Xl Cambodia Phnom Penh Tuktuk
Oplevelse i Cambodja

Phnom Penh bag facaden

Oplev det lokale køkken, det franske kvarter og forstå byens mørke fortid

Lad Phnom Penhs kontraster udfolde sig for jer skridt for skridt, bid for bid. På en dagstur i selskab med lokal guide besøger I det franske kolonitidskvarter og byens ældste madmarked, før I oplever brudstykker af en dyster fortid ved Cambodjas Killing Fields.

Kontrasternes by

I har ikke oplevet Cambodjas charme rigtigt, før I har været i hovedstaden Phnom Penh. En by, hvis kontrastfulde fortid mellem den franske indflydelse og den stolte Khmer identitet i dag pryder bybilledet. Overalt summer gaderne af liv. Her dufter af lokale delikatesser. Og så gemmer byen på en mørk fortid, som stille og roligt fjerner sin skygge fra dagligdagen.

I starter morgenen med en tur på Phnom Penhs ældste marked, hvor I smager på en vifte af de lokale retter. Bagefter fortsætter I til fods og med tuk tuk gennem Phnom Penhs gader og det franske kvarter, forbi kolonitidens bygninger, asiens største marked Psah Thmey, op på toppen af Wat Phnom-templets høj for at afslutte med den mere dunkle side af byens historie da Khmer Rouge var ved magten.

Den franske fortid og byen i dag

Franskmændene ankom til Phnom Penh i det sene 1800-tal og bragte den chikke kolonistil med sig. Grandiose villaer, sirlige administrative bygninger og grønne parker blev opført for at imødekomme den nye elite.

”En by af hvide bygninger, hvor spir af guld og stupaer af sten skyder dramatisk op fra det grønne, op mod himlen”. Sådan beskrev Robert Casey Phnom Penh i 1929 byen – helt i tråd med Phnom Penh i dag. Her oplever I, hvordan den franske kolonitid i skøn symbiose med den storslåede Khmer-stil fortsat danner rammerne om et liv i gadeniveau med åbne butiksfronter, livlige markeder og duftende gadekøkkener.

Xl Cambodia Phnom Penh Killing Fields Mass Grave
Xl Cambodia Phnom Penh Old French Quarter Former Police Station From 1920
Xl Cambodia Phnom Penh Psar Thmei Central Market

Smag på Phnom Penh

Pshar Kandal er Phnom Penhs ældste marked og et ganske fremragende sted at stifte bekendtskab med Cambodjas lokale delikatesser. Duft til de friske grøntsagerne og oplev den livlige handel. Markedet er en blanding af råvarer og færdigproducerede snacks, hvor I eksempelvis kan smage stegte nudler, papajasalat, grillet kød, forårsruller og søde desserter af ris og kokosmælk.

Alle retter vil være nøje udvalgte, og hygiejnen er på plads, så I trygt kan overgive jer til delikatesserne.

Det franske kvarter

Arkitektonisk er det svært at komme uden om den franske indflydelse. I det gamle franske kvarter venter Belle Epoque og Art Deco-designs på jer. Nogle bygninger er gennem tiden blevet elegant restaureret, mens andre stadig står i smukt forfald.

I kommer forbi det gamle postkontor, som fortsat er i brug i dag, den gamle franske (og forfaldne) administrationsbygning, den store centrale togstation, som står næsten ubrugt hen. Og det storslåede og ikoniske Raffles Hotel, som har huset så varierede personligheder såsom Jacqueline Kennedy og Pol Pot. 

Xl Cambodia Phnom Penh City Market Locals
Xl Cambodia Phnom Penh Food Market 2
Xl Cambodia Phnom Penh Food Market 1

Wat Phnom og býens største marked

Helt forskellig fra den franske stil er Wat Phnom-templet, som på Khmer betyder ”Bjerg Pagoda”. Templet er bygget i år 1373, og ligger i hjertet af Phnom Penh som byens højeste, religiøse struktur. Her er stilhed og ro, røgelsespinde og orangeklædte munke.

Stilhed og ro er helt det modsatte af hvad der møder jer efterfølgende på markedet Psah Thmey. Et virvar af boder med alt hvad hjertet kan begære fra tøj, sko og legetøj til souvenirer, tropiske frugter - og friturestegte kæmpe insekter og taranteller...   

Tuol Slen-fængslet og Killing Fields

Nu skal I videre og opleve en side af den cambodjanske historie, der kaster sine dystre skygger ind i nutidens Phnom Penh. I det gamle og for længst nedlagte Tuol Sleng-fængsel er uhyrlighederne, som foregik under Khmer Rouge og Pol Pot, ikke til at fornægte.

Herfra går turen til Choeng Ek, en tidligere frugtplantage i udkanten af Phnom Penh, der blev omdannet til massegrav under folkedrabet mellem 1975 og 1979. Mere end 17.000 civile blev henrettet, og steder som plantagen, I besøger, er i dag kendt som Cambodjas ’Killing Fields’.

Efter et gribende besøg vender I tilbage til hotellet og kan tilbringe resten af eftermiddagen og aftenen på egen hånd.

Xl Cambodia Phnom Penh Royal Palace Complex
Håndplukkede rejser

Oplevelserne indgår i disse rejseforslag

Xl Cambodja Six Senses Krabey Island Main Pool
Siem Reap og Angkor Wat, Cambodja, Asien

Cambodja på første klasse

15 dage fra

44.500 kr.

Glæd jer til

Håndplukkede luksushoteller inkl. Six Senses Krabey Island 5*

Angkor Wat ved solopgang og solnedgang

Markeder, munke og lokal magi ved Tonle Sap-søen

Phnom Penh bag facaden

Afslapning, gastronomi og et bombardement af indtryk

Team Cambodia

Vi hjælper dig hele vejen

Som kunde hos Nyhavn Rejser får I personlig vedledning og gode råd om alt fra unikke oplevelser til valg af rute og hoteller fra en ekspert, der har prøvet det hele selv.

Vi finder det, du ikke finder

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.