XL Cook Islands Rarotonga Te Manga Track Peak Scenic View

Guide

Rarotonga. Meget mere end sol, sand og vand!

Rarotonga inviterer til spændende udflugter fra jungle til smukke laguner

Oplev Rarotongas frodige indre på cykeltur, vandretur eller med bil. Lad jer gribe af den polynesiske kultur. Tag ud for at dykke, fiske eller snorkle. Og slap selvfølgelig af på skønne strande under solen og palmerne.

XL Cook Islands Rarotonga Bike Tour Beach

Rejser til Rarotonga på Cook Islands er rejser til skønne strande, krystalklart vand og masser af sol. Men det er meget mere end det. Her giver vi et lille indtryk. Tal med vores rejsekonsulenter om det, I gerne vil opleve.

Cykelture, vandreture og bilture

Rarotonga er den største og yngste af de 15 øer i Cook Islands. Resterne af den store vulkan rækker 658 m i vejret fra havoverfladen – men følger I vulkanen ned til havbunden, er der yderligere over 4 km.

Den vulkanske jord har skabt et frodigt indre, som skabt til at blive udforsket. Det kan ske så udfordrende eller komfortabelt, som I ønsker det.

På opdagelse i bil

Det mest komfortable er selvfølgelig at udforske øen i en bil med chauffør. I kan hurtigt komme øen rundt, og I kommer op til svært fremkommelige steder ad småveje ind i landet til f.eks. vandfald og jungle. Turen giver en fortrinlig introduktion til øen fra kyst til vulkan og bør ligge i starten af jeres rejse til Rarotonga, Cook Islands.

Cykelture

Har I ikke noget mod lidt støv, hvis der er tørt, eller lidt mudder, hvis det har regnet, så er en guidet tur på mountainbike en oplagt mulighed.

I kører gennem landbrugsland, stopper og hører om lokale afgrøder og det lokale liv, klapper måske en gris på vejen, og fortsætter over små vandløb til vandfald, hvor støv og/eller mudder vaskes af.

Turen slutter ved stranden, hvor I igen kan skylle jer rene. Det er med andre ord en god idé at køre i badetøj. Der er flere niveauer af sværhedsgrad.

Vandreture

Der findes flere vandreture på øen. Nogle af dem er med Pa, der er en legende på Rarotonga.

Han kender hver en sti og hver en busk, kan fortælle om alt fra urtemedicin til øernes legender, og han leder jer ad skov- og bjergstier over øen gennem plantager til bjerg og jungle. Igen er der flere sværhedsgrader. Husk for en sikkerheds skyld myggemiddel til junglen.

XL Cook Islands Lion Fish Coral Reef Sea

Dykning og snorkling

Rarotonga har glimrende dykning og snorkling. Fra det lave og stille vand i lagunen til de store fisk på ydersiden af revet. Pukkelhvalerne kommer også forbi i sommermånederne, men der er ikke egentlige hvalsafarier.

Her ønsker man ikke at stresse hvalerne. I stedet er et stort hvalprogram blevet søsat, hvor hvalerne mærkes og spores.

Der er et utal af dykkercentre. Nyhavn Rejser har prøvet PADI Centret The Big Fish på Aroa Beach, der ligger ud til marineparken Aroa Lagoon Marine Reserve, men hør på jeres hotel, hvad der er i nærheden af jer.

Lagunen er perfekt til et prøvedyk, da man ikke kommer mere end få meter ned.

Rarotonga byder også på flere muligheder for at fiske – både bone fish i lagunen og de store fisk uden for revet.

XL Cook Islands Rarotonga Band Playing On Beach

Kulturcentre med shows

Da missionærerne kom til Rarotonga, boede de lokale oppe på bjergsiderne skjult i junglen. Årsagen var interne stridigheder, så man bosatte sig naturligt, hvor det var nemmest at forsvare sig.

Missionærerne fik overtalt beboerne til at flytte ned til kysten. For at leve i fred med hinanden. Og for at kunne servicere handlen bedre. Vurder selv, hvad der betød mest.

Historien og kulturen på Rarotonga kan I opleve på to kulturcentre udformet som oprindelige landsbyer.

Highland Paradise Cultural Village

Ved en af de gamle bopladser, der var glemt i 125 år, ligger Highland Paradise Cultural Village som et frilandsmuseum med masser af aktiviteter om dagen. De gamle stammer har stadig betydning, og alle ansatte nedstammer fra høvdingen Ariki Tinomana, der herskede over den oprindelige bosættelse.

Den gamle offersten står her endnu og fortæller sin dramatiske historie, og I kan høre legender, kunsthåndværk m.m. Her er danseshows nogle aftener hver uge.

Highland Paradise kåres som årets kulturattraktion år efter år.

Te Vara Nui Village

Te Vara Nui Village, der er skabt af tidligere medarbejdere fra Highland Paradise, tager også tråden op som en genskabt landsby.

Her er måske lidt mindre fokus på det historiske, men til gengæld mere fokus på at skabe spektakulære shows med polynesiske danse og polynesisk musik. Det behøver derfor ikke være et enten eller, men gerne både og.

Showet opføres på en flydende scene, efter at gæsterne har nydt en stor buffet med lokale delikatesser. Storslået og flot.

XL Cook Islands Aitutaki Beach

Lagunen på Aitutaki

Vi kan uden at rødme hævde, at lagunen på Aitutaki er et af de smukkeste steder på denne jord. Lagunen på Aitutaki kan nås på en dagstur, hvor I flyver 45 minutter til Aitutaki.

I sejler hele dagen i den smukke lagune, snorkler og nyder de magiske farver. I går også i land på smukke paradisøer, de såkaldte mutuer som Muturaco, hvor de smukke, hvide terner ruger på træernes grene i sikker overbevisning om, at ingen gør dem noget. Og ikke mindst One Foot Island med vidunderlige strande.

Men hvorfor nøjes med en enkelt dag på Aitutaki? Hvis I har tiden, er det fantastisk at bo på den fredfyldte ø et par nætter.

Også her er flere udflugtsmuligheder med bl.a. en kulturel dag i 4WD, der slutter med mad lavet i en traditionel jordovn.

XL Cook Islands Rarotonga Wooden Face Masks

Shopping

Rarotonga er ikke stedet, hvor I skal søge storcentre og lignende. Her er få butikker i Avarua, som sælger tekstiler, træskærerarbejder m.m.

Her er også flere juvelerer, der sælger de sorte perler, som øerne er berømte for. Gå også en tur på Punanga Nui-markedet i Avarua lørdag formiddag.

Tal med vores rejsekonsulenter om det, I gerne vil opleve på jeres rejse til Rarotonga.

TAL MED EN EKSPERT

Vi skræddersyer jeres rejse til Cook Islands

Som kunde hos Nyhavn Rejser får I personlig vedledning og gode råd om alt fra unikke oplevelser til valg af rute og hoteller fra en ekspert, der har prøvet det hele selv.

Vi finder det, du ikke finder

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.