Xl New Zealand Lake Wanaka Cruise Walk Nature Infinity Pool

Podcast

I vildmarken med New Zealands Crocodile Dundee

PODCAST

Jeg pakker min rygsæk, trækker i vandrestøvlerne og går mod byens lille havn. Grønne vinmarker og grantræer omfavner byen, der er ved at vågne. Foran mig rejser majestætiske bjerge sig med toppe, som hist og her omfavnes af en sky på gennemrejse. Det fortsætter, så langt, øjet rækker. De store bjerge spejler sig i den dybblå sø. Et syn, der gør mig målløs. Hvad mon der gemmer sig derude i vildmarken bag bjergene?

En ægte Crocodile Dundee – bare fra New Zealand
Per Storm, Rejserådgiver

Få en forsmag på Pers historie fra New Zealand her og hør om flere øjeblikke af guld Down Under på vores spændende podcast.

Wanaka Chris

På havnen i Wanaka spejder jeg efter Chris Riley, som er naturvejleder her i Mount Aspiring National Park, New Zealands sydø. Jeg må have set søgende ud, for kort efter vinker en mand på bådebroen til mig.

Vi giver hinanden et fast håndtryk, og jeg føler mig straks i gode hænder. Chris er iført en cowboyhat, som kaster en mild skygge på hans imødekommende øjne og smil. Et smil, der føres an af et veltrimmet, mørkt overskæg. Og så har han selvfølgelig praktisk påklædning og store vandrestøvler på, så han er klar til at møde naturen.

Fra opdagelsesrejsende til naturvejleder

Jeg går om bord i Chris’ lille båd sammen med et par andre gæster. Mens vi sejler ud på Lake Wanaka, fortæller Chris om alle de oplevelser, han har haft gennem sit liv som opdagelsesrejsende, filmproducent og nu naturvejleder. Men han taler ikke bare – han spørger også interesseret ind til os: Hvor kommer vi fra? Hvad har vi oplevet i New Zealand? Og hvad skal vi opleve bagefter?

Kombinationen af Chris’ ivrige fortællelyst, oprigtige gæstfrihed og interesse skaber en skøn, hyggelig stemning. Som om vi er gamle venner.

Kurs mod Mou Wahu Island

Det er ikke uden grund, at landskabet i Mount Aspiring National Park har lagt rammer til flere scener i Ringenes Herre-filmene. Som en ægte fan lever jeg mig ind i, at jeg er her i dette øjeblik. Mon der gemmer sig en ork eller hobbit derinde bag de høje bjerge?

MEN så! Mit dagdrømmeri afbrydes, da vi efter en lille time ankommer til klippeøen, Mou Wahu Island. Øen er et fredet naturreservat, hvor der bl.a. lever den helt særlige buff weka-fugl, som ikke kan flyve. Alle skal have tilladelse til at gå i land på øen, så der ikke kommer rovdyr.

Her emmer derfor af ro og idyl, og fuglene deler primært pladsen med græshopper og gekkoer.
Per Storm, Rejserådgiver

På toppen af verden

Chris fører an på øen, som er så tilpas lille, at vi kommer hele vejen rundt. Vi går gennem skov ad små stier og mere åbne, grønne områder. Efter vi har gået en snes tid, sætter vi os på toppen af klippeøen. WOW!

Herfra har jeg en 360-graders udsigt ud over den dybblå sø, bjergene, som rejser sig højt op i skyerne og et par klippeøer i det fjerne. Selv om vi kun har sejlet en time for at komme hertil, kan jeg hverken se byer eller andre mennesker i miles omkreds.

Xl New Zealand Lake Wanaka Cruise Walk View To Boat
Xl New Zealand Lake Wanaka Cruise Walk Nature Infinity Pool
Xl New Zealand Otago Lake Wanaka Morning Vineyard Shutterstock 389696404

Den nysgerrige buff weka-fugl

Jeg overgiver mig for en stund til udsigten, og det samme gør de andre gæster. Vi er dog ikke alene. Et par buff weka-fugle bevæger sig nysgerrigt hen mod os, og de er frygtløse. En fugl stikker selvsikkert hovedet ned i Chris’ madkurv søgende efter proviant. Og ganske rigtigt. Op trækker den en småkage. Det har den vist prøvet før.

Essensen af New Zealand – et gyldent øjeblik!

Vi har al den tid i verden, vi har lyst til at bruge på øen. Og det er godt, for vi mister komplet tidsfornemmelsen, imens vi sidder her på klippetoppen og nyder småkagerne og teen, som Chris har taget med.

Tilbage på søen nærmer vi os Wanaka by igen. Jeg sidder med et stort smil på læben.

Sejlturen har været som en bouillonterning, der rummer alt det bedste af New Zealand. Stemningen. Naturen. Menneskene. Og ikke mindst Chris Riley. Kogt ned til et enkelt, strålende øjeblik af guld.

Hør den fulde podcast

Hør den fulde historie om mit møde med Wanaka Chris på Nyhavn Rejsers podcast ”Øjeblikke af guld Down Under”.

På podcasten fortæller jeg også om min svømmetur med vilde delfiner i Picton, og min kollega Steen fortæller om, hvordan det er at fange sine egne østers på Tasmanien. Med i studiet er også zoolog Carl Kinze, ernæringsekspert Helle Brøndum Carlsen og ph.d. Jens Soelberg.

Per (1)

Rejserådgiver

Per Storm

Per (1)

Per er rejseekspert og produktchef for Nyhavns rejser til Bhutan, Skotland, Stillehavet, Polar-destinationer og skirejser i Europa. Derudover kender han hver en krog af New Zealand som han har besøgt ni gange (indtil videre).

Per har været i rejsebranchen siden 2008, bl.a. som rejseleder. Han har bestyret et hotel i de franske alper, krydset USA og Australien med tog og smagt sig igennem verden – lige fra gadekøkkener til gastronomiske vidundere. Per nyder at vandre i vildnisset, både på egen hånd og med familien. Overnatningen skal helst ske på det lille hemmelige boutiquehotel eller i en lodge, hvor man inviteres indenfor og for en stund bliver en del af den lokale kultur og hverdag.

En af Pers spidskompetencer er at koble jeres forventninger og behov sammen med oplevelser, I husker for altid. Han finder den lokale guide, der forlader alfarvej, tager jer med ind bag facaden og ud blandt de lokale. Det er ofte den oplevelse, man ikke forventede, der bliver den oplevelse, man husker!

Destination:‌‌ Australien og New Zealand,‌ New Zealand,‌ Finland,‌ Schweiz,‌ Skotland,‌ Indien,‌ Nepal,‌ Bhutan,‌ Sverige,‌ Færøerne,‌ Arktiske områder

Rejseformer:‌‌ Kultur og eventyr,‌ Natur og safari,‌ Skiferie,‌ Togrejser,‌ Retreat og wellbeing

Ring til mig

Jeg glæder mig til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til mig

Jeg ringer jer op efter aftale

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.