• Udsigt over Franz Josef gletsjeren på New Zealand
  • Palmer og strand på Rarotonga, Cook Islands
  • Landskab med søer og bjerge nær Dunedin, New Zealand

Fra New Zealands gletsjere til Rarotongas varme

Sydøens naturscenerier og Sydhavsøerne Cook Islands, 22 dage fra 48.000 kr.

Glæd jer til:

Sæler, pingviner, søløver og albatrosser

New Zealands storslåede fjorde

Vandretur, sejlture og togtur

Hvide strande og azurblå hav på Stillehavsøen Rarotonga, Cook Islands

Sejltur og snorkling på tropeøen Aitutaki

Læs mere

Oplev gletsjere, dyreliv, fantastiske fjorde og spektakulære vandreture. Flyv direkte til paradiset Rarotonga i Cook Islands med udflugt til Aitutakis vidunderlige lagune.

Udnyt de gode flyforbindelser mellem New Zealand og Stillehavsøerne Cook Islands til at skabe en enestående kombination af natureventyr og afslapning ved guddommeligt smukke laguner og lange hvide strande.

Kør selv-natureventyr i New Zealand

I skal opleve de største og mest spektakulære naturfænomener på Sydøen i New Zealand. Nyhavn Rejser anbefaler en rute og booker hoteller, bil og også mange udflugter, men I bestemmer selv tempo, omveje og genveje ud fra jeres interesser og dagsform. I har 10 overnatninger i New Zealand.

Sæler, pingvinger, søløver og albatrosser

Jeres rejse til New Zealand starter i historiske Dunedin omgivet af råt højland og kyster beboet af sæler, pingvinger, søløver og også albatrosser, som I her kan se lande på jorden. En oplevelse, I nok ikke vil få andre steder i verden.

New Zealands smukke fjorde

Den største naturperle I New Zealand er nok The Fiordlands, der ligger gemt godt væk bag Southern Alps. I skal opleve de dybe fjorde med mange tusinde større og mindre vandfald på en heldagstur til Doubtful Sound.

Vandretur, sejltur og togtur

I skal også opleve en lille del af den ellers 40 km lange vandrerute Routeburn Track med fabelagtige udsigter, sejltur på Lake Wanaka til Mou Waho Island med ”søen i øen i søen”, de kæmpe gletsjere og sidst, men ikke mindst, en smuk tur med TranzAlpine-toget over Southern Alps-bjergkæden.

Stillehavsøen Rarotonga, Cook Islands

Jeres rejse til New Zealand og Cook Islands kan godt give anledning til lidt forvirring en enkelt dag, for når I flyver til Rarotonga fra Christchurch lander I, dagen før I letter, på grund af datolinjen.

Heldigvis er der god tid til at filosofere over dette under en palme de næste dage. Men glem hellere med det samme tanken om at komme 20 år yngre hjem.

Villa, sol, sand og snorkel

Royale Takitumu Villas på Rarotonga har I jeres egen villa i en tropisk have ned til den hvideste sandstrand.

Nyd at være på en Stillehavsø med alt, hvad drømmene har fristet med. Hvide strande, turkisblåt vand, koralrev, duftende blomster, smukke solnedgange … Atmosfæren på Rarotonga er dejlig afslappet!

Cook Islands

Cook Islands består af 15 øer spredt over to millioner kvadratkilometer. Nærmeste naboer er Tonga og Samoa mod vest og mod øst Tahiti og øerne i Fransk Polynesien. Der bor ca. 15.000 på Cook Islands.

Rarotonga er den største af øerne. Her er den hyggelige "hovedstad" Avarua og den internationale lufthavn. Øen er 30 km i omkreds, og de to busruter kører hver sin vej rundt, så der er altid en bus hjem. Den bjergrige centrale del af øen er dækket af regnskov, og øen er omsluttet af et beskyttende koralrev.

Vi inkluderer en fantastisk udflugt til øen Aitutaki en lille times flyvning fra Rarotonga. Glæd jer til at opleve en af verdens smukkeste laguner med stimer af fisk i alle farver på en sejltur i lagunen.

Stop evt. i Los Angeles på vej hjem

Når I flyver hjem sker det med flyskift i bl.a. Los Angeles. Hvis I vil opleve stjernernes by, kan vi nemt arrangere en eller flere dages forlængelse af jeres rejse til New Zealand og Cook Islands. tal med vores rejsekonsulenter, der i givet fald vil anbefale det elegante boutiquehotel The Huntley Hotel, der ligger i Santa Monica, Los Angeles' mondæne badeby.

