• Saltsøen Lake Gairdner, South Australia
 • Vandretur i Gawler Range, South Australia
 • Kangaluna Camp, Gawler Range, South Australia
 • Saltsøen Lake Sturt, South Australia

Himmelseng og saltsøer i outbacken

4 dage i Gawler Ranges i South Australia. Saltsøer i outbacken. Tæt på Koalaer og emuer. Svøm med søløver og delfiner.

Nyhavn Rejsers Anny Stensvig på saltsø i South Australia
Læs mere

Oplev Gawler Ranges på rejser til South Australia. 4 dages udflugt til den australske outback; de store vidder, forunderlige farver, sjove pungdyr, majestætiske træer og lyden af de mange fugle. I slutter med at svømme med delfiner og søløver.

Anny Stensvig på saltsø i South Australia

I har måske ikke hørt om Gawler Ranges i South Australia, men det vil mange andre komme til, når I har været her. I skal på en af de rigtigt store oplevelser, man kan få på rejser til Australien. Nyd, at så få har opdaget den, når I drager af sted i en gruppe på kun 6-7 personer.  

Gawler Range, South AustraliaI LILLE FLY TIL PORT LINCOLN

I tager tidligt om morgenen til lufthavnen i Adelaide og flyver med et lille indenrigsfly til halvøen Eyre Peninsula. Her lander I lige til morgenkaffen i Port Lincoln. Jeres guider byder jer velkommen. Vi har mødt dem og været på udflugten, så vi kan love, at de er lige så sympatiske og dedikerede, som de er kompetente. De ved alt om naturen og dyrelivet - og hvordan man fører en tung firhjulstrækker op gennem sandbakkerne. 

Udflugt til Gawler Range - koala på Mikkira StationØJENKONTAKT MED SØVNIGE KOALAER

Efter at have hilst på turens andre deltagere og drukket kaffen, er alle klar til at sætte sig i den store firhjulstrækker. Det første stop er en nedlagt gård, hvor I kører ind over bondemandens jorde. Målet er Mikkira Stations koalaer. I denne del af South Australia er eukalyptustræerne, som koalaerne spiser bladene fra, ikke så høje som mange andre steder. Det har en væsentlig fordel.

Man kan nemt få øjenkontakt med de søvnige koalaer. Der er mange af dem, så I vil helt sikkert møde et par stykker, der ikke lige får sig en lur, som de ellers gør ca. 20 timer i døgnet. 

Kænguru i Gawler Range i South AustraliaCAMPSAFARI I TELT MED HIMMELSENG

Hen på eftermiddagen når I Kangaluna Camp, hvor jeres "telte" venter. Hvorfor vi siger "telte" i anførselstegn? I bor i stationære telte med fast bund, siddeområde, eget badeværelse og himmelseng! Så primitiv camping er det jo ikke.

De meget komfortable og store telte ligger hver for sig i bushen her. Dynen vejer et ton, men når natten sænker sig, er det slet ikke en dårlig ide med en stor dyne. Her er varmt om dagen, men natten bringer kølige vinde. 

Emuer i Gawler Range i South AustraliaCANDLE LIGHT DINNER OG TØRSTIGE EMUER

Trods de dejlige telte finder gruppen hurtigt sammen omkring køkkenet og spiserummet, som ved enhver anden god fest. Her er stille bush, og I kan følge kænguruer og emuer komme ind for at få en tår vand. Madens kvalitet er dog klart en anden rigtig god grund til at sidde tæt på kødgryderne. 

Dagen starter med fin hjemmelavet morgenmad, og der er candle light dinner hver aften med tre retter mad og tilhørende vine. Picnic frokost kommer med på bilen og bliver nydt i det grønne på turen rundt i Australiens outback. 

Gawler Range i South Australia, solnedgang over The PipesGÅTURE OG SOLNEDGANGE

Det handler dog ikke bare om at blive kørt rundt. Det er en delvist aktiv tur, hvor I får luftet vandreskoene. I traver ud i landskaberne lige før solnedgangen ved Kolay Mirica Rocks. Stemningen bliver holdt ved lige med solnedgangsdrinks med udsigt til orangerøde klipper og orgelpibeformationer, der flammer i ørkenens sidste stråler. 

Saltsøen Lake Gairdner, South AustraliaSALTSØER OG SANDBANKER I GAWLER RANGE

De næste dage forkæles I med smukke naturscenerier. Her er hvide, udtørrede saltsøer, som står i en nærmest surrealistisk kontrast til de røde sandbanker. Det er dog ikke bare en tom ørken. - Her er et rigt fugleliv, smukke blomster og skulpturagtige træer. Glæd jer til at spæne rundt, hoppe på saltoverfladen, der minder om is - og til at tage ret mange fotos. 

Søløve i Bairds Bay, South AustraliaSVØMMETUR MED DELFINER OG SØLØVER

På dag 4 forlader I campen og smiler farvel til kænguruerne for at begiver jertil Bairds Bay ved kysten. Her er en lille flække, smukt vand og stort set ikke andet en camping plads. Jo, måger og pelikaner i strandkanten og så en lille biks, hvorfra de hver dag sejler ud for at svømme med delfiner og søløver. 

Delfiner i Bairds Bay, South AustraliaTag endelig med, for der venter endu en skøn oplevelse! Når I hopper I, kan I møde bottlenose delfiner og ikke mindst sæler, som er de mest nysgerrige og legesyge dyr. Som regel hopper skipper også i for at hilse på sine venner. Søløverne elsker at svømme med ham. 

Lake Eyre i South AustraliaSenere på dagen går turen tilbage til Port Lincoln lufthavnen via et stop ved den dramatiske klippekyst, der er South Australias svar på Great Ocean Road. I er klar til nye oplevelser på jeres Australien rejse. I har nok på det tidspunkt svært ved at forstå, at Gawler Ranges ikke er blandt de mest besøgte steder på rejser til Australien. På den anden side var det rart at have for sig selv! 

 

Per Storm, Senior Travel Advisor hos Nyhavn Rejser

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.