XL Australia South Australia Gawler Ranges Lake Gairdner Salt 2
Oplevelse i Australien

Himmelseng og saltsøer i outbacken

Saltsøer i Outbacken. Tæt på koalaer og emuer. Svøm med søløver og delfiner.

Oplev Gawler Ranges på rejser til South Australia. 4 dages udflugt til den australske outback; de store vidder, forunderlige farver, sjove pungdyr, majestætiske træer og lyden af de mange fugle. I slutter med at svømme med delfiner og søløver.

Gawler Ranges

I har måske ikke hørt om Gawler Ranges i South Australia, men det vil mange andre komme til, når I har været her. I skal på en af de rigtigt store oplevelser, man kan få på rejser til Australien. Nyd, at så få har opdaget den, når I drager af sted i en gruppe på kun 6-7 personer.

I lille fly til Port Lincoln

I tager tidligt om morgenen til lufthavnen i Adelaide og flyver med et lille indenrigsfly til halvøen Eyre Peninsula. Her lander I lige til morgenkaffen i Port Lincoln. Jeres guider byder jer velkommen. Vi har mødt dem og været på udflugten, så vi kan love, at de er lige så sympatiske og dedikerede, som de er kompetente. De ved alt om naturen og dyrelivet - og hvordan man fører en tung firhjulstrækker op gennem sandbakkerne. 

Øjenkontakt med søvnige koalaer

Efter at have hilst på turens andre deltagere og drukket kaffen, er alle klar til at sætte sig i den store firhjulstrækker. Det første stop er en nedlagt gård, hvor I kører ind over bondemandens jorde. Målet er Mikkira Stations koalaer. I denne del af South Australia er eukalyptustræerne, som koalaerne spiser bladene fra, ikke så høje som mange andre steder. Det har en væsentlig fordel.

Man kan nemt få øjenkontakt med de søvnige koalaer. Der er mange af dem, så I vil helt sikkert møde et par stykker, der ikke lige får sig en lur, som de ellers gør ca. 20 timer i døgnet. 

Campsafari i telt med himmelseng

Hen på eftermiddagen når I Kangaluna Camp, hvor jeres "telte" venter. Hvorfor vi siger "telte" i anførselstegn? I bor i stationære telte med fast bund, siddeområde, eget badeværelse og himmelseng! Så primitiv camping er det jo ikke.

De meget komfortable og store telte ligger hver for sig i bushen her. Dynen vejer et ton, men når natten sænker sig, er det slet ikke en dårlig ide med en stor dyne. Her er varmt om dagen, men natten bringer kølige vinde. 

XL Australia South Australia Gawler Ranges The Pipes Sunset

Candle Light Dinner og tørstige emuer

Trods de dejlige telte finder gruppen hurtigt sammen omkring køkkenet og spiserummet, som ved enhver anden god fest. Her er stille bush, og I kan følge kænguruer og emuer komme ind for at få en tår vand. Madens kvalitet er dog klart en anden rigtig god grund til at sidde tæt på kødgryderne. 

Dagen starter med fin hjemmelavet morgenmad, og der er candle light dinner hver aften med tre retter mad og tilhørende vine. Picnic frokost kommer med på bilen og bliver nydt i det grønne på turen rundt i Australiens outback. 

Gåture og solnedgange

Det handler dog ikke bare om at blive kørt rundt. Det er en delvist aktiv tur, hvor I får luftet vandreskoene. I traver ud i landskaberne lige før solnedgangen ved Kolay Mirica Rocks. Stemningen bliver holdt ved lige med solnedgangsdrinks med udsigt til orangerøde klipper og orgelpibeformationer, der flammer i ørkenens sidste stråler. 

XL Australia South Australia Gawler Ranges Lake Sturt Salt
XL Australia South Australia Gawler Ranges Lake Lake Sturt Sunset
XL Australia South Australia Gawler Ranges Lake Lake Sturt Inland Salt

Saltsøer og sandbanker i Gawler Range

De næste dage forkæles I med smukke naturscenerier. Her er hvide, udtørrede saltsøer, som står i en nærmest surrealistisk kontrast til de røde sandbanker. Det er dog ikke bare en tom ørken. - Her er et rigt fugleliv, smukke blomster og skulpturagtige træer. Glæd jer til at spæne rundt, hoppe på saltoverfladen, der minder om is - og til at tage ret mange fotos. 

Svømmetur med delfiner og søløver

På dag 4 forlader I campen og smiler farvel til kænguruerne for at begiver jertil Bairds Bay ved kysten. Her er en lille flække, smukt vand og stort set ikke andet en camping plads. Jo, måger og pelikaner i strandkanten og så en lille biks, hvorfra de hver dag sejler ud for at svømme med delfiner og søløver.

Tag endelig med, for der venter endu en skøn oplevelse! Når I hopper I, kan I møde bottlenose delfiner og ikke mindst sæler, som er de mest nysgerrige og legesyge dyr. Som regel hopper skipper også i for at hilse på sine venner. Søløverne elsker at svømme med ham. 

Senere på dagen går turen tilbage til Port Lincoln lufthavnen via et stop ved den dramatiske klippekyst, der er South Australias svar på Great Ocean Road. I er klar til nye oplevelser på jeres Australien rejse. I har nok på det tidspunkt svært ved at forstå, at Gawler Ranges ikke er blandt de mest besøgte steder på rejser til Australien. På den anden side var det rart at have for sig selv! 

Håndplukket rejser

Oplevelserne indgår i disse rejseforslag

XL Australia Whitehaven Cruise
Daintree, Queensland, Australien, Australien og New Zealand

Australien for viderekomne

22 dage fra

74.000 kr.

Glæd jer til

Adelaide, Sydney og Perth med Rottnest Island og minikænguruer

Vinsmagning og skøn stemning i vinlandet ved Margaret River

4 dages campsafari i Gawler Ranges tæt på dyrelivet

Cruise til verdens smukkeste strand Whitehaven Beach

Regnskov, koralrev og strandferie på Whitsunday Islands

Team Australien

Vi hjælper dig hele vejen

Som kunde hos Nyhavn Rejser får I personlig vedledning og gode råd om alt fra unikke oplevelser til valg af rute og hoteller fra en ekspert, der har prøvet det hele selv.

Vi finder det, du ikke finder

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.