• Tre fantastiske "banianas" kvinder i de traditionelle krinolinekjoler i Salvador
 • Udsigt fra Largo do Pelourinho i Salvador til historiske bygninger fra kolonitiden
 • Capoeira dansere på gaden i Salvador
 • Salvador Da Bahia, Brasilien

Salvador: Slavetid og kolonitid i farverige rammer

Guidet tur i Brasiliens nok smukkeste og mest spændende by

Udsigt fra Largo do Pelourinho i Salvador til historiske bygninger fra kolonitiden
Læs mere

Salvador er Afrika i Brasilien og kontrasternes by. Grusom slavetid og vor tids livsglæde mødes i et bombardement af indtryk. Den smukke historiske bydels navn betyder piskepæl. Det siger alt om den historie, der har udspillet sig her.

Salvador Da Bahia, BrasilienAlene arkitekturen er grund nok til at lægge sin rejse til Brasilien omkring Salvador. Alt emmer af kolonitid og fordums rigdom i byen, der blev grundlagt i 1549 og var kolonisternes første hovedstad i Brasilien. 

Slaver og sukker skabte rigdom og fortræd

Salvador dannede rammerne for Sydamerikas første slavemarked. Brasilien var samtidig det sidste land i verden, der forbød slaveriet i 1888, så få steder i verden, kan I søge ind til slavetidens historie som i Salvador. 

Den gamle bydel, UNESCO-beskyttede Pelourinho, er rent faktisk opkaldt efter den pæl, slaverne blev bundet til, når de skulle piskes. Baggrunden skal findes i den tids afstraffelse på den centrale plads, Largo do Pelourinho. 

Capoeira dansere på gaden i SalvadorLivsglæde med afrikanske rødder

Tiderne har heldigvis ændret sig. I dag vil I nyde at gå rundt i de smukke gader med farverige huse og et overflødighedshorn af historiske monumenter, kirker, gallerier, kunsthåndværkere, restauranter, musiksteder m.m. Det er bare så utroligt storslået og stemningsfuldt. 

Er det trommer, I hører i det fjerne? I runder et hjørne og en gruppe unge er i gang med at fremvise kampdansen capoeira, der har sine oprørske rødder i slavetiden og var forbudt i mange år. Den har nu spredt sig til hele verden.

Tre fantastiske "banianas" kvinder i de traditionelle krinolinekjoler i SalvadorFolkeligt karneval og krinolinekjoler i Salvador

Senere møder I måske et festligt karnevalsoptog, der er i gang med at øve. Karnevallet er langt mere folkeligt i Salvador med optog, alle kan komme og se på uden at skulle betale entre som i Rio. Både karneval og kampdans har vigtige sociale funktioner og er væsentlige dele af den lokale kulturarv. 

Og hvad er nu det? Kvinder i storslåede kjoler, der er et hofbal værdige. De er typiske for området og har deres rod i den lokale religion candomblé. Forestil jer, hvordan de store skørter kan hvirvle i en dans.

Caipirinha er Brasiliens nationaldrikSightseeing med guide i Salvador

I skal på 3 timers gåtur i Pelourinho. Bydelen blev erklæret UNESCO World Heritage Site i 1985 og har været gennem en gennemgribende istandsættelse. Jeres guide fortæller om historien. Udnyt endelig chancen for at få svar på spørgsmål, der måtte ligge og lure i baghovedet. 

I kommer til Salvadors største attraktioner fra kirker og katedraler over forfatteren Jorge Amado hjem til den traditionelle bar Cravinho Bar. Vi kan anbefale en caipirinha med sukkersirup, rørsukker, limesaft og den lokale brændevin Cachaca.

Elevador Lacerda-elevatoren og udsigt til All Saints Bay i SalvadorI kommer også til Elevador Lacerda-elevatoren, der forbinder den gamle bydel med den nyere nede ved vandet. Den første elevator her blev bygget allerede i 1873. Herfra er fantastisk udsigt bugten og det historiske marked Mercado Modelo. Kolonitidens varer er i dag erstattet af kunsthåndværk og souvenirs.

Lasse Westh

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.