• Bondi Beach, Sydney
 • The Rocks bydelen i Sydney med Sydney Harbour Bridge i baggrunden
 • Sydney havn
 • Bar området på Clock Hotel i Surrey Hills, Sydney
 • Queen Victoria bygningen i Sydney
 • Oplev Operahuset i Sydney indefra
 • Operahuset i Sydney i skumringen, Australien

Rejser til Sydney, New South Wales, Australien

På opdagelse i en af verdens smukkeste byer

Sydney Opera House, Jørn Utzons mesterværk

Rundture i Sydney til fods, til vands og i luften

Oplev museer, historie og gastronomi i Sydney

Få gode råd til shopping i Sydney

Nyd stemningen på Bondi Beach

Læs mere

Sydney er en af verdens smukkeste storbyer omgivet af vand og med et klima, der er behageligt året rundt. At her samtidigt er et væld af spændende steder og en ualmindelig god og afslappet stemning, gør ikke oplevelsen mindre. 

Sydney opleves bedst til fods både på egen hånd og med guide. Og med vandflyver eller sejlbåd i havnen! De store seværdigheder ligger inden for gåafstand fra centrum. Vil I hvile benene, tager I bare en af færgerne, der forbinder forstæderne og centrum på kryds og tværs.

The Rocks, Sydneys vugge

Bydelen The Rocks er Sydneys og det moderne Australiens vugge. Her blev de første straffefanger landsat, og byen voksede op i dette område på havnen. Området er restaureret, så de hyggelige gader og stræder oser af historie og stemning. I kan evt. tage på en guidet rundtur på de gamle pubber, smage det lokale bryg og få indblik i livet i The Rocks i fordums tider. Det var ikke altid lige civiliseret.

Sydney Opera House

Jørn Utzons Sydney Opera House er et ikon for rejser til Sydney og Australien i det hele taget. Det er et af verdens mest fascinerende bygningsværker med sine sejllignende buer. Nyhavn Rejser kan arrangere rundture i operahuset både traditionelle og backstage. 

Sydney Harbour Bridge

En anden af byens store attraktioner er Sydney Harbour Bridge, der blev opført som et beskæftigelsesprojekt under depressionen i 30'erne. Gå en evt. tur oppe på stålkonstruktionen og se Sydney fra en lidt anderledes vinkel. Hvis I rejser til Sydney over nytåret, er det her, det kæmpe fyrværkeri foregår.

Rundt i Sydney

Går I langs vandet fra Darling Harbour og videre langs Cookle Bay Wharf og King Street Wharf, kommer I forbi det store Sydney Aquarium og et væld af caféer og restauranter i alle kvaliteter. King Street Wharf byder på nogle af byens bedre restauranter og caféer, flere med flot udsigt. Videre langs vandet kommer I forbi Barangaroo Point, hvor der er en flot promenade. 

Senere kommer I til Walsh Bays gamle pakhuse indrettet til kulturelle formål, beboelse, kontorer og restauranter.

Shopping i Sydney

På rejser til Sydney kan I sagtens tage det store indkøbsnet med. Sydney er en metropol, og der er muligheder overalt. Vi vil her gerne fremhæve Queen Victoria Building på George Street i centrum. Her var førhen frugt- og grøntmarked, der nu er afløst af gode forretninger og trendy caféer. 

Bydelen Paddington for enden af Oxford Street byder på et væld af designerbutikker og gallerier, og det tidligere arbejderkvarter Surrey Hills er også kommet med på den hippe bølge uden at tabe sin sjæl med f.eks. de små victorianske byhuse. Her er god shopping og flere hoteller, blandet andet The Cambridge. Det er her, I møder de lokale, når I spiser ude, og ikke store mængder af turister. Glæd jer også til spændende shopping på Crown Street.

Potts Point kaldes for "mini-Manhattan" - hvilket skyldes en summende cafékultur og et væld af anerkendte restauranter. Kvarteret er en lille grøn oase med en skøn blanding af art deco- og victorianske bygninger.

