• To kvinder i Salvador iklædt de traditionelle Bahia kjoler, der oprindeligt stammer fra Candomblé-religionen
 • "Slavedansen" Capoeira udføres på gaden i Brasilien
 • Salvador Da Bahia, Brasilien
 • São Joaquim markedet i Salvador

På opdagelse i Salvadors afrikanske arv

Oplev Candomblé-religionen, kampsporten capoeira og lokale markeder

Bonfim kirken i Salvador med Candomblé-religionens farverige ønskebånd. Kvinden står klar til at velsigne forbipasserende.
Læs mere

Slavetiden i Sydamerika startede i Salvador. Og Brasilien var det sidste land til at forbyde slaver. Derfor er den afrikanske arv så stærk og levende lige her. Tag med guide i en ukendt og dybt fascinerende verden så langt fra jeres egen.

Salvador Da Bahia, BrasilienSydamerikas første slavemarked lå i Salvador. Langt den største del af befolkningen er i dag af afrikansk afstamning, og deres oprindelige kultur lever stadig. Udforsk den med en guide, der er klar til at svare på alle jeres spørgsmål. 

Traditionelt klædt kvinde fra Candomblé-religionen i Salvador, BrasilienMødet med Candomblé-religionen 

Med de store slaveskibe fulgte også stærke traditioner og ikke mindst Candomblé-religionen. Det første tempel blev bygget i Salvador. Den katolske kirke forsøgte ihærdigt at udrydde religionen. Uden held. Den levede videre i det skjulte og lever stadig. 

I gaderne har I sikkert lagt mærke til kvinder i store krinolinekjoler. De hører til Candomblé-religionen, hvor det store skørter hvirvler rundt i danseritualerne. 

Bonfim kirken i Salvador med Candomblé-religionens farverige ønskebånd. Kvinden står klar til at velsigne forbipasserende.I møder Babalorixá, en af religionens ledere, og I hører om, hvordan religionen skaber forbindelse mellem den levende verden og åndernes verden gennem menighedsmedlemmer, der besættes af orixas, der både er ånder og herskere over store naturkræfter. Samspillet med naturen er et grundlæggende element. 

I ritualerne er de udvalgte klædt i særegne kostumer og alt fra ofringsritualer til maden, der serveres, har en betydning. Det er vildt fascinerende. Glæd jer til en virkelig berigende oplevelse. 

"Slavedansen" Capoeira udføres på gaden i BrasilienKampdansen capoeira

Også kampdansen capoeira har været forsøgt udryddet gennem mange års forbud. Den har overlevet bl.a. ved at transformere den til en dans i stedet for den oprindelige kampsport, som var det eneste, undvegne og våbenløse fanger kunne ty til over for overmagten. 

I er ikke i tvivl om de oprørske rødder i slavetiden, når I ser en lokal capoeira-skole opføre den til inciterende rytmer. Capoeira er en vigtig del af den lokale kultur i dag bl.a. gennem det sociale fælleskab, der forhindrer unge i at falde igennem. porten har spredt sig til hele verden. 

São Joaquim markedet i SalvadorDet farverige São Joaquim-marked

Oplevelsen slutter på det farverige São Joaquim-marked, der bugner af tilbud fra de lokale bønder. Nyd farverne og duftene og få måske et par smagsprøver med på vejen.

Mathias Møller Årestrup

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.