• Cyklende frugtsælger i Saigons gader
 • Smag de lækre friske fisk, Vietnam
 • Vietnamesiske krydderier, Vietnam
 • Grøntsagsmarked i gader, stræder og på pladser i Vietnam

Saigons hemmeligheder og gadekøkkener

Halvdagsudflugt i Saigon med lokal madekspert fra pho til farverige markeder

Grøntsagsmarked i gader, stræder og på pladser i Vietnam
Læs mere

Kom ind til Saigons sjæl. Ind på kaotiske markeder. Ind på traditionsrige gadekøkkener. Og ikke mindst ind under huden på Vietnams gastronomiske traditioner.

Friske vietnamesiske forårsruller fra gadekøkkenGlæd jer til en fantastisk dag i Saigon, der officielt nu hedder Ho Chi Minh City, men det gamle navn hænger ved. I skal møde en ung madinteresseret mand ved navn Vu, som taler glimrende engelsk, for han er australsk gift og har boet down under. Men nu er han tilbage i Saigon, som han kender hver en krog af.

Cyklende frugtsælger i Saigons gader

SAIGON VÆK FRA TURISTSTRØMMEN

Vu vil tage jer om bag facaden til det ægte Saigon til steder, som de færreste turister finder. Og han vil gøre det fra tidlig morgen.

I skal nemlig besøge farverige markeder, og her tilpasser landmændene sig det moderne Vietnam, så de, der senere skal af sted på kontoret, også kan nå at købe ind.

Er I nye i Vietnams trafik, vil Vu også lære jer, hvordan man krydser en vej med en flod af scootere. Og han vil lære jer, hvordan I skiller de gode gadekøkkener ud fra de mindre gode.

Pho Bo - traditionel vietnamesisk suppe med risnudler og oksefilet

GODMORGEN MED NUDELSUPPEN PHO

Skal man udpege én nationalret i Vietnam, er det nudelsuppen pho. Ofte kogt på kylling og tilsat friske krydderurter lige før serveringen. Himmelsk.

Vu vil derfor starte dagen med at tage jer med til et gadekøkken, hvor de har serveret pho de sidste 30 år. Og vi kan fortælle, at de også serverer en fantastisk kaffe. En perfekt start på dagen.

Klassisk vietnamesisk kaffe

Efter denne morgenmad følges I med Vu om ad de små gader, forbi bagerier, lokale butikker og com tam-restauranter.

Com Tam betyder kogte, knuste riskorn, og de serveres ofte med stegt svinekød. Mens I går, vil I indsamle lidt snacks fra boder og gadesælgere. Vu vil fortælle jer om det lokale køkken og give jer en masse god viden, I kan tage med jer.

Vietnamesisk kvinde som sælger frugt, Saigon

KAOTISK MARKED

Overalt I Vietnams byer møder man de farverige udsalg af friske råvarer til det vietnamesiske køkken. Fra store pladser over gader, der lukkes af, til enkeltsiddende handlende med dagens høst.

Ofte ligger markederne ude i boligområder, så de lokale slipper for at kaste sig ud i den tætte trafik for at komme på indkøb.

Markederne har samtidig en vigtig social side. Det er her og på de mange gadekøkkener, der følger med, at man mødes og udveksler nyt om livet.

Snacks til salg i et gadekøkken i VietnamI går gennem et lokalt marked fyldt med råvarer I et vidunderligt virvar. Man kan kun blive misundelig på det store udbud af frugt, grønt, kød og fisk - måske lige til man ser et fad med levende tusser.

Igen samler I snacks og frugt på jeres vej, som var I munke på vandring, og I ender da også i et tempelområde, hvor I spiser lækkerierne.

Hils på de handlende på Vietnams markeder

Bagefter udforsker I templet sammen med Vu, der gerne fortæller om vietnamesernes religioner. I kan også få lagt spådomme om fremtiden ved hjælp af et indviklet system af nummererede stave.

I kan også få lagt spådomme om fremtiden ved hjælp af et indviklet system af nummererede stave.

Grøntsagsmarked i gader, stræder og på pladser i VietnamOGSÅ FOR FAMILIER

Denne udflugt er også meget velegnet for familier med børn. I ser en verden så fjern fra de supermarkeder, de kender hjemmefra. En verden, der måske også her ender med en køledisk og foliepakkede en dag.

Men lige nu lever markederne. Der er en masse at se på. Og Vu skal nok tilpasse tempoet, så små ben kan følge med – og så I kan nå at oversætte videre.

Mette Nielsen

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.