraf de to største er Hmong og Red Dao, sidstnævnte er kendt for deres røde hovedbeklædning og det er er netop en Red Dao landsby, som I er naboer til på Topas Ecolodge.

Det anerkendte medie National Geographic har kåret danskejede Topas Ecolodge til et af verdens mest unikke lodges – og det forstår vi godt. For det er på alle måder et helt enestående sted, som er bygget på bæredygtige principper i tæt samarbejde med det omgivende lokalsamfund.

Her bor I i bungalows på en lille bakketop, omgivet af bjergdale, rismarker og små maleriske landsbyer. Fokus er på velvære, ro, naturoplevelser og autentiske møder med Sapa-dalens minoritetskulturer og levevis. 95 procent af lodgens egne ansatte tilhører også en af bjergminoriteterne lige som alle råvarer købes af lokalområdets økologiske landbrug.

Topas Ecolodge har selvfølgelig også en spa, en saltvandspool og en restaurant, der under kyndig vejledning af en dansk kok, tager jer med på en kulinarisk rejse gennem områdets madtraditioner. 

Small Vietnam Sapa Tour Topas Ecolodge Main Building
Xl Vietnam Sapa Tour Topas Ecolodge Restaurant
Xl Vietnam Sapa Tour Topas Ecolodge Victoria Express Train Hanoi Train Station
Det kan i se frem til

Program

Dag 1: Nattog fra Honai til Lao Cai

I bliver hentet på jeres hotel om aftenen og kørt til Hanois hovedbanegård, hvor jeres private guide vil hjælpe jer om bord på jeres nattog med egen eller delt sovekupé. Og mens I måske sover til togets taktfaste rytme – der findes ingen bedre måde at rejse på – kører toget jer nordpå.

Dag 2: Morgenmarked og vandretur i Sa Seng-dalen

Ja, faktisk skal I så langt nordpå, som I overhovedet kan komme i Vietnam, for jeres endestation er grænsebyen Lao Cai, som grænser til Kina. Eller det vil sige toget kører ikke længere, men I skal lidt længere endnu, på en smuk køretur til bjergbyen Sapa og jeres lodge de næste 2 nætter, Topas Ecolodge.

Efter ankomst i lodgen, kan I nyde en god morgenmad, inden formiddagen står på et besøg til Sapas farverige morgenmarked, hvor områdets mange minoriteter kommer ind med broderier, smykker, grøntsager og frugt, som de gerne bærer på ryggen i en hjemmeflettet kurv.

Markedet er en rigtig god introduktion til Sapas liv og de forskellige minoritetsgrupper, som I hurtigt vil lære at kende forskel på ud fra deres beklædning.

Fra markedet går turen til frokost på en lokal restaurant – glæd jer til lokale specialiteter som sticky rice og grillet fisk – inden I kører mod den lille maleriske Hmong-landsby Hang Da, hvor i stiller bilen og snører vandrestøvlerne.

Landsbyer og landliv i øjenhøjde

Hmong-folket er den største af Vietnams etniske minoriteter og udgør godt 50 procent af minoriteterne i Sapa-dalen. Men der findes mange forskellige Hmong-grupper, og dem I møder i dag, tilhører de såkaldte Hmong Dou (Sort Hmong), som går i mørkt, indigo-farvede tøj, som de væver af hamp. Hmong Dou er særlig kendt for deres stærke ligestilling mellem kvinder og mænd, som ofte løser dagens opgaver i fælleskab.

Til gengæld er det en lang og veldefineret proces, at overbevise en Hmong-kvinde om ægteskab, men alt det vil jeres guide fortælle jer meget mere om, mens I går til fods gennem den gudesmukke Sa Seng-dal. Her passerer I flere Hmong-landsbyer på jeres vej med lejlighed til at falde i snak med de gæstfrie landsbyboere.

Efter jeres vandretur i dalen, bliver I hentet i bil og kørt tilbage til Topas Ecolodge, hvor I kan nyde resten af dagen – måske I vil en tur i spaen og prøve en traditionel Red Dao massage eller måske har I bare lyst til at hvile fødderne i saltvandspoolen med en drink inden aftensmad.

