Xl Bhutan Paro Tigers Nest Panorama View
Oplevelse i Bhutan

Vandretur til Tiger’s Nest

Oplev Bhutans ikoniske kloster Tiger's Nest

En rejse til Bhutan er ikke komplet uden en vandretur op til det spektakulære og ikoniske kloster, Tiger’s Nest, der næsten umuligt klamrer sig til en stejl klippeside højt oppe over den gudesmukke Paro-dal. Halvdagsudflugt med guide.

En rejse ind i Bhutans sjæl

Tiger’s Nest er på mange måder indbegrebet af Bhutan. Det ikoniske kloster er som limet til en dramatisk klippeside hele 900 meter over Paro-dalen – et passende symbol på et land og en kultur, der på mange måder forekommer at være bundet sammen af en usynlig pagt mellem mennesket og naturen.

Tiger’s Nest er den store belønning på denne vandretur, men også turen derop er en enestående oplevelse, som for mange også er den sidste og helt særlige afsked med Bhutan.

Klostret ligger nemlig i Paro-dalen, hvor besøgende afslutter deres rejse til Bhutan, både på grund af højderne – Tigers Nest ligger i 3120 meters højde – og fordi Bhutans eneste internationale lufthavn ligger i nærheden.    

Buddhismen ankom på ryggen af en flyvende tiger

Tiger’s Nest kaldes lokalt Paro Taktsang-klosteret og blev bygget i 1692 ved de grotter, som Guru Rinpoche, ifølge legenden, ankom til fra Tibet i 700-tallet - på ryggen af en flyvende tiger, deraf navnet: Tigerreden.

Det var i disse grotter, at guruen efter at have mediteret i tre år, tre måneder, tre dage og tre timer endelig overvandt de lokale dæmoner, så han derefter kunne bringe buddhismen ud til hele Bhutan. Alt det og meget mere, vil jeres guide fortælle jer om på dagen.

Xl Bhutan Paro Buddhist Monastery Interior Monk Running

Storslået natur og skiftende blik på templet

Vandreturen op til Tiger’s Nest tager cirka 2,5 time i normalt, roligt tempo og hele tiden viser det mageløse kloster sig igen og igen fra nye og fængslende vinkler, mens bjerglandskabet omkring jer bare bliver smukkere.

Det hele begynder ved en lille parkeringsplads for foden af bjerget, men det varer ikke længe, før at I er kommet fri af træerne omkring parkeringspladsen og kan øjne de første glimt af det utrolige bygningsværk højt oppe i bjergene. Der er godt nok langt derop, tænker I måske, men synet er dragende, omgivelserne underskønne, luften er frisk og stien ser god ud – det er den også og selv om det går op ad bakke stort set hele vejen, bliver den aldrig urimelig stejl.

Cafeteria og dramatisk udsigt på halvvejen

Halvvejs op til Tiger’s Nest, kan I gøre stop ved en lille, lokal cafeteria, hvor nogle vælger at slutte vandreturen med en forfriskning og en fabelagtig udsigt til klosteret. Den sidste halvdel af vandreturen er dog den nemmeste, og slutter med en kort og stejl gåtur op af trapper, der er hugget ud af en næsten vertikal klippeside – og bare rolig, der følger trappegelænder med!

Xl Bhutan Paro Bhutanese House White Praying Falgs

Et levende kloster fuld af fortællinger

Når I er fremme ved Tiger’s Nest, vil I blive vist rundt i de mange fascinerende bygninger på de forskellige niveauer af jeres guide, som fortælle jer både de store historier og de små hemmeligheder, mens I også besøger de hellige grotter.

Tiger’s Nest er stadig et levende tempel, hvor blafrende bedeflag, bedehjul og duften af røgelse blander sig med munke og nonners bønner. Besøgende er mere end velkommen, men forventes at udvise almindelig ydmyghed lige som kameraer, tasker og sko ikke er tilladt inde i selve klosteret. 

Fortsæt længere forbi Tiger's Nest

Hvis jeres ben er villige, kan I fortsætte yderligere 20-30 min til et højere liggende tempel, hvor I for første gang kan kigge ned mod Tigers Nest og dalen under jer - det er en fortryllende udsigt, som I mere eller mindre kan nyde helt uforstyrret.

Praktisk information

Vandreturen til Tigers Nest kræver almindelig god fysisk form og vi anbefaler, at I medbringer behagelige sko, gerne vandresko, vand og vandrestave, hvis I normalt bruger dette på vandreture.

For foden af bjerget, finder I også en blanding af heste, æsler og ponyer, som står klar til at hjælpe jer op til cafeteriet på halvvejen. Hør mere med jeres rejserådgiver.

HÅNDPLUKKEDE REJSER

Oplevelserne indgår i disse rejseforslag

Xl Bhutan Paro Taktsang Palphug Monastery Monk Gong
Bhutan, Asien

Kompromisløs rejse til Bhutan

13 dage fra

80.500 kr.

Glæd jer til

Thimphu by og ikoniske Tiger’s Nest

Punakha, Paro og den mytiske Phobjikha-dal

Vandreture, camping og rafting

Kathmandus stupaer, kongepaladser og kulinariske arv

Håndplukkede hoteller, privat chauffør og guide hele vejen

Xl Bhutan Himalaya Mountain White Yak
Bhutan, Asien

Bhutan - kort og godt

10 dage fra

56.000 kr.

Glæd jer til

Bhutan sjælefulde hovedstad Thimphu

Vandretur i gudesmukke Punakha

Historiske Paro og Tiger’s Nest

Mellemstop i Kathmandu med skønt hotel, templer og stupaer

Frihed med privat guide og chauffør hele vejen

Xl Bhutan Six Senses Paro Main Building Terrace Setup
Bhutan, Asien

Glæd jer til

Et ultimativt luksuseventyr med privat chauffør og guide

Mødet med Bhutans sprudlende kultur og lokalbefolkningen

Bhutans uberørte bjerge, magiske templer og Tiger's Nest

Sublime 5* lodges og wellness med Six Senses i Bhutan

Taj Mahal og Old Delhi med ophold på Oberoi Delhi 5* og overdådige Oberoi Amarvilas 5*+

Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Bhutan

Alt på denne rejse til Bhutan kan skræddersys ud fra jeres ønsker. Antal dage, værelseskategori, ekstra oplevelser m.m. Tal med jeres rejserådgiver om netop jeres drømmerejse til Bhutan.

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.