XL Cook Islands Rarotonga Dancers People Local Polynesian Culture

Guide

Når trommen lyder over Rarotonga

Rarotonga

Vidunderlige strande, polynesisk kultur og kampen for at køre med stråhat

Oplev frodighed, vidunderlige laguner, hvide strande, sorte perler og polynesisk kultur med sprudlende slagstøjsorkestre og kirkernes gospel. Fra første blomsterkrans til sidste farvel bliver I mødt af gæstfrihed og livsglæde på rejser til Cook Islands.

XL Cook Islands Rarotonga Dancers Men People Local Polynesian Culture

Der råbes og hujes. Trommer store som legehuse sætter rytmen. Alskens slagtøj følger op og forstærker stemningen. Sangglæde og danseglæde følger trop. Ukuleler supplerer med fine toner. Og hofter vrides, så bastskørterne hvirvler.

Det er en kunst at stå stille, selv hvis man bare er tilskuer til musik på Cook Islands. Rytmerne og livsglæden griber en, uanset om man overværer et kæmpe show i et kulturcenter eller børn, der danser på markedet.

Musikken er en vigtig del af kulturarven på Cook Islands. Den kommer ind med modermælken og overleveres fra generation til generation.

XL Cook Islands Rarotonga Plumeria Flowers

En lille prik i det store ocean

Cook Islands er bare en lille bitte prik i det kæmpe Stillehav.

Eller rettere 15 små prikker opdelt i de nordlige og de sydlige øer og spredt over et område på 2,2 millioner kvadratkilometer! Her bor blot 15.000 mennesker.

Øerne blev beboede omkring 1.500 år før vor tidsregning ved den store polynesiske migration, hvor maoriernes forfædre ankom i deres store, dobbeltskrogede kanoer. De navigerede ved hjælp af stjernerne og spredte sig fra Hawaii til New Zealand.

XL Cook Islands Rarotonga Church(2)

Stærk kristen religion

På Cook Islands skabte de deres stærke kultur gennem mange hundrede års ugenerthed, indtil James Cook kom forbi i slutningen af det 18. århundrede. I starten af 1900-tallet fulgte de kristne missionærer efter, og den kristne tro er i dag dybt forankret i dagligdagen.

Er I sammen med lokale på rejser til Cook Islands, vil I ofte blive opfordret til at deltage i en bøn. Før der sejles fra land. Før der spises. Og så videre. Hver gang udtrykkes der taknemmelighed for livet og naturens gaver. Og dem er der da også rigeligt af her.

XL Cook Islands Rarotonga Church Women With Hats

Motorcykelhjelm? Hvad så med stråhatten?

Den kristne religion er der dog på polynesiske præmisser. Livsglæden i sang og musik har fundet vej helt ind i kirkerne med sprudlende gospelmusik.

Stor var utilfredsheden, da regeringen ville indføre påtvungen hjelm for dem, der kører på scooter. Hvad så med de ældre damers blomstersmykkede stråhatte, når de skulle køre til kirke?

Efter store protester blev det indført, at man må køre op til 40 km i timen uden hjelm. Så ryger stråhatten åbenbart ikke af. Hurtigere går det derfor ikke, når I kører på landevejen. Der er i øvrigt kun den samme landevej på Rarotonga, Ara Tapu. Den går hele vejen rundt og er 32 km lang.

Det har givet mulighed for hele 2 buslinjer – Clockwise og Non-clockwise. Det er i princippet ligegyldigt, hvilken vej rundt I kører. I skal nok komme frem til målet.

Melder sulten og undervejs, så hop af ved The Mooring og nyd en af deres fantastiske fiskesandwiches til frokost. Og nu vi er ved maden eller bare en kølig øl til at svale i den tropiske varme, så aflæg også Trader Jack's Riverside Grill et besøg, hvis I er i hovedstaden Avarua.

XL Cook Islands Rarotonga Red Postman Butterfly

Rarotonga, Aitutaki og 13 flere

Cook Islands 15 øer og atoller er vidt forskellige. Turismen er primært udviklet på Rarotonga og Aitutaki med Atiu som næste i rækken med en spirende turisme. Rarotonga er den yngste ø.

Her står resterne af den store vulkan stadig stolt over øen, her er de fleste hoteller, og her er den internationale lufthavn. Hvornår har I sidst set en lufthavn, hvor høns går frit omkring i ventesalen? Aitutaki ligger 45 minutters flyvning væk herfra. Her venter et af de absolut smukkeste steder i verden: den store, turkisblå lagune.

XL Cook Islands Rarotonga Beach Beds Coconut Palm Trees Ocean View

Træskærearbejder, tekstiler og sorte perler

Cook Islands er kendt for sit kunsthåndværk, der omfatter træskærerarbejder og farverige tekstiler.

Mest kendt er dog Cook Islands' sorte perler, der blandt andet dyrkes i Manihiki-atollen. I Avarua på Rarotonga er flere udsalgssteder med sorte perler, hvor I får certifikat for kvalitet og ægthed.

Møntfoden er New Zealand dollars, så kommer I til Cook Islands på vej hjem fra New Zealand, er der ingen grund til at veksle på vejen.

XL Cook Islands Rarotonga Mountains Rainforests

Det frodige indre

Rarotongas vulkanske jord er ualmindeligt frodig. Kører I få meter væk fra landevejen ind mod øens indre, bliver I mødt af landbrugsland, hvor svin og geder går omkring, og hvor der dyrkes bananer, papaya, ananas, taro-rødder og meget mere. Længere inde på øen starter junglen på vulkanens skråninger.

Rarotonga er med andre ord meget mere end sol, sand og vand. Und jer selv at bevæge jer væk fra strandene på spændende udflugter. Og nyd at komme i nærkontakt med de lokale.

XL Cook Islands Rarotonga Woman Papaya

Små hoteller

Indtil nu har de store internationale hotelkæder ikke fundet Cook Islands. Der findes få større resorts på Rarotonga, men I vil typisk bo på små hoteller, ofte familiedrevne og med tæt kontakt til det lokale personale.

I mange tilfælde har I køkkenfaciliteter på værelset, for det er sådan, new zealænderne foretrækker at rejse. Der er hoteller hele vejen rundt om øen, og hver placering har sine fordele.

Nogle steder er der fantastiske solnedgange. Nogle steder ligger ud til marineparker. Nogle steder er der mere liv end andre. Nogle steder er børn velkomne, andre steder satser på stille romantik for to. Og så videre.

Mange udflugter

Se ekspempler på udflugter ved at klikke på linket nedenfor og tal med Nyhavn Rejsers rejsekonsulenter om jeres ønsker til en rejse til Cook Island. Alle rejser kan tilpasses efter jeres drømme.

Se udflugter på Rarotonga her

TAL MED EN EKSPERT

Vi skræddersyer jeres rejse til Cook Islands

Som kunde hos Nyhavn Rejser får I personlig vedledning og gode råd om alt fra unikke oplevelser til valg af rute og hoteller fra en ekspert, der har prøvet det hele selv.

Vi finder det, du ikke finder

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.