Dagens vandretur er cirka 6,7 km lang og tager omtrent 2,5 – 3 timer.

Dag 3: Mt. Fansipan og Red Dao-folket

I dag skal I virkelig godt rundt i bjerglandet omkring Sapa, så cirka 8.30 og sætter I allerede kurs mod Sin Chai-dalen. I kører langsomt på de små bjergveje, der snor sig rundt om jungleklædte bjergsider og små vandfald, og I stopper mange gange undervejs, så I kan indsnuse de skønne omgivelser og bl.a. nyde udsigten til Mt. Fansipan på jeres vej til landsbyen Ban Khoang.

Ban Khoang er en afsidesliggende Red Dao landsby, som ikke får mange besøgende. Her leves livet stadig på helt traditionel manér og indbyggerne lever af at gro ris på risterrasserne og kardemomme i skyggen af skovens træer.

I har god tid til at opleve landsbyen sammen med jeres lokale guide, som vil fortæller jer om Red Dao-folkets kultur og dagligdag – og gerne hjælper med at oversætte, hvis I falder i snak med landsbyboerne.

Naboer med en verden til forskel

Red Dao-folket lever på ganske anderledes vis end Hmong-folket. Det er fascinerende at opleve, hvor forskellige de to minoriteter er, selv om de lever i samme område og har gjort det i århundreder. Der er selvfølgelig også lighedspunkter, men forholdet mellem kvinde og mand er bestemt ikke en af dem.

Fra Ban Khoang, kører I videre til den skønne Ta Giang Phin-dal, hvor der ligger flere små Hmong-landsbyer langs et lille fredfyldt vandløb. Her kan I nyde en picnic, inden I går en lille tur på en lille sti, der forbinder flere små landsbyer. På jeres vej, kan I være heldige at overvære landbyens kvinder i færd med at væve og sy – dygtigere vævere og skræddere skal man lede længe efter.

Om eftermiddagen vender I tilbage til jeres lodge, hvor I kan slappe af og glæde jer til endnu en kulinarisk oplevelse i restaurantens skønne, rustikke omgivelser.

Dag 4: Hjemrejse til Hanoi

I dag går turen tilbage til Hanoi, men denne gang med lodgens egen komfortable minibus, som kører jer direkte til jeres hotel i Hanoi. Men der er først afgang fra Topas Ecolodge kl. 15.00, så I har god tid til at nyde en rolig dag på lodgen, tage ind til Sapa by eller låne et par mountainbikes på lodgen og køre en tur i bjergene.  

I ankommer på jeres hotel i Hanoi midt på aftenen.

Praktisk information:

I rejser til Lao Cai med det komfortable nattog Fanxipan Express, men kan også opgradere til Victoria Express. Hør mere med jeres rejserådgiver.

Oplevelsen inkluderer:

  • Nattoget Fanxipan Express i delt eller egen sovekupé fra Hanoi til Lao Cai
  • Transport mellem toget og Topas Ecolodge
  • 2 nætter på Topas Ecolodge i Premium Executive Bungalow
  • 3 x morgenmad og 2 x frokost
  • Oplevelser og dagsture som nævnt
  • Transport i bus fra Topas Ecolodge til Hanoi
Xl Vietnam Sapa Tour Topas Ecolodge Pool View Mountains
Håndplukkede rejser

Oplevelserne indgår i disse rejseforslag

Xl Vietnam Sapa Tour Topas Ecolodge Aerial View Sunset
Hanoi, Vietnam, Asien

Glæd jer til

At opleve Vietnam fra en autentisk vinkel

Hanoi bag facaden, Den Røde Flod og livet på jernbanen

Eco-lodge med betagende udsigter, vandreture og kulturmøder i Sapa

3 dages sejltur til den uberørte Bai Tu Long-bugts kalkstensklipper

Afslappet strandferie og UNESCO verdensarv i Hoi An

Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Vietnam

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i Vietnam. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.  

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.