• Capuchin abe ved Juma Amazon Lodge i Amazonas, Brasilien
 • Når vandet i floden falder ved Juma Amazon Lodge, Amazonas, Brasilien
 • River View bungalows på pæle, Juma Amazon Lodge, Brasilien
 • Kaiman (alligatorart) ved Juma Amazon Lodge i Amazonas, Brasilien

På eventyr i Amazonjunglen

4 dage på junglelodge omgivet af frodighed, dyr og fugle

Udsigten fra en River View bungalow på Juma Amazon Lodge, Amazonas, Brasilien
Læs mere

Oplev et af verdens mest unikke, sårbare og betydningsfulde øko-systemer, Amazonjunglen, fra Juma Amazon lodge dybt inde i regnskoven. Udforsk junglen, lad jer omfavne af stemningen og nyd en bungalow på pæle i vildnisset. 

Regnskoven i Amazonas i BrasilienAmazonjunglen udgør halvdelen af Brasiliens areal og kaldes ikke uden grund verdens lunger. 

Amazonjunglen kunne også kaldes verdens ferskvandsforsyning. I regntiden glider 300 millioner liter ud i Atlanterhavet fra Amazonas-floden. Hvert sekund! Amazonas-floden er på det tidspunkt nogle steder op til 40 km bred! Det hele er så stort, at det er svært at forstå. Det samme er oplevelsen. 

Juma Amazon Lodge i Amazonas, BrasilienPå eventyr i verdens største regnskov, Amazonjunglen

I skal på 4 dages udflugt ind i Amazonjunglen. Dybt ind. I sejler ud ad Amazonas og ned ad nogle af dens utallige bifloder til Juma Amazon Lodge, der står på pæle ud til Juma-floden. Nogle bungalows står på 15 m høje pæle! Så meget stiger vandet i regntiden. 

Turen hertil byder i sig selv på unikke oplevelser. Og fremme ved lodgen stiger eventyret til nye højder med intense oplevelser i Amazonjunglen både dag og nat. 

Lyserøde delfiner i Amazonjunglen, BrasilienDag 1. I sejler til Juma Amazon Lodge

I bliver hentet tidlig morgen på jeres hotel i Manaus, der er porten til Amazonjunglen. I havnen ved Amazonas-floden venter en speedbåd, og kort efter glider I af sted på Amazonas. 

Snart fortager byen sig og naturen tager over. I er omgivet af regnskov. Hold udkig efter lyserøde delfiner. Nej, vi laver ikke sjov. De findes her i Amazonjunglen og kun to andre steder i Sydamerika. 

Meeting of the waters nær Juma Amazon Lodge, Amazonas, BrasilienHvor vandene mødes

På vejen oplever I mødet mellem den mudrede Amazonas-flod – eller Solimões, som den kaldes her - og den mørke Negro-flod, hvor vegetation på vejen har farvet vandet mørkt. Det lysebrune og det mørke vand fra de to floder flyder på forunderlig vis side om side uden at blandes. 

River View bungalows på pæle, Juma Amazon Lodge, BrasilienJuma Amazon lodge

Speedbåden sagtner farten. Inde på land kan I se palmetækkede bungalows balancere på høje pæle. I er ankommet til Juma Amazon Lodge. I går fra borde og ad boardswalks til lobbyen, hvor I bliver budt velkommen. I får jeres bungalow, pakker ud, slapper af og spiser aftensmad. 

Dagens oplevelser er ikke slut endnu. Mange af junglens dyr, krybdyr og fugle er nataktive, så I skal på aftenekspedition med en af lodgens naturguides. Han har lommelygte med, så I kan holde udkig efter frøer, fugle og ikke mindst cayman alligatorer. 

Når natten falder på, kan I falde i søvn til lyden af junglens dyr og fugle. Man ser måske en masse i Amazonjunglen, men man hører endnu mere, så fantasien arbejder på højtryk. 

Guidet regnskovstur fra Juma Amazon Lodge i Amazonas, BrasilienDag 2: Morgentur, svømmetur og piratfisk

Tidlig morgen tager I ud for at se junglen vågne i solopgangen. Senere venter en dejlig morgenmad, hvor I kan samle energi til dagens junglevandring. 

Jeres guide fortæller om dyre- og fugleliv i junglen og viser jer planter, der f.eks. bruges i naturmedicin.  Guiden er ekspert i at spotte dyr og fugle, I nok aldrig selv ville opdage. Hold udkig efter aber, lyserøde delfiner, alligatorer, frøer, fugle, firben, papegøjer, dovendyr, storke og meget mere.

Flod-poolen på Juma Amazon Lodge, BrasilienEfter frokost kan I slappe af ved poolen eller hoppe en tur i floden. Det kan I faktisk godt, selv om næste punkt på dagsordenen er sejltur til de lokale piratfisk. I ser solnedgangen fra båden, og middagen består bl.a. af de fisk, I har fanget på turen.

Dagen slutter med, at en af guiderne fortæller om livet i Amazon-junglen, der også er hjem for alene i Brasilien op til 140 stammer. Glæd jer til at høre om regionens legender, kultur og traditioner. 

Tag ud på oplevelser fra Juma Amazon Lodge Hotel i AmazonasDag 3: Amazonasindianere og nattevandring

Efter morgenmaden skal I igen ud for at gå i Amazonjunglen. Tro os, det er lige magisk hver gang. 

Mærk fugtigheden og duftende, hold udkig efter dyr og fugle og nyd at være omgivet af den utrolige frodighed. Frokosten tilberedes over et bål et skønt sted i skoven, hvor I kan slappe af i hængekøjer bagefter – præcis som de lokale ville gøre det. 

Tag med ud og se de lokale forarbejde maniok mel, når I bor på Juma Amazon LodgeBesøg hos lokale indianere

Netop de lokales liv og skikke er næste oplevelse. I besøger et indiansk hjem, hører om livet i Amazonjunglen, naturmedicin og meget mere, mens I ser, hvordan man laver maniokmel – en vigtig vare for de lokales økonomi. Senere er der tid til at slappe af på lodgen før en dejlig middag.

Restauranten på Anavilhanas Jungle Lodge i Amazonas, BrasilienAftenvandring i junglen

Når aftenen falder på starter Amazonjunglens lyde for alvor. Lyset svinder, og man spejder efter det, der skaber den utrolige lydkulisse og prøver at forudse, hvad der måtte være bag næste hjørne, oppe i næste træ og ude et sted i tusmørket. 

Oplev det på en aftentur i junglen med guide. En intens afslutning på jeres ophold i Amazonjunglen. 

Kom tæt på dyrene på Juma Amazon Lodge i BrasilienDag 4: Videre fra eventyr i Amazonjunglen

Efter morgenmaden er det tid at sige farvel til Amazonjunglen og sejle ad bifloderne til mægtige Amazonas og herfra til Manaus, hvor I er ved 12-tiden. Herfra fortsætter jeres rejse til Brasilien mod nye oplevelser. 

To ugler nær Juma Amazon Lodge, Amazonas, BrasilienPraktisk information

Hav en lille ekstra taske med til denne del af jeres rejse til Brasilien. Hver person kan kun have 10 kg bagage med i speedbåden på Amazonas. Resten af jeres bagage bliver sikkert opbevaret på lodgens kontor i Manaus uden udgift for jer. 

Alle regninger fra lodgens bar skal betales kontant. Juma Amazon Lodge ligger i et område med meget få myg.

Mathias Møller Årestrup

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.