XL Thailand Six Senses Samui Main Pool

Beretning

Thailand, hvor mit hjerte bor

Efter et par år med nedlukninger og restriktioner, har Frank endelig været tilbage til det Thailand, han elsker så højt. Han var kun lige landet i lufthavnen, da han kunne mærke smilet brede sig helt inde i sjælen. Han var hjemme igen. Og Thailand var klar til at byde velkommen, som kun Thailand kan.

Måske var jeg en smule nervøs. Spændt er måske et bedre ord. Der var gået cirka to et halvt år, siden jeg sidst havde været i Thailand og jeg var ikke helt sikker på, hvad jeg skulle forvente. For én ting var, at landet igen var åbent. Men hvordan havde pandemien påvirket hotellerne, restauranterne, turistindustrien og alle de små forretningsdrivende, som er Thailands sjæl?

Xl Thailand Bangkok Tuk Tuk

Den bedste af alle byer

Min taxa var ikke nået til Bangkoks Sathorn-kvarter, inden jeg fik de første svar. Vi havde lige forladt en af de store overfartsveje, der sammen med letbaner og endeløse skyskrabere udgør Bangkoks øverste lag. Nu kørte vi ned til byens underskov. En verden af pulserende handelsgader, kanaler, templer, parker, markeder og små sidegader, der fører til skjulte verdener, hvor det lokale liv går sin stille gang. Nu kunne jeg igen se det hele.

Skolebørnene, der pjatter med frugtsælgeren på fortovet. Tuk-tuk chaufføren, der læser sin avis, mens han nyder en cigaret med benene i vejret. Kvinderne foran skønhedssalonen, der drikker iskaffe og diskuterer livligt, mens musikken brager ud af de små højtalere over indgangen. Det er den særlige kombination af landsbyens sjæl og storbyens uophørlige energi, der gør Bangkok til en af verdens mest fascinerende storbyer.

Xl Thailand Siam Kempinski Hotel Bangkok Pool

En oase midt i Bangkok

Et luksusresort midt i Bangkoks mylder. Sådan føles det at træde ind på Siam Kempinski Bangkok, der omfavner en stor parklignende tropehave med pools, hyggekroge og grønne øer. Her er ro og masser af luft, hvor man mest har brug for det – også på hotellets store og lyse værelser, som kan fås med direkte pooladgang!

Signaturrestauranten på Siam Kempinski Bangkok har i øvrigt et markant dansk islæt. Sra Bua by Kiin Kiin er nemlig drevet af den danske stjernekok Henrik Yde Andersen, som også står bag Michelin-restauranten Kiin Kiin på Nørrebro i København. Jeg kunne ikke vente med at få mit første thaimåltid, men i dag skulle det ikke være her.

I dag ville jeg en tur ned ad ”memory lane” til Sathorn, som var mit lokale kvarter, da jeg i en årrække boede i Bangkok.

Xl Thailand Bangkok Food Streetfood Dishes Meat People

Hjem til mit kvarter

For mig rummer Sathorn alle Bangkoks bedste kontraster – fra fashionable luksushoteller og kolonitidsrestauranter til alle de små sidegader, hvor det gamle Bangkok stadig lever. Jeg slentrede ned ad min yndlingsgade, Soi Suan Plu med sommerfugle i maven og holdt næsten vejret, da jeg drejede rundt om hjørnet mod den lille sidegade Soi 8. De var der nærmest alle sammen. De gamle gadesælgere. Den lokale frisør. Og de to ældre kvinder, der plejede at lave nudler til mig! Et kort øjeblik føltes det som om, at duften fra de forskellige gadekøkkener ramte mig lige i hjertet. Tamarind. Hvidløg. Fiskesauce. Kaffir lime. Kokosmælk. Det var tid til frokost.  

Jeg satte mig ved et af de lange borde og bestilte en nudelsuppe, mens jeg faldt i snak med to studerende, der sad på en scooter ved siden af mig. Jeg elsker alle de spontane møder og situationer, som Thailand er så fyldt af. Gadelivet. Gæstfriheden. Og en uventet oplevelse rundt om hvert hjørne.  

Xl Thailand Old Asian Woman People

Alle de små ting

Det var ved at blive sidst på eftermiddagen, da jeg søgte videre op til Lumphini-parken, som er en af Bangkoks største oaser. Jeg elsker stemningen her sidst på dagen. Bodybuilders, der viser deres muskler frem under den åbne himmel. Pensionister, der spiller kinesisk skak og drikker te. Børn, der spejder efter de lokale varaner i søerne, mens gadesælgeren presser sukkerrør og fylder det næste glas med juice. Om aftenen tændes de store højtalere ved Kong Rama-statuen, så store grupper af lokale kan dyrke fitness i samlet flok - de synkrone bevægelser til lyden af thailandsk pop, der brager mod himlen, får mig altid til at smile. Det er alle de små ting, der gør Bangkok til den største af alle byer.

