• Den Forbudte By i Hue, Vietnam
 • Oplev et af de traditionelle markederne i Vietnam
 • Vietnamesisk suppe, Vietnam

I cykeltaxa til kejserbyen Hue og Vietnams køkken

En hel dags sansefuldt eventyr med ekspertguide gennem Hues nutid og fortid

Cykeltur rundt i Den Forbudte By, Hue Vietnam
Læs mere

Oplev en sansefuld rundtur i det vietnamesiske køkken efterfulgt af kejserhistorie i Citadellet og tur i cykeltaxa gennem den gamle by.

Der er mange gode grunde til at rejse til Vietnam. Maden er afgjort en af de væsentligste. Og historien en anden. Denne tur kombinerer begge dele på forunderlig vis. I besøger bl.a. byens marked, gadekøkkener og landsbyer med en kendt madskribent og kommer tæt på gadelivet på en tur med cykeltaxa gennem den gamle by.

Suppe med nudler, kød, ris og grøntsager i VietnamHUES KØKKEN MED FRU HUY

Lad os hellere starte denne del af turen med at præsentere fru Nhu Huy. Hun er en fantastisk kvinde, som er professor, kogebogsforfatter, fremragende kok og kendt fra både vietnamesisk og europæisk tv. Charmerende, imødekommende og ekstremt vidende.

Hun taler noget engelsk, men det halter lidt med mange ord. Her kan og vil den lokale guide hjælpe. Og på denne tur er det ikke sprogkundskaber, men gastronomisk viden og passion, der tæller.

DELIKATESSERNES HUE

Jeres guide, der følger med på hele udflugten, henter jer kl 8 om morgenen på jeres hotel. Sammen med ham og fru Huy bruger I morgenen på at slentre rundt på det lokale marked og lære om de friske råvarer, som det vietnamesiske køkken er så kendt for. I er tæt på vietnamesernes hverdag her. Nyd duftene og alle indtrykkene.

Fru Huy vil dele sin viden med jer og vise, hvordan man vælger de absolut friskeste råvarer og nødvendige ingredienser til Hue mad.

Oplev et af de traditionelle markederne i VietnamSenere besøger I flere landsbyer, der har specialiseret sig i hver sin populære ret. I vil nyde mange smagsprøver på denne sightseeing som com hen (ris med muslinger), banh beo, banh nam og banh loc (riskager) og banh uot (rispandekage).

Ikke alle disse retter er fra det oprindelige lokale køkken, men de har alle udviklet sig til en vigtig del af køkkenet i Hue.

Formiddagen slutter på en lokal restaurant, der serverer Hue-specialiteten rispandekager og grillet gris. Velbekomme!

Citadellet i Hue, VietnamKEJSERTIDENS HUE

Eftermiddagen står i bilyvets og historiens tegn. I kører først til Kejsertidens citadel med Den Forbudte By, hvor Nguyen-dynastiet herskede fra 1802 til 1945.

Inden for citadellets 10 km lange mure er kejsernes by omkranset af endnu en mur. Og allerinderst ligger Den Forbudte By, hvortil kun kejseren havde adgang.

En gåtur i det store område fortæller historien om kejsertidens opblomstring, storhed og forfald. Og den fortæller også om Vietnams turbulente fortid, da området var skueplads for kamphandlinger under Amerikakrigen.

Ingen by i Vietnam er så velegnet til en rolig tur i cykeltaxa som HueCYKELTAXA GENNEM DEN GAMLE BY

Ingen by i Vietnam er så velegnet til en rolig tur i cykeltaxa som Hue. Stig derfor trygt om bord, når I nu skal med cykeltaxa gennem ”dai noi”, den gamle by, til Tinh Tam-søen, hvor kejserne plejede at komme for at slappe af.

Søen er fuld af lotusblomster om sommeren, og rundt om søen er mange cafeer, hvor studerende kommer for at læse og hygge. Den historiske del af dagen sightseeing i Hue slutter med et besøg ved kejser Khai Dinhs mausoleum.

Rasmus Købgaard

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.