Six Senses 5380 (1)

Guide

Familien Trippettis guide til øhop på Maldiverne

Det er en drøm, der går i opfyldelse, da vi for anden gang i livet har kurs mod Maldiverne. Og en lige så ubeskrivelig stor oplevelse at se atolriget fra luften og lige om lidt skulle udforske nye afkroge af dette paradis.

Familien Trippetti Almind har været på Maldiverne med øhop, barfodsluksus og forkælelse på Sun Aqua Vilu Reef, Sun Siyam Iru Fushi, Six Senses Laamu og Gili Lankanfushi. Læs om alt det, de oplevede i Det Indiske Ocean. Og vær forberedt på, at din rejselyst vækkes!

Vilu Reef Familie Palmebillede 3878
Fra venstre ses Nikita på 12 år, mor Charlotte, far Peter og Viktor på 16 år. Charlotte er professionel fotograf og rejseskribent, der sammen med sin mand Peter laver spændene rejseartikler.
Første stop

Sun Aqua Vilu Reef

Første stop på vores luksus-familieferie på Maldiverne er Sun Aqua Vilu Reef 4* på atollen Meedhuffushi. Personalet møder os smilende og venlige, mens de serverer friske kokosnødder med sugerør. Derefter bliver vi vist ud til vores smukke strandvilla, hvor Det Indiske Ocean praktisk talt er i vores baghave!

Vilu Reef 0505
Vilu Reef 7358
Xl Maldives Sun Siyam Vilu Reef Beach Sunset

Hej rokke!

Der er gode snorkelspots tæt på vores strandvilla og en skøn hængekøje i vandet, som vi straks svømmer ud til. Farverige og flotte fisk hilser os velkommen i husrevet, der på alle måder er magisk.

Sigtbarheden er fantastisk på Maldiverne og med en behagelig temperatur på 28 grader, mærker du nærmest ikke, om du er over eller under vand. Om aftenen kommer vi ekstra tæt på det forunderlige dyreliv, da majestætiske rokker svømmer helt ind til strandkanten for at få en snack.

Xl Maldives Sun Aqua Vilu Reef Water Villa Sunset

Tropenat under stjernerne

Efter tre dage i strandvillaen, hvor vi har nydt det bløde sand, snorklet og solet, flytter vi ud i en villaerne på pæle i lagunen. Det skal jo også prøves!

Vi springer direkte i havet fra terrassen. Nyder udsigten. Og tilbringer endda en af de lune, tropiske nætter under den åbne stjernehimmel. Aldrig har jeg oplevet så smuk en solopgang som her.

Sun Aqua Vilu Reef Maldiverne Hvalhaj (1)

Snorkling med hvalhajer

Noget af det mest unikke vi oplever her, er snorkling med hvalhajer. Der er naturligvis ingen garanti for at møde dem, så vi er ekstra spændte, da vi sejler af sted i speedbåden. Heldigvis spotter vi snart en babyhvalhaj. Og så er det ellers i vandet med os!

“Hvad der kan betegnes som verdens største fisk, glider lige nu langsomt forbi os. Så en mere. Og en mere.”
Familien Trippetti Almind
Sun Aqua Vilu Reef Maldiverne Middag På Stranden

Hummeraften på stranden

Den sidste aften på resortet er lørdag, der til vores held er “hummeraften”. De dækker op til os direkte på stranden, hvor vi lader os forkæle med den ene udsøgte ret efter den anden.

Tun med sorte sesamfrø, grillede hummere med svamperisotto og meget mere. Og selv om vi er dejligt mætte, slutter vi aftenen – og første stop på rejsen – af med de næsten kunstfærdige, blødende chokoladekager og hjemmelavet vaniljeis. Mums!

Iru Fushi 2023
Xl Maldives Sun Siyam Iru Fushi Landscapes 6
Xl Maldives Sun Siyam Iru Fushi Beach Atol
Andet stop

Sun Siyam Iru Fushi

Egen pool og direkte adgang til den smukkeste strand. Sådan ser vores hjem ud på Sun Siyam Iru Fushi 5* i Noonu-atollen, hvor vi de næste fem dage skal bo i en Deluxe Beach Villa med pool.