Alternativt kan I flyve via Shanghai på udrejsen med samme mulighed for et par dage her.

Ønsker I på New Zealand også at inddrage Nordøens gejsere, vinland og maorikultur, kan rejsen naturligvis også forlænges her.

Program

Dag 1
I rejser fra København til Shanghai

Shanghai skyline - The Bund og Oriental Pearl Tower, KinaAfrejsen sker en tirsdag aften, så I kan benytte de bedste flyforbindelser hele vejen gennem jeres rejse til New Zealand og Cook Islands. I flyver med SAS til Shanghai.

Dag 2
Shanghai – Auckland

Mao til salg på marked i Shanghai, KinaVejen til New Zealand er lang, men man bliver så rigeligt belønnet for sin indsats. Denne dag ankommer I til Shanghai, hvorfra I flyver med Air New Zealand mod Auckland i New Zealand. Herfra fortsætter I med indenrigsfly det sidste stykke til Dunedin.

Dag 3
Dunedin

Universitetsbygningen med klokketårnet i Dunedin, New ZealandVed ankomsten til Dunedin henter I en bil hos Hertz.

Dunedin er et stykke Skotland i eksil grundlagt af skotske immigranter. Selv landskaberne virker helt skotske med rå højland og søer. Store guldfund i midten af 1800-tallet gav byen rigdom og vækst.

I dag kan I stadig se herskabelige bygningsværker og fantastisk arkitektur. I centrum ligger St. Paul’s Cathedral ud mod den ottekantede plads Octagon. Stor og imponerende er også den gamle banegård med tårn og lagkagesten. Det forstår sig, at byen har både whisky destilleri, sækkepibeorkestre og pubber.

I skal bo to nætter på Hotel St Clair i Dunedin.

Dag 4
Udflugt til søløver og albatrosser

Fiskerbåden M.V. Monarch ved Taiaroa Head på Otago-halvøen, New ZealandEfter en god nats søvn begynder jeres natureventyr for alvor. I skal på heldagstur med guide til Otago-halvøen. I sejler helt ud til halvøens yderste spids, hvor de store albatrosser hænger ud. I sejler ind under de kæmpemæssige havfugle, der kan have et vingefang på helt op til tre meter.

Det kræver lidt af en pilotuddannelse at kunne lette og lande som albatros. Det kan man som et af de få steder i verden opleve her på Taiaroa Head, hvor I også går i land.

Guløjet pingvin nyder udsigten over Otago-halvøen.Et af dagens andre højdepunkter er de små guløjede pingviner, og oftest vil I også få selskab af de blå pingviner, Hooker søløver og new zealandske pelssæler.

Dag 5
Dunedin – Te Anau

Te Anau med de lysende sankthansorme, New ZealandI kører nu mod den nok største naturperle, man kan opleve på rejser til New Zealand: De dybe fjorde i The Fiordlands med Milford Sound og Doubtful Sound. I skal sejle på sidstnævnte. Udgangspunktet for denne sejlads er den lille flække Te Anau ved søen Lake Te Anau, som I kører til denne dag.

I er fremme i god tid til en ekstra oplevelse, hvis I vil: Nemlig at tage båden over Lake Te Anau til grotterne Lake Te Anau Caves, hvor I kan se den lysende "himmel" af glødende Sankt Hans-orme.

I har 3 overnatninger på Lakefront Lodge Te Anau 3* i Te Anau. Dagene skal bruges på fantastiske udflugter på fjorden Doubtful Sound og i bjergene.

Dag 6
Sejlads på Doubtful Sound

Fiordland - Doubtful SoundDoubtful Sound fik sit navn af Captain Cook, da han tvivlede på, om han nogensinde kunne finde ud igen. Fjorden blev først tilgængelig for knap 40 år siden, da man lavede en lille vej gennem den tusind år gamle regnskov.

Jeres Vandfald i Doubtful Sound, New Zealand går først til Manapouri, hvorfra I sejler over Lake Manapouri. Her venter en bus på at køre jer til fjorden.

Doubtful Sound er den mest isolerede af de to fjorde i The Fiordlands og nås kun på organiserede ture fra Te Anau eller Manapouri. Scenerierne er eventyrlige og stilheden er guddommelig.

Læs mere om Fiordland.

Dag 7
Vandretur på en del af Routeburn Track

Nyd udsigten fra vandreruten Routeburn på New ZealandBanker hjertet for trekking, findes New Zealands ultimative vandreture i dette område. Routeburn Track strækker sig over 40 km, og vil man gå hele vejen over bjerge, stok og sten, tager det 4 dage. Vi nøjes med at præsentere jer for en lille del af den.