Det er alle de små ting, der gør Bangkok til den største af alle byer.
Xl Thailand Siam Kempinski Hotel Bangkok The Royal Suite Terrace

På toppen af Bangkok

Flyveturen, varmen og spændingen var begyndt at gøre deres arbejde. Det var min første dag i Bangkok og jeg havde kun én ting tilbage på programmet. Banyan Tree Hotel ligger 10 minutters gåtur fra parken, så det kunne ikke være nemmere. Jeg hoppede ind i elevatoren og mærkede suset hele vejen op til 61. etage. Jeg får kuldegysninger hver gang, jeg træder ud på den tagterrasse. Når jeg mærker brisen og ser dagens sidste solstråler male himlen lilla, mens lysene bliver tændt i alle byens skyskraberne.

Jeg bestilte en drink og lod tankerne vandre over det endeløse hav af funklende lys. Jeg kunne igen mærke det store smil brede sig helt inde i sjælen.

“Tip! Bangkok er kendt for sine mange rooftops med barer og restauranter. Franks absolutte favorit er Moon Bar, der ligger på 61. etage af det luksuriøse Banyan Tree Hotel.”
XL Thailand Six Senses Samui Panorama

Koh Samui kalder igen

Efter et par fantastiske dage i Bangkok, var det tid til at sætte kurs mod Sydthailand og sand mellem tæerne. Om sommeren vælger jeg altid øerne på østkysten, inde i Siambugten, hvor vejret er bedre på denne tid af året. Min favorit er Koh Samui. Det er den største af øerne og den eneste med lufthavn og direkte fly fra Bangkok. Og så er det bare en pragtfuld ø med nogle af de bedste strandresorts, du kan drømme om.

Xl Thailand Six Senses Samui The Ocean Retreat Pool Deck

Thailand er tilbage

Jeg elsker at lande på Koh Samui. Der er ingen vægge i det meste af lufthavnen og butiksområdet er under åben himmel med caféer og en park. Så er stemningen sat. Det tager kun 10 minutter at køre fra lufthavnen til Six Senses Samui, så jeg var dårligt landet, før jeg stod i det jungleklædte paradis. Og hvilket sted.

Six Senses Samui er ikke bare et luksusresort af en anden verden. Det er en følelse af velvære og harmoni, fra det sekund, du ankommer. Det hele er anlagt på en kuperet halvø som en landsby af villaer med Koh Samuis nok smukkeste solnedgang.

Jeg havde været på resortet før, så jeg vidste lige præcis, hvad jeg skulle nu. Pakke ud i min skønne villa. Tage et bad efter den korte rejse. Og finde vej op til Dining on the Hill, som i mine øjne er en af de skønneste restauranter i Thailand. Alene udsigten. Og den fortrinlige thaimad. Jeg ved ikke, hvordan jeg skal opsummere følelsen af bare tæer og en svalende brise i den thailandske aften. Eller den salte duft af havet og lyden af palmer, der rasler under dig. For få timer siden sad jeg midt i Bangkoks uendelige sansebombardement. Nu sad jeg her. På kanten af Siambugtens uendelige horisont. Jeg var ikke længere i tvivl. Thailand var åben. Og det var stadig verdens bedste rejsemål.

“Tip! Tag på øhop til Koh Samui og den lille ø Koh Tao, hvor du kan snorkle og dykke med alt fra pilrokker til havskildpadder. ”
Xl Thailand Turtle Animal

Sommer på Koh Samui

Når Frank rejser til Thailand om sommeren, kombinerer han gerne nogle dage i Bangkok med strandferie på Koh Samui.

  • Koh Samui ligger i Siambugten, som har det bedste vejr i de danske sommermåneder.
  • Øen har flere suveræne strandresorts som Six Senses Samui og Banyan Tree Samui.
  • Der er direkte fly og mange afgange mellem Bangkok og Koh Samui (1 t 20 min.).
Frank2

Rejserådgiver

Frank Hansen

Frank2

Frank blev født og sled sine barnesko på bakkerne ved Vejle, mens han opbyggede sin lune, jyske humor.  Franks passion er at glæde og vejlede andre og give sine erfaringer videre til jer. 

At det så samtidig giver Frank en masse oplevelser at rejse, er et ekstra privilegium. Frank har ikke blot rejst i det meste af verden; han har også boet i tre år i Bangkok med Nyhavn Rejser, hvilket giver ham et indgående kendskab til byen og dens mange oplevelser og eventyr.

Favoritferien kan både være af den aktive slags eller badeferien med fokus på afslapning – og den alsidighed bruger han naturligvis også, når han sammensætter den perfekte rejse til jer.

Destination:‌‌ Thailand,‌ Maldiverne,‌ Mauritius,‌ Det Indiske Ocean,‌ Seychellerne,‌ Italien

Rejseformer:‌‌ Strand og luksus

Ring til mig

Jeg glæder mig til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til mig

Jeg ringer jer op efter aftale

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.