Villaen har et kæmpe udendørs badeværelse med spabadekar, gyngesofa og udendørsbruser. Og selv om vi igen har det smukke turkise hav lige uden for døren, så er det på alle måder et hit med egen pool! Vi leger i poolen, mens de sødeste flyvende hunde – en af verdens største flagermus – roligt sidder i palmerne og gumler frugt.

Iru Fushi 1071 E1539084820885
Iru Fushi 2041 E1539084934901
Iru Fushi 1459 E1539085070302

All inclusive til seks lækre restauranter

I baren Reflection får vi tropiske drinks mikset med mango, passionsfrugt, ananas, rom og vodka. Bartenderne er utroligt søde, og giver os nye og overraskende drinks hver dag, mens børnene får lækre virgin-drinks af friskpressede frugter.

“Normalt forbinder vi ikke all inclusive med vild luksus, men her kan du altså vælge mellem seks restauranter, som alle er helt i top.”
Familien Trippetti Almind
Xl Maldives Sun Siyam Iru Fushi Fluid Bar 9

Her er franske og italienske restauranter bygget på pæle i lagunen. Japanske delikatesser serveres under palmerne. Thailandske retter med havudsigt og indiske retter ved den tropiske og smukt designede pool. Sådan fortsætter det.

Faktisk har resortet hele 14 restauranter og barer, så der er nok at vælge mellem!

Maldiverne Sun Siyam Iru Fushi Spa E1538659965863

En spaoase af østlig mystik

Inden næste øhop lader vi os forkæle i Sun Siyam Iru Fushis spa. Her er det som at træde inden for i en oase af østlig mystik, og vi bliver ført ad snoede stier i haven til vores helt egen spa-afdeling. Her nyder vi de varme og kolde bade, før vi overgiver os til balinesisk par-massage med velduftende citrongræs og muskatolie. Hvad mere kan man ønske sig?

XL Maldives Six Senses Laamu Arial
Tredje stop

Six Senses Laamu

Tredje stop på rejsen er Six Senses Laamu 5+* i Laamu-atollen i det nordlige Maldiverne. Turen hertil går via Malé til Kadhdoo i vandflyver, hvorefter vi går om bord i en speedbåd, der sejler os det sidste stykke ind til resortet.

Six Senses 5380 (1)

Et glædeligt gensyn!

Vi har besøgt resortet for fire år siden, og det føles som et kæmpe privilegie at skulle opleve det igen. Mens vi sidder i speedbåden, får vi iskolde citrongræs-duftende klude og kolde mineralvand i duggede vandflasker. Med vinden i håret hen over bølgerne er livet bare skønt, og efter 15 minutter ankommer vi til resortet, hvor vi bliver mødt af et “welcome back”.

“Herfra venter fire dage med barfodsluksus. Skoene ligger vi i en bomuldspose. Sådan er det nemlig på Six Senses Laamu: ”No shoes – no news!”.”
Familien Trippetti Almind
Six Senses Laamu Svøm Spring E1538661959124
Six Senses 2038 E1539085466363
XL Maldives Six Senses Laamu Beach Picnic

Fantastisk villa på pæle i vandet

Vores vandvilla er lige så fantastisk, som vi husker den. Skønne og behagelige senge, stor terrasse, første sal med balkon, udendørs bruser, badekar med glasbund og kig til fiskene. Også på toilettet er der vindue i gulvet, og næsten alt er bygget af organiske materialer.

Six Senses Laamu Maldiverne Cykling

På cykel fra sted til sted

Uden for villaen står cykler klar med vores initialer på nummerpladerne. Vi cykler ad gangbroerne og gennem den grønne jungle, når vi skal rundt på øen, og det er på alle måder en unik oplevelse af frihed.

Six Senses 2114

Gourmet, gourmet, gourmet

En aften cykler vi til gourmetrestauranten Leaf, som ligger midt i junglen, hævet over de økologiske køkkenhaver. Næste aften lader vi os opsluge af den flotte solnedgang fra barens loungesenge, før vi cykler til poolområdet og spiser en lækker menu, der står på friskfanget tunbøf, grillet hummer med friske urter og udsøgte vine. På vej tilbage til villaen stopper vi ved isbaren, der serverer over 42 forskellige slags hjemmelavet is – helt gratis. Svært at modstå!

