Xl Bhutan Punakha Punakha Valley Aerial
Oplevelse i Bhutan

Tidløs mystik og storslået natur i Gangtey

Risterrasser, vandreture, rafting og klosterfæstningen Punakha Dzong

Frodige dale og autentisk landbrugsliv. Fredfyldte vandreture til hellige søer og rafting på den store ”moder-flod”, der bringer jer ned til Bhutans mest imponerende klosterfæstning, Punakha Dzong. Velkommen til Punakha-dalen.

Bhutans milde og smukke spisekammer

Den skønne Punakha-dal ligger i en højde af 1400 m og er derfor den mest lavtliggende af de dale, I kan forvente at opleve på jeres rejse til Bhutan – her er vejret mildere og derfor er det frodige område også Bhutans spisekammer, hvor landlivet går sin vante og rolige gang mellem maleriske risterasser og frugtplantager med vandmeloner, blommer, appelsiner, avokado, mango og meget mere.   

Xl Bhutan Punakha Dochu La Pass Aerial Himalaya Mountains
Xl Bhutan Punakha Sangchen Dorji Lhendrub Main Stuba
Xl Bhutan Punakha Punakha Dzong River Rafting

Den store fæstning mellem to floder

I bunden af Punakha-dalen mødes to brusende floder – ”moder-floden” og ”fader-floden” – og på den tange, hvor de mødes, ligger Bhutans måske mest imponerende bygningsværk, den enorme tempelfæstning Punakha Dzong.

Gudesmuk køretur fra Bhutans hovedstad

Turen til Punakha tager cirka 3 timer i bil fra Bhutans hovedstad Thimphu og fører jer gennem fortryllende bjerglandskaber og over det drømmende bjergpas Dochu La Pass (3100 m), som med sine 108 chortens og en betagende udsigter over de omkringliggende dale er svær at forlade igen.    

De største oplevelser og bedste hemmeligheder

Vi guider og skræddersyr jeres rejse til Punakha

Læs med her, hvor vi guider til de største oplevelser og bedste hemmeligheder i Punakha-dalen - og husk, at vi skræddersyer lige det eventyr og program, som opfylder jeres drømme og ønsker.

Punakha Dzong - hvor Bhutans konger bliver kronet

Klosterfæstningen Punakha Dzong er muligvis det mest imponerende og smukke bygningsværk, I vil opleve på jeres rejse til Bhutan. Den enorme bygning ligger vidunderligt placeret på en tange, hvor Punakha-dalens to floder mødes og bliver til én.

Punakha Dzong blev bygget i 1637 og var indtil 1950’erne kongepalads og hovesæde for Bhutans regering. Det er her alle Bhutans konger er kronet. I dag er Punakha Dzongs fantastiske bedehaller, helligdomme og vægmalerier åbne for gæster, mens tempelfæstningen også fungerer som hovedsæde for landets klostervæsen og abbed om vinteren. 

Rejser I til Punakha i foråret, kan I opleve jacarandatræerne omkring klostret blomstre og skabe et sanseligt, blåviolet modspil til klostrets massive, hvidkalkede forsvarsmure.

Broen over "Fader-floden"

Bhutan er et land bundet sammen af hængebroer og i Punakha, finder I en af de største i landet - Punakha Suspension Bridge er cirka 160 meter lang og krydser den vilde ”fader-flod” cirka 20 min til fods nord for klosterfæstningen Punakha Dzong.

Den lange og smalle bro ser nærmest ud til at svæve i luften, men I vil blive overrasket over, hvor stabil den er at gå på. Dermed ikke sagt, at det ikke er en medrivende oplevelse, at krydse broen med de storslåede udsigter over floden og dalen.

Frugtbarheds-templet Chimi Lhakhang

Chimi Lhakhang-templet blev bygget i 1499 med velsignelse fra den tantriske mester Drukpa Kuenley (1455-1529), en af Tibets vigtigste helgener og Bhutans skytsengel. Han er også kendt som den ”skøre helgen” og ”guddommelige tosse” for sit excentriske væsen og sin grænseoverskridende opførsel og sjofle humor – og ikke mindst for sin store visdom og forkærlighed for fallossymboler, som templet i den grad afspejler!

