XL Bali Sekumpul Waterfall Cluse
Hvornår er det bedst at rejse til Bali?

Vejret på Bali og Indonesien

Det bedste rejsetidspunkt

Fra regnskove, templer og rismarker i højlandet til skønne strande og klippekyster, inviterer Bali og resten af det Indonesiske ø-rige til uforglemmelige rejseoplevelser året rundt. Men Indonesien er så stort, at der er forskel på, hvornår det er bedst at tage til Bali, og hvornår vi f.eks. anbefaler, at I tager på et sejleventyr i Raja Ampat.

Vi begynder med Bali. Det tropiske klima på Bali deler året i tørtid og regntid - tørtiden fra april til oktober byder på mindre regn og mindre fugtighed på hele øen, mens regntiden fra november til marts byder på mere ro, færre gæster, bedre priser og fint vejr med flere regnskyl - dog regner det sjældent regner mere end et par timer om dagen. Læs med her, hvor vi guider til vejret og de bedste sæsoner.

 

Vejret på Bali

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Dagtemperatur
28° C
28° C
29° C
29° C
30° C
29° C
29° C
29° C
29° C
30° C
30° C
29° C
Nedbør i mm.
90 mm
90 mm
90 mm
70 mm
70 mm
50 mm
40 mm
40 mm
50 mm
60 mm
70 mm
90 mm
XL Beach Boat Clear Water Huts Gili Trawangan Bali

Hvornår er det bedst at rejse til Bali?

Regntid og tørtid på Bali – hvad er forskellen?

Bali ligger tæt på ækvator - næsten 8 grader syd for ækvator - og har kort fortalt to forskellige sæsoner: Den tørre sæson, som løber fra april til oktober, og den våde sæson eller regntid, som løber fra november til marts.

Hvis I gerne vil nyde det mest solrige og tørre vejr, er det bedst at rejse til Bali i tørtiden, altså i de danske sommermåneder – men det er også her, at øen får flest besøgende, særligt i juli. Det mærker I ikke mindst på hotellerne og på øens infrastruktur, hvor det kan tage længere tid at komme rundt på øen.

Sommer er højsæson - forår og efterår er gode rejsetidspunkter

Vi anbefaler at rejse i maj, juni og september for at få den bedste oplevelse af Bali. April og oktober er stadig gode måneder med friskere og mere tørt vejr. Det er lige før eller efter højsæsonen, det er stadig tørtid, det er lidt mindre fugtigt, og priserne på værelser og villaleje kan være markant billigere, end i de travleste måneder. Restauranterne er mindre overfyldte, og generelt er stemningen bare mere afslappet i de såkaldte skuldersæsoner.

Kan I rejse til Bali i de danske vintermåneder?

Svaret er; naturligvis! De danske vintermåneder er regntid og lavsæson på Bali, men regntid på Bali betyder ikke regn hele dagen - oftest vil regnen kommer som mindre eller mere intense regnskyl af et par timers varighed om eftermiddagen, hvorefter det igen klarer op.

Regntiden på Bali løber fra november til marts, hvor I kan forvente flere kortvarige regnskyl, der gør øen endnu mere frodig - ikke mindst i Balis højland, der viser sig fra en magisk side i disse måneder.   

Vi anbefaler dog ikke, at I rejser til Gili-øerne ud for Bali fra november til marts, hvor strædet og havet mellem Bali og Lombok kan være ret så livlig. Herudover er der ikke er meget at fortage sig på de små øer, hvis det regner længere tid ad gangen.

Balis højland er også mere udsat for regn og tåge i disse måneder, derfor anbefaler vi at rejse i tørtiden, hvis formålet med rejsen er at oplevel Balis højland.

Stabil varme og omskifteligt vejr – hele året

Når det kommer til vejret, er det de senere år blevet meget sværere at forudsige.  Bali har som mange andre steder I Asien, de sidste år fået mere regn, hvor det historiske har været tørt, mens regnen er udeblevet i de måneder, der almindeligvis er mest regnfulde. Med andre ord, kan man ikke tale om en decideret regnsæson og tør sæson længere, som man kunne engang.

Er det køligere i højlandet på Bali?

Balis centrale højland er generelt lidt køligere og mere regnfyldt, end i de lavtliggende kystområder – det er særligt om natten, i de højere egne omkring øens vulkaner, at temperaturerne falder mest.

Xl Bali Six Senses Uluwatu Aerial View Pools Ocean

Overblik over rejsesæsoner på Bali

 

Højsæson: Juli til august og december (pga. julen)

Skuldersæsoner: April til juni og september til oktober

Lavsæson: November og Januar til marts

 

XL Indonesien Raja Ampat Islands Bright

Hvordan er vejret i det øvrige Indonesien?

Indonesien er et kæmpe ørige med mere end 17.000 øer, der fordeler sig over et 3200 km langt område, der byder på meget forskelligt vejr i løbet af året.

Øer som Bali, Komodo og Java er bedst at besøge i det danske sommerhalvår – det gælder også skønne resorts som Nihi Sumba og ikke mindst Bawah Reserve, der ligger i øgruppen Anambas.

Omvendt er det vintermåneder det bedste rejsetidspunkt, hvis I gerne vil f.eks. til Sulawesi eller Raja Ampat.

Hør mere med jeres rejserådgiver, som kan fortælle jer om de bedste oplevelser på Bali og i Indonesien – året rundt.

TAL MED EN EKSPERT

Vi skræddersyr jeres rejse til Bali

Tal med Nyhavn Rejsers eksperter om rejser til Bali. De har tjekket hoteller, udflugter og de bedste ruter, så I får en rejse med bedste kvalitet i alle detaljer. Fortæl om jeres drømme og få sammensat en rejse til Indien ud over det sædvanlige.

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.