• Se solnedgang over Ayers Rock under en campsafari i Australiens outback
 • Oplev Australiens outback under åben himmel ved Ayers Rock
 • Nyd den fantastiske udsigt over Kings Canyon i Watarrka National Park, Australien
 • Ayers Rock og red centre set fra luften i Australien
 • Oplev Australiens outback under åben himmel ved Ayers Rock
 • Blandt klipperne i The Olgas, Northern Territory, Australien

3 dages campsafari i Australiens outback

Oplev Ayers Rock, The Olgas og Kings Canyon

Campsafari i Australiens outback
Læs mere

Kom ud i den støvede outback til nogle af de største naturscenerier, I kan opleve på en rejse til Australien. Bo i telt og på den lokale kvægfarm. Og nyd at rejse med en gruppe af andre eventyrere.

Campsafari i Australiens outbackDenne udflugt i Australiens røde outback er for eventyrere, men alligevel med en god portion komfort. I oplever Ayers Rock (Uluru), The Olgas (Kata Tjuta) og Kings Canyon (Watarrka) med bl.a. fascinerede vandreture. I går i seng under millioner af stjerner. Og I står op før solen. Turen foregår i en specialbygget 4WD bus i en gruppe på maks. 21 personer. 

Kings Canyon i Watarrka National Park, AustralienAfgang både fra Alice Springs og Ayers Rock Airport

I kan tage på denne udflugt både fra Alice Springs, og fra Ayers Rock Airport, som I kan flyve til fra Sydney. Starten i Alice Springs er tidlig morgen, hvor I bliver hentet på jeres hotel, og nogle timer senere kommer den specialbyggede 4WD forbi lufthavnen ved Ayers Rock, hvor gæster herfra bliver budt velkommen. 

Alle er om bord. Målet er Uluru-Kata Tjuta National Park.

Se solnedgang over Ayers Rock under en campsafari i Australiens outbackDag 1: Ayers Rock, The Olgas og Kings Canyon 

På vejen ser I fantastiske naturscenerier som bl.a. det store mesa-bjerg Mount Connors, der giver første varsel om, hvad der venter. Der er flere stop, så I bl.a. kan få fyldt jeres vandflasker. I kan her se nærmere på aboriginernes kunst, og et af stoppene er på en kamelfarm. Sig til, hvis I vil ride en tur. 

Vandretur ved Ayers Rock

Ud på eftermiddagen er I fremme ved området omkring Ayers Rock. Et ikon for rejser til Australien. I besøger The Cultural Centre og hører bl.a. om den kæmpe klippes spirituelle betydning for aboriginerne. I skal på en lille gåtur ved foden af Ayers Rock, der er 348 m høj, 2,4 km lang og 8,8 km i omkreds. Det er tilladt at klatre op på klippen, men respekt for de lokales værdier byder os at fraråde det. 

Dagens højdepunkt er nok, når solnedgangen klæder Ayers Rock i magiske farver. I overnatter i en teltlejr med faste telte og feltsenge. Middag serveres i lejren under en imponerende stjernehimmel.

Ayers Rock i AustralienDag 2: Solopgang over Ayers Rock

En af de store oplevelser på rejser til Australien er solopgangen ved Ayers Rock, som I naturligvis heller ikke går glip af. Igen maler solen de kæmpe klipper i skiftende farver fra gråsort til strålende rød, efterhånden som den rejser sig på himmelen over ørkenen.

The Olgas, Northern Territory, AustralienVandretur ved The Olgas

En anden af de store ikoner i Australiens outback er The Olgas. Her kan I glæde jer til en 7 km vandretur ved klipperne bl.a. gennem Valley of the Winds. Efter frokost går turen mod Kings Canyon. 

Kings Creek Cattle Station

I overnatter på Kings Creek Cattle Station, der ligger tæt ved Kings Canyon og er en arbejdende kvægfarm. Fra lejren er fantastisk udsigt over George Gill Ranges. I skumringen kan I høre dingoerne give koncert som velkomst til de millioner af stjerner, der lidt efter overtager ansvaret for den gode stemning.

Kings Canyon i Northern Territory, AustralienDag 3: Kings Canyon

I står op før solen denne dag, for igen skal I nyde en smuk solopgang. Denne gang over Kings Canyon, hvor I skal opleve Northern Territorys mest spektakulære kløfter med en vegetation, der ikke findes andre steder i hele territoriet.

Kløften er 300 m dyb. Permanente vandhuller giver liv til eksotiske palmetræer, og navnene på de områder, I skal se, giver i sig selv masser af billeder på nethinden: "Amphitheatre", "The Lost City", "Garden of Eden" og "North & South Walls". Fra Kings Canyon går turen tilbage til Alice Springs, hvor I sættes af ved jeres hotel. 

Campsite ved Ayers Rock i AustralienGode tips til turen

Husk at medbringe håndklæde, myggebalsam, 1½ liters vandflaske, solcreme, bredskygget hat, fuldt opladet kamera, et par gode sko at vandre i samt en lommelygte. Det kan ligeledes være en rigtig god idé at medbringe fluenet til at tage over hovedet. Et sort fluenet koster ca. 10 A$ i butikkerne Katmandu og Paddy Pallin. Det er alle pengene værd i de varme måneder.

Bemærk at rækkefølgen på turen kan ændres grundet vejr og vind.

Per Storm, Senior Travel Advisor hos Nyhavn Rejser

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.