I bliver hentet på jeres hotel, og I kører nu gennem smukke naturscenerier til startstedet for jeres vandretur. I går gennem den tempererede regnskov ad en god sti, der stille går opad i to timer. Undervejs fortæller guiden om naturen omkring jer. Når I er kommet 400 m op, skifter landskabet fra skov til et mere alpint landskab med smukke udsigter til snedækkede bjergtoppe, søer og dale.

Nu er det tid at nyde den picnic, som i har fortjent – og som vi inkluderer i udflugten. Bagefter går turen ned igen, og I bliver kørt tilbage til jeres hotel.

Dag 8
Te Anau – Queenstown

Queenstown og Lake Wakatipu i New ZealandI kører nu fra Te Anau til byen Queenstown, der ligger smukt ved bredden af Lake Wakatipu omkranset af bjergkæden The Remarkables.

Det er byen, hvor alt kan lade sig gøre af tænkelige og utænkelige naturoplevelser. I kan også "nøjes" med at sejle over søen med dampskibet Earnslaw til Walter Peak Station. Det er en gammel fårefarm, hvor I kan opleve fårehundene i arbejde med fårene og nyd en kop te på det charmerende kolonitids Homestead.

Tilbage i Queenstown kan vi anbefale en middag i Stratosfare Restaurant i 400 meters højde på Bob's Peak. I tager gondolbanen derop. I har 2 overnatninger på The Rees 4* i Queenstown.

Læs mere om Queenstown.

Dag 9
Queenstown

På eventyr med Nomad Safaris i New ZealandQueenstown er base for golf, vandreture, jetboating, white waterrafting og meget mere. Queenstown er samtidig en blanding af neon reklamer, restauranter og cafeer, og byen er på trods af et virvar af meget blandede bygninger og arkitekturer ganske charmerende.

Hus i Hobbiton, kulisse i Matamata til filmtriologien Ringenes Herre, som kun blev filmet i New ZealandI kan blandt andet tage med 4WD til nogle af de mest spektakulære steder, hvor Ringenes Herre-filmen blev optaget. Vi kan arrangere udflugter for jer hjemmefra, men I kan også vejre stemning og dagsformen og gøre det hele på stedet.

Dag 10
Queenstown - Wanaka

Wanaka Lake i New ZealandI har jo jeres egen bil på jeres rejse til New Zealand, og det betyder, at I kan vælge rute og tempo, som I vil. Dagen i dag er et godt eksempel. I skal videre til Wanaka, men der er to ruter dertil. Den hurtige og den utroligt smukke.

Den hurtige går ad hovedvejen, er lidt længere, men også meget hurtigere, så I kommer frem til Wanaka på 1-2 timer. Det har den fordel, at I hurtigt er fremme ved alle de tilbud, Wanaka har, og tage hul på dem allerede denne dag

Den utroligt smukke går ad mindre veje gennem vinterhalvårets skisportsområde. I kører oppe på plateauet og har de vildeste udsigter over Queenstown og bjergene i The Remarkables. Det kræver tid til at fotografere en del undervejs, så sæt 3-4 timer af til denne rute. I har 2 overnatninger på Wanaka Haven 4* i Wanaka.

Se mere om Wanaka.

Dag 11
Wanaka, udflugt til Mou Waho Island

Den lille by Wanaka ligger smukt ud til Lake WanakaWanaka ligger ved bredden af den billedskønne smeltevandssø Lake Wanaka beskyttet af Mt. Aspiring-bjergkæden. Byen er en slags afslappet "lillebror" til Queenstown.

Her er hyggelige cafeer og restauranter ud mod søen. Byen er en meget populær skisportsby med højsæson fra juni til september, men tilbyder også mange fine sommeraktiviteter med vandreture, sejladser på søen, ture med 4WD ud over stepperne og ture til gletsjeren Rob Roy.

I kan leje cykler og følge de fine stisystemer langs søkanten eller leje fiskegrej og få et par lokale tips for sikker fangst. På skråningerne ned mod søen bag Edgewater Resort står vinrankerne i snorlige rækker, og I kan smage på druerne på Rippon vineyard.

Bådtur på Lake Wanaka i New ZealandHalvdagstur til Mou Waho Island

Dagen starter dog med en halvdagstur, hvor I skal sejle på Lake Wanaka til Mou Waho Island. Her har I en dejlig gåtur i den smukke natur.