Historiske bygninger og museer i Sydney

The Art Gallery of New South Wales i Domainparken huser en af de største samlinger af aboriginal kunst. Hyde Park Barracks i Hyde Park, der blev bygget til straffefangerne i 1819, er i dag museum, hvor I får et fint indblik i livet dengang. Sydney Museum, der er bygget på ruinerne af den første guvernørbolig, beskriver byens udvikling på en levende måde, og The Museum of Comtemporary Art i The Rocks er ligeledes et besøg værd.

Strande i Sydney

Når I rejser til Sydney, kan I også tage en tur på stranden. Bondi Beach er en af Australiens mest berømte med de veltrænede livreddere i karakteristiske badehætter. Langs vandet ligger en stribe caféer og forretninger og hoteller. I den sydlige ende af Bondi Beach begynder Sydney Coastal Walk, der forbinder de små strande og bugter ned langs kysten. En glimrende gåtur. Der er busser fra centrum til Bondi Beach. 

Er I mere til en familievenlig strand, vil vi anbefale, at I hopper på færgen fra Circular Quay til Manly og går den korte tur ned af The Corso til Manly Beach.

Gastronomi i Sydney

Sydney har gennem de seneste år placeret sig markant på det gastronomiske verdenskort - byen byder i dag på et meget bredt udvalg af restauranter for enhver smag og pengepung. Som så mange andre steder i verden kan det betale sig at tage lidt ud i forstæderne for at få en bedre oplevelse, i sær bydelen Newtown samt Blackwattle Bay kan anbefales.

Sydneys bedste morgenmad fås på Mr. Mo på Campbell Street, den bedste thaimad på Longrain, vi kan også fremhæve Nomad Restaurant, som er et kombineret spisehus, vinbar og vinbutik. Oplev også Sydney Fish Market i Pyrmont-kvarteret ikke langt fra Darling Harbour. Besøg stedet en tidlig morgen og oplev farvestrålende og særprægede fisk blive landet. I området er flere restauranter og caféer. Rygtet siger, at det er her, man får den bedste Sushi i hele Sydney.

Modern Australian

De mange etniske restauranter er et tydeligt bevis på det multietniske samfund, Sydney er i dag. Det kan især anbefales at gå efter "Modern Australian" eller Mod-Oz som australierne selv kalder det med deres sædvanlige forkærlighed for forkortelser. Her er tale om en fusion af det bedste fra de asiatiske og europæiske køkkener tilsat en god portion australsk islæt. Vi har en finger på pulsen, fra vores egne rejser til Sydney, og vi hjælper gerne med både anbefalinger og reservationer, uanset om der skal være ”fint” eller blot en hyggelig middag.

Få flere gode tips om rejser til Sydney hos vores rejserådgivere.

Unikke oplevelser i Sydney

Se flere fantastiske oplevelser i Sydney

Udvalgte rejser til Sydney

Se flere rejser til Sydney

Håndplukkede hoteller i Sydney

Se alle hoteller i Sydney

Udvalgte krydstogter i Sydney

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Få hjælp til jeres rejse

Nyhavn Rejsers eksperter i rejser smukke Sydney til Australien. De har tilsammen været i Australien flere end 60 gange!. Udnyt deres store erfaring til at få inspiration og gode råd om oplevelser og hoteller i Sydney, og lad dem sammensætte en rejse til Australien ud fra netop det, I gerne vil opleve. Ring 33 18 88 54

Kundetilfredshed

99% Er glade for os som rejsearrangør
93% Vurderer vores service som god eller fremragende
97% Vil anbefale os til venner og familie
Som kunde hos Nyhavn Rejser får I personlig vejledning og gode råd om alt fra unikke oplevelser til valg af rute og hoteller fra en ekspert, der har prøvet det hele selv. Vi tager os god tid til at lære jer at kende, så I er sikre på, at alle jeres behov bliver imødekommet. Og jeres rejse planlægges ned til mindste detalje for at sikre, at alting går op i en højere enhed. Derfor vender vores kunder tilbage til os igen og igen.
Baseret på 11.119 besvarelser

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.