XL Vietnam Mai Chau Mai Chau Ecolodge Ricefields
Oplevelse i Vietnam

Bjerge og rismarker i Mai Chau-dalen

3 dages tur til smukke Mai Chau

Nyd 3 dage i den smukke Mai Chau-dal, der ligger kun få timer fra Hanoi. I er i selskab med grønne rismarker, frodige bjerge, landsbyer og etniske minoriteter. Glæd jer til at komme helt tæt på smuk natur og fascinerende kultur og opleve det velbesøgte område i ro og mag – og væk fra de mange. 

Smuk natur og berigende møder med den lokale kultur er nøgleordene for de disse dage på jeres rejse til Vietnam. Glæd jer ikke mindst til at bo på et charmerende eco-lodge i en lækker bungalow, omkranset af skov og rismarker.

Det kan I se frem til

Program

Dag 1: cykeltur og fred på Mai Chau Ecolodge

Fra Hanoi kører I lidt mod syd, inden I drejer fra hovedvejen mod bjergområdet omkring den lille by Mai Chau, der ligger i den langstrakte dal af samme navn. 

I når byen via små kringlede veje, der flankeres af marker med ris, maniok og sukkerrør. I ny og næ kommer I gennem små landsbysamfund beboet af etniske minoriteter. Med andre ord: Transporten dertil, der tager ca. 3-4 timer, er en oplevelse i sig selv. I når frem til jeres lodge ved middagstid, hvor en dejlig vietnamesisk frokost venter.

Mai Chau Ecolodge 3+*

I skal bo på Mai Chaus smukkest beliggende og mest atmosfærefulde lodge Mai Chau Ecolodge. Lodgen har kun 19 rustikke bungalows, der alle har balkon med vidunderlig udsigt til de omkringliggende bambusskov, blomsterhaver og rismarker. Noget af det bedste er at sidde her og bare nyde den landlige ro og luft. Og så hjælper det også, at personalet er overordentlig imødekommende og maden ganske glimrende.

Cykletur og etniske minoriteter

Men det er selvfølgelig også alt det udenfor, I kommer der for, så allerede samme eftermiddag står cyklerne klar. Ruten går op og ned ad støvede grusveje, forbi rismarker til lokale landsbyer, som få andre besøger, bl.a. Na Thia, Chieng Sai og Cha Long.

I Mai Chau-dalens landsbyer bor flere af Nordvietnams etniske minoriteter, herunder Thai, Hvid Thai, Hmong og Muong-folket, som alle har deres unikke kultur med egen tro, traditioner, ritualer og klæder – hold f.eks. øje med kvinder i lange, sorte kjoler, hvide skjorter, grønne skærf og farverige, broderede klæder på hovedet – det er Hvid Thai-kvinder, som i Vietnam er kendte for deres skønhed.  

Nogle af landsbyerne har det med at ligge på bjergskråningerne, så der skal med andre ord trædes lidt til i pedalerne i ny og næ, men ikke værre end, at alle nok skal klare det. 

Tilbage på jeres lodge venter en velfortjent aftensmad fra det vietnamesiske landkøkken og en rolig aften.

Dag 2: vandretur til landsbyer i gudesmuk natur

I dag skal I virkelig ud i naturen og ind i Mai Chau-dalens fortryllende og sansefulde verden – væk fra mængderne, hvor få turister kommer. Efter morgenmad begynder dagen med en køretur til landsbyen Mai Ha, hvor I stiller bilen og begynder jeres vandretur gennem tropeskove og maleriske landsbyer på Pu Poc-bjerget, som er helligt for Thai-folket i området.

Herfra fortsætter I ad små skovstier til den lille og afsidesliggende landsby Te, hvor I spiser frokost hos en lokal familie. Der kommer få turister til Te og det er en enestående mulighed for at opleve det autentiske landsbyliv i denne del af Vietnam og smage de ægte lokale specialiteter. 

Efter frokost, går I videre gennem flere Thai-landsbyer, hvor landlivet går sin stille gang og vandbøfler slentrer dovent i middagsolen på et bagtæppe af skovklædte bjerge og yndefulde rismarker.

I landsbyen Khoe, bliver I hentet i bil og kørt tilbage til Mai Chau Ecolodge, hvor I har resten af dagen til at slappe af, nyde lodgens pool og den vidunderlige atmosfære fra jeres balkon.

  

Dag 3: Morgendis i Mai Chau og hjemrejse til Hanoi

Jeres eventyr i Mai Chau er ved at være ved vejs ende, men i dag kan I sove længe og bare nyde en rolig formiddag på lodgen. I kan også spise en tidlig morgenmad og gå en skøn morgentur, mens disen stadig rejser sig fra rismarkerne, dyrene strækker deres ben, børnene finder vej til skole og de lokale småbønder tager hul på dagens gøremål. Der er ikke noget som stemningen – og duften – af tidlig morgen på landet.  

I spiser frokost på Mai Chau Ecolodge, inden jeres private chauffør kører jer tilbage til Hanoi cirka 13.30.

 

Turen inkluderer:

  • Transport i minibus fra/til Hanoi
  • 2 overnatninger på Mai Chau Ecolodge
  • Alle måltider
  • Alle udflugter med lokal engelsktalende guide
Håndplukkede rejser

Oplevelserne indgår i disse rejseforslag

Xl Vietnam Halong Bay Sunset Rocks Boat
Nha Trang, Vietnam, Asien

Sommer i Vietnam

20 dage fra

44.500 kr.

Glæd jer til

Udflugt til Hanois gadekøkkener og markeder

Cykeltur, kulturmøde med Muong-, Thai- og Hmong-folket og eco-lodge i Mai Chau-dalen

3 dages cruise i Halong–bugten væk fra standardruten

Idylliske Hoi An med økologisk kokkeskole

Barfodsluksus i poolvilla på stranden

Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Vietnam

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i Vietnam. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.  

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.