En af Wanakas hyggelige beboere er Chris Riley. Han har en lille båd med plads til 10-12 personer, og den skal I med i dag. I sejler ca. 30 min. på Lake Wanaka til øen i søen, Mou Waho Island. Chris Riley har stort set hele sit liv beskæftiget sig med de aktive oplevelser i naturen og er desuden meget fugleinteresseret. Han kan mange historier, både de sjove og de meget informative, om New Zealands specielle natur.

Mød Chris Riley på jeres Wanaka Cruise til Mou Waho IslandDet er et unikt stykke natur, hvor sporene fra sidste istid ses tydeligt. Det har været muligt at holde øen næsten fri for rovdyr, hvilket de lokale fuglearter, der ikke kan flyve, har sat stor pris på. I vil helt sikkert møde flere af de nysgerrige Buff Wekas, der var tæt på at uddø, og som ikke længere lever på fastlandet.

I har fin tid på øen til at opleve flora og fauna, og I går ca. en time for at nå til øens højeste punkt. Her får I serveret ”High Tea” med udsigt til øens fine lille sø. Husk badetøj, hvis det friske vand i ”søen i øen i søen” frister.

Turen varer ca. 4 timer. Husk et par gode travesko, flere lag tøj og gerne en regnfrakke.

Dag 12
Wanaka – Franz Josef gletsjeren

Blue Pools nær Haast passet i New Zealand

Nu går rejsen til New Zealand mod nye natureventyr. Nemlig de kæmpe gletsjere på vestkysten.

Køreturen fra Wanaka til vestkysten gennem Haast-passet er virkelig flot og kræver mange stop til foto og små gåture. Tag f.eks. en halv times gåtur til Blue Pools, der er spektakulære vandhuller.

Udsigt over Franz Josef gletsjeren på New Zealand

Fra Cameron Flat er der formidable udsigter over Makarora-dalen og de omkringliggende bjerge. Oplev også Fantail Falls vandfaldene, der faktisk kan ses fra vejen, og Thunder Creek Falls, der falder med 28 meter. Ved Roaring Billy tager vandrestier med grønne bregnepalmer jer ud til udsigter over Haast River.

I har 2 overnatninger på Distinction Fox Glacier Te Weheka Hotel 4* i Fox.

Læs om Vestkystens gletsjere.

Dag 13
Frans Josef – New Zealands kæmpe gletsjere

Regnskov ved Franz Josef gletsjerenMed kun 25 km afstand ved Franz Josef og Fox presser to af verdens lettest tilgængelige gletsjere sig fra Mt. Cook ned gennem regnskoven. Kontrasten mellem den frodige regnskov og de golde ismassiver er enestående.

I kan komme tæt på gletsjerne, men vil I mærke isen under fødderne, skal I gå med en autoriseret guider. Der er en bred vifte af ture, og vi arrangerer gerne en udflugt for jer hjemmefra.

Helikopter ved Franz Josef gletsjeren på New Zealand

Den flotteste oplevelse får I ved at tage en tur over området med enten helikopter eller et af de mindre fly. Der er hundredvis af gletsjere i området, og I har et prægtigt udsyn til Mt. Cook, der troner i baggrunden.

Er I morgenfriske, og er vejret klart, kan I også gå en tur omkring Lake Matheson og se Mt Cook spejle sig i det stille vand.

Dag 14
Greymouth – Christchurch med TranzAlpine

Udsigt fra Tranz Alpine toget gennem Arthurs Pass i New Zealandstarter dagen med at køre fra Frans Josef til Greymouth, hvor I tager afsked med jeres bil og siger tak for tro tjeneste.

Nu skal I nemlig opleve en togtur på tværs af Sydøen på New Zealand. I går om bord på toget TranzAlpine med kurs over bjergene mod Christchurch.

Kiwirail med Tranz Alpine igennem New Zealands landskaberI kører gennem Arthur Pass omgivet af de sydlige alper, gennem de flade Canterbury Plains med et utal af græssende får, langs brusende floder og gennem ikke mindre end 16 tunneller.

Hele vejen nyder I en dejlig, afslappet oplevelse med panoramaudsigt til hav og bjerge. Er de store vinduer ikke nok, så gå udenfor i den bagerste vogn, der er åben for en frisk brise i håret. Der er spisevogn, hvor i kan vælge enten at sidde i cafeen eller benytte take away.

I har en enkelt overnatning på Rendezvous Hotel Christchuch 3+* i Christchurch.