Picnic på taget af Punakha

Khamsum Yulley Namgay er en usædvanlig elegant og detaljerig chorten (stupa), opført af kongefamilien på en bakketop med fabelagtige udsigter over Punakha-dalens nåleskove, risterrasser og appelsinlunde. Begynd vandreturen derop tidligt om morgenen, så I kan opleve morgenlyset og fortsæt bagefter videre op gennem skoven til det ældgamle Gilligang tempel, hvor I kan nyde en picnic med 360 graders udsyn over Punakhas bjergedale – det er magisk.

Et helt særligt nonnekloster

Det lille tempel og nonnekloster Sangchhen Dorji Lhuendrup er smukt placeret på en bjergryg med udsigt til tre forskellige dale, men det er især muligheden for at møde klostrets nonner og opleve dens usædvanlige stupa med indlagte, sorte marmorblokke, der gør Sangchhen Dorji Lhuendrup til en helt særlig oplevelse.

De store festivaler Punakha Drubchen og Punakha Tsechu

Allegoriske fortællinger, heroiske sejre over dæmoner, mytiske væsener og udødelige bedrifter er en stor del af bhutanesisk kultur og intet sted kommer dette så stærkt til udtryk som i landets mange fascinerende festivaller, hvoraf Punakha Drubchen og Punakha Tsechu hører til de største.

Begge festivaller afholdes samtidig i Punakha mellem slutningen af februar og midten af marts – og foruden dramatiske og magiske forestillinger, er et af højdepunkterne bl.a. udrulningen af Guru Rinpoches pragtfulde gobelin. Det siges, at man blot ved at kigge på gobelinen bliver renset og sat fri.

Den hemmelige sti til den hellige Hokatsho-sø

Den hellige Kabji Hokatsho-sø ligger bortgemt højt oppe bag Punakhas tågeindhyllede bjerge. Lad freden omfavne jer, mens I følger den hemmelige sti derop – forbi små, sagnomspundne templer og gennem ældgamle, uberørte nåleskove.

Heroppe er kun stilhed. Disen, der svæver drømmende over den spejlblanke sø og en kølig brise fra den dybe skov. Det er et af de steder, hvor tid og rum ophæves – langt væk fra verdens jag og hast.

Her kan I bare være til og nyde den særlige magi ind, som er Bhutan. Og så kan I både dyppe tæerne i det kolde bjergvand og nyde en picnic, inden I igen søger ned i dalen. Få rejsende finder vej til Hokatsho-søen, som kan opleves på en halvdagsudflugt med picnic med afgang fra såvel Como Uma Punakha som Six Senses Punakha.

River rafting på "Moder-floden"

Der er rig mulighed for river rafting i Punakha –  i forskellige sværhedsgrader. Og hvor ellers, kan man suse ned ad en brusende, krystalklar bjergflod, omgivet af rismarker, frugtplantager, skovklædte bjergsider og lige forbi mægtige Punakha Dzong, som

Hør mere med jeres rejserådgiver og husk, at vi skræddersyer jeres rejse til Punakha.

Mathias (1)

Rejserådgivere

Mathias Møller Aarestrup

Mathias (1)

Mathias har hele sin karriere beskæftiget sig med rejser. For ham er det livsbekræftende at opfylde det særlige ønske eller behov fra kunden, der gør hele forskellen for rejsen. Mathias jagter altid alt, hvad der er anderledes, unikt og specielt for det område, han besøger.

Han kender alle de små detaljer om Bolivias natur, Tanzanias dyreflokke, Galapagos-øerne og Afrikas sidste naturfolk, Hadzabe-folket. I det hele taget holder han meget af det unikke dyreliv og biodiversiteten, når han rejser.

Når han selv rejser, er det vigtigt for ham at opleve noget, der er anderledes fra hverdagen – andre omgivelser og andre oplevelser. Det er også det, han lægger vægt på, når han planlægger rejser for jer – samtidig med at han sørger for at opfylde jeres behov og sørge for, at I føler sig trygge og glade.

Destination:‌‌ Botswana,‌ Mozambique,‌ Kenya,‌ Sydafrika,‌ Tanzania,‌ Zimbabwe,‌ Galapagos,‌ Ecuador,‌ Costa Rica,‌ Peru,‌ Chile,‌ Brasilien,‌ Argentina,‌ Mexico,‌ Borneo,‌ Malaysia,‌ Indien,‌ Bhutan,‌ Afrika,‌ Sydamerika

Rejseformer:‌‌ Kultur og eventyr,‌ Natur og safari,‌ Skiferie

Ring til mig

Jeg glæder mig til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til mig

Jeg ringer jer op efter aftale

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, kig forbi Folke Bernadottes Allé 7 i København eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.