XL Cook Islands Aitutaki Beach Palmtrees

Beretning

Paradis i slow motion

Oplevet af Per Storm, Nyhavn Rejser

Rejsebrev Fra Cook Islands

Langt ude i Stillehavet – 11 timer fra Los Angeles og 5½ fra New Zealand – bryder toppen af en række gamle vulkaner op gennem havoverfladen. Store rev omfavner og beskytter turkisgrønne laguner med farverige koraller og fisk, havskildpadder og hvide sandstrande på skønne palmeøer. Velkommen til Cook Islands!

XL Cook Islands Rarotonga Plumeria Flowers

Nyhavn Rejsers Per Storm har været på studietur ud til de paradisiske atoller: 

“Det er som at være i paradis i slowmotion. Og som at have hovedet i et akvarium, når man snorkler ude i atollernes turkisblå vand.”

Ned i gear

”Cook Islands er et af de mest paradisagtige og eksotiske steder, jeg har været”, fortæller Per. ”Følelsen af at være så langt væk fra al ting er fascinerende. Og alt er så enkelt. Hovedøen Rarotonga er f.eks. 33 km i omkreds. Der er én vej hele vejen rundt og to busser: En, der kører rundt med uret, og en, der kører mod uret. Bussen stopper, hvor du beder den om det – og hvor du nu står og gerne vil samles op. Alle kører helt langsomt på vejen, og man kommer i bogstaveligste forstand ned i gear”.

Per fortæller videre om lækre strande og en frodighed, han sjældent har set magen til – chilibuske, mangotræer og bananpalmer vokser vildt. De lokale kommer med lange pinde for at få lidt ned til aftensmaden. De bytter et par mangoer med en kylling hos naboen. Og fiskerne kaster deres net foran hotellet morgen og aften.

”Det er en af de skønne ting ved Cook Islands. Resorts, guest houses og lokale huse ligger side om side, så man automatisk får det lokale liv helt tæt på”, fortæller Per. ”Da jeg kørte ind ad indkørslen til et af de dyreste resorts, kørte jeg gennem haven og tæt forbi en lokal families hytte med vasketøjet hængende udenfor”.

XL Cook Islands Rarotonga Mountain Landscape

Mødt af stor venlighed

Den oprindelige befolkning kom til øerne ved de store polynesiske vandringer (hvis man kan kalde det en vandring, når det sker i kano) omkring 1.500 f.Kr. De første europæere så øen Pakapuka i 1595, og så gik der ellers mere end 160 år, før næste skib kom forbi med kaptajn James Cook. Kaptajn Flecther Christian så Rarotonga i 1789 efter mytteriet på Bounty.

Man bliver i dag overalt mødt af stor gæstfrihed. Rugby er den store sport – en påvirkning fra New Zealand – og da Per skulle overvære en kamp, blev han straks inviteret op på ladet af en truck for at nyde et glas whisky med nogle af de andre tilskuere. Alle kender alle, og alle hilser på alle.

Pengene på Cook Islands er også New Zealandske. Maden er præget meget af frisk fisk, friske grøntsager, frisk frugt og alt, hvad man ellers lige har i baghaven, men også her fornemmer man New Zealands ”nærhed” med f.eks. lammeretter.

Vandet er selvfølgelig det, der drager med snorkling, udflugter i havkajak m.m., men der er også spændende 4W ture op i højlandet med skønne udsigter.

XL Cook Islands Rarotonga Clownfish And Sea Anemone

Aitutaki – et naturskabt akvarie

45 minutters flyvning fra Rarotonga ligger den efter Pers mening mest paradisiske ø af dem alle, Aitutaki. Revet ligger som en stor beskyttende ring med det blå hav uden om og det turkise vand inde i lagunen.

”Der bor måske 1.000 mennesker. Det er én kæmpe lagune, med små øer og det mest krystalklare vand. Det tager cirka 1½ time at sejle til f.eks One Foot Island, og her er det som at stikke hovedet ned i Danmarks akvarium med så mange fisk og havskildpadder. Vandet var vel 28 - 29 grader”, fortæller Per.

Mange vælger at tage til Rarotonga først for sidenhen at tage 2 – 3 dage til Aitutaki for at få den komplette oplevelse.

XL Cook Islands Rarotonga Red Postman Butterfly

Paradis koster

Per var trods alt også på arbejde og så en lang række hoteller. Her er mangfoldige muligheder for indkvarteringer lige fra homestays over lejligheder og villaer til egentlige resorts med bungalows direkte ud til stranden.

”Men man skal vide, at det koster at være i paradis”, siger han". Resorts på Cook Islands er ikke med den utrolige luksus, man ser f.eks. i Det Indiske Ocean. De er enkle og gode, men man får alligevel lov til at betale – også for maden. Til gengæld oplever man et helt enestående hjørne af verden, som efter min mening overgår alt andet.”

Vælger man at leje en lejlighed, som vinder mere og mere frem, kan man købe ind på markederne, i de to supermarkeder – eller hos naboen med mangotræet og hos fiskeren på stranden.

XL Tamuna Beach Cook Islands Bungalow Exterior View
Per (1)

Rejserådgiver

Per Storm

Per (1)

Per er rejseekspert og produktchef for Nyhavns rejser til Bhutan, Skotland, Stillehavet, Polar-destinationer og skirejser i Europa. Derudover kender han hver en krog af New Zealand som han har besøgt ni gange (indtil videre).

Per har været i rejsebranchen siden 2008, bl.a. som rejseleder. Han har bestyret et hotel i de franske alper, krydset USA og Australien med tog og smagt sig igennem verden – lige fra gadekøkkener til gastronomiske vidundere. Per nyder at vandre i vildnisset, både på egen hånd og med familien. Overnatningen skal helst ske på det lille hemmelige boutiquehotel eller i en lodge, hvor man inviteres indenfor og for en stund bliver en del af den lokale kultur og hverdag.

En af Pers spidskompetencer er at koble jeres forventninger og behov sammen med oplevelser, I husker for altid. Han finder den lokale guide, der forlader alfarvej, tager jer med ind bag facaden og ud blandt de lokale. Det er ofte den oplevelse, man ikke forventede, der bliver den oplevelse, man husker!

Destination:‌‌ Australien og New Zealand,‌ New Zealand,‌ Finland,‌ Schweiz,‌ Skotland,‌ Indien,‌ Nepal,‌ Bhutan,‌ Sverige,‌ Færøerne,‌ Arktiske områder

Rejseformer:‌‌ Kultur og eventyr,‌ Natur og safari,‌ Skiferie,‌ Togrejser,‌ Retreat og wellbeing

Ring til mig

Jeg glæder mig til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til mig

Jeg ringer jer op efter aftale

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.