Dag 15
Christchurch – Cook Island

Springvand på Victoria Square i Christchurch på en sommerdag, New ZealandJeres rejse til New Zealand er slut, men jeres eventyr fortsætter heldigvis med nye store oplevelser, for i dag er der afgang fra Christchurch til Cook Islands. I bliver hentet på jeres hotel og hjulpet i lufthavnen, og stemningen fra Stillehavsøerne kan allerede mærkes i hele kroppen. I er på vej til Rarotonga.

Tyrkis blåt vand og hvide strand på RarotongaAnkommer på Cook Islands dagen før

Nej, der er ikke en skrivefejl. I ankommer på Cook Islands dagen før i letter i New Zealand. Årsagen er datolinjen, som I krydser nu. Mærk godt efter, om I nu føler jer yngre. Flyveturen tager 6½ timer.

I bliver modtaget i lufthavnen og kørt til Royale Takitumu Villas, hvor I overnatter fem nætter. Nyd det.

Poolområdet ved Royale Takitumu Villas, Cook IslandsHvide strande og farverige fisk

De første fodspor I ser i sandet, der omgiver Titikaveka Lagoon, kan meget vel være jeres egne. Skyggen finder I under de svajende palmer. Her finder I Royale Takitumu Villas der, med kun 10 villaer beliggende i en tropisk have ned til den hvideste sandstrand, hører til blandt de bedste resorts på Cook Islands.

Der ligger tre restauranter i nærheden af Takitumu og mange flere inden for 20 min. Af aktiviteter i området kan I prøve bl.a. dykning, fiskeri, windsurfing, tennis m.m.

Dag 16-19
Kia Orana! Velkommen til Cook Islands!

Paradisstrande på Rarotonga, Cook IslandCook Islands er drømmen om en tropisk ø. Alle ingredienser er her: koralrev, hvide sandstrande, tropisk vegetation og en befolkning af smukke og imødekommende mennesker!

Atmosfæren er afslappet, og her findes ingen burgerkæder, trafiklys eller store internationale hoteller.

Cook Islands består af 15 øer, der ligger spredt over et område på to millioner kvadratkilometer. Nærmeste naboer er kongeriget Tonga og Samoa mod vest, og mod øst Tahiti og øerne i Fransk Polynesien. Befolkningen på Cook Islands er kun på ca. 15.000.

Rarotonga er den største af øerne. Den bjergrige centrale del af øen er dækket af tropisk regnskov, og øen er omsluttet af et beskyttende koralrev. Dagstemperaturen året rundt ligger på ca. 25 - 30 grader, køligst juni - august og varmest november - marts, hvor der også kan komme en tropisk byge.

Aitutaki set fra luften, Cook IslandsUdflugt til Aitutaki

Et besøg på Cook Islands er ikke komplet uden et besøg på øen Aitutaki en lille times flyvning fra Rarotonga. Derfor inkluderer vi en udflugt hertil. I bliver hentet på hotellet og kørt i lufthavnen. Glæd jer til en smuk flyvetur over Stillehavsøerne og til en sejltur i Aitutakis smukke lagune, hvor I skal snorkle.

Dag 20
Cook Islands – Los Angeles

Båd ved Muri lagunen nær Rarotonga, Cook IslandsJeres rejse til New Zealand og Cook Islands er desværre slut. Det er tid at vende hjem. I har dog hele dagen til at nyde den sidste sol og badning, før flyet letter mod Los Angeles lige før midnat.

Dag 21
Los Angeles – London

Hollywood, Los AngelesØnsker I evt. at lave et stop i Los Angeles, kan vi varmt anbefale et ophold på det The Huntley Hotel i den mondæne badeby Santa Monica - tæt på Hollywood.

Dag 22
London - København

Solnedgang overen mole i Venice Beach, Los Angelels, CalifornienEfter et kort flyskift i London ankommer I til Danmark.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

PRISER OG DATOER

Pris per person ved 2 voksne

Fra New Zealands gletsjere til Rarotongas varme
RejseperiodeDobbeltEnkelt
17.04.21 - 31.03.2247.000-49.00069.000-71.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

Kenneth Koustrup Christiansen - Cruise Sales Manager

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.
Intervallerne i prislisten angiver den pris (i dkr.), vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Endelig pris afhænger af ledig flykapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt ledige værelseskategorier. RING vedr. priser over jul og nytår. Dobbelt: v/2 pers., enkelt: v/1 pers. i værelse, suite, villa el. kahyt.

Inkluderet

Ikke inkluderet

  • Afbestillings- og rejseforsikring, vi anbefaler Gouda
  • Benzinforbrug
  • Måltider og andre ydelser, der ikke er nævnt under inkluderet