Six Senses Husrev 0974 E1539087135630

Snorkling med havskildpadder

Vi tager også på en snorkeltur i fornemt selskab med resortets havbiolog, som ved, hvor der er størst sandsynlighed for at møde havskildpadder. Han fortæller, at en skildpadde har lagt æg på stranden, som snart vil klække. Vi skriver os derfor på en liste, så vi kan blive ringet op, når det sker.

Six Senses Laamu Skildpadder Nat 2 E1538661632934

Vækkes midt om natten

Og ganske rigtigt! Klokken tre om natten ringer telefonen, og vi cykler spændte hen til det omtalte sted på stranden. En halv time senere begynder babyskildpadderne at komme ud af deres skal, mens de myldrer mod vandet. Vi er alle målløse. Kan det blive meget større?

Ja, åbenbart. 10 meter fra os er en havskildpadde nemlig i gang med at lægge æg. Denne nat glemmer vi nok aldrig!

Xl Maldives Gili Lankanfushi Aerial View
Xl Maldives Gili Lankanfushi Resort Dining At The Beach
Xl Maldives Gili Lankanfushi Resort Lagoon Villa Exterior
Sidste stop

Gili Lankanfushi

45 minutter i speedbåd fra Malé tager os til paradiset over alle paradis: Gili Lankanfushi 5+* i den nordlige Male-atol. Her står den på luksus i verdensklasse – stadig på bare tæer.

Gili 2 2895

Som at være alene i paradis

Vi skal bo i en af de overvældende Crusoe Residences på 250 m2, der er indrettet i en luksuriøs Robinson Crusoe-inspireret stil. Eneste vej hertil er med båd, for villaerne ligger midt ude i lagunen.

Her er et stort soveværelse, stor stue, to badeværelser, skøn udendørsterrasse med egen hængekøje ude i havet. Og på 1. sal en balkon med udsigt ud over øen og havet.

Gili 2791 E1539089151681
Gili 2724 E1539088316394
Gili 2712 E1539088308502

Et sanseorgie uden lige

Den første aften er der sørget for bord til os på den japanske fusionsrestaurant By The Sea. Velsmagende, friskt og virkelig godt med ditto betjening, hvor alt lader til at være muligt. Nikita spiser ikke sushi, men stedet tryller, og hun får en skøn ret med and i stedet.

Til morgenmad er der et væld af friske frugter fra alverdens lande og friskpressede juicer. Her er også pandekager, sprøde vafler og croissanter, og mysli i alskens afskygninger står flot på række i store bøtter lavet af udhulede kokosnødder.

Gili Snorkeltur I Regn1183 E1539087693245

Snorkling fra en tømmerflåde

500 meter fra stranden ligger en tømmerflåde, som er et perfekt snorkle-spot. Vi sætter resortets havbiolog i stævne og bliver sat af på tømmerflåden, hvor vi svømmer rundt blandt de flotteste fisk. Det er virkelig skønt og det, at himlen pludseligt åbner sine sluser, giver blot oplevelsen en ekstra dimension.

Det tropiske regnvejr fortsætter det meste af eftermiddagen, så det er en glædelig overraskelse, da personalet uventet besøger vores villa med kakao og kage. Så er der dømt hygge!

Six Senses 5444

Som en drøm, der er gået i opfyldelse

Selvom Gili Lankanfushi er ultimativ luksus med suveræn service, så foregår det på en ualmindelig afslappet og behagelig måde. Som rejsende er vi ikke til den slags service, hvor der står en tjener til rådighed hele tiden. Og her foregår det nærmest i det skjulte, hvor de opdager dine behov, før du selv gør det!

Vores luksus-familieferie på Maldiverne er ved at være ved vejs ende og har på alle måder indfriet vores forventninger.

“Vi har fået oplevelser for livet, og det føles helt forkert at tage sko på igen!”
Familien Trippetti Almind

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.