• Mad i Cambodja
 • Lokal kvinde på marked i Phnom Penh
 • Legende børn i Phnom Penh

Phnom Penh bag facaden

Oplev det lokale køkken, det franske kvarter og forstå byens mørke fortid

Legende børn i Phnom Penh
Læs mere

Lad Phnom Penhs kontraster udfolde sig for jer skridt for skridt, bid for bid. I selskab af lokal guide besøger I det franske kolonitidskvarter og byens ældste madmarked, før I oplever brudstykker af en dyster fortid ved Cambodjas Killing Fields.

Legene børn i Phnom Penhkontrasterne by

I har ikke oplevet Cambodjas charme rigtigt, før I har været i hovedstaden Phnom Penh. En by, hvis kontrastfulde fortid mellem den franske indflydelse og den stolte Khmer identitet i dag pryder bybilledet. Overalt summer gaderne af liv. Her dufter af lokale delikatesser. Og så gemmer byen på en mørk fortid, som stille og roligt fjerner sin skygge fra dagligdagen.

På denne halvdagsoplevelse starter I morgenen med en tur på Phnom Penhs ældste marked, hvor I smager på en vifte af de lokale retter. Bagefter fortsætter I til fods og med tuk tuk gennem Phnom Penhs gader og det franske kvarter, forbi koloniale bygninger, op på toppen af Wat Phnom-templets høj for at afslutte med den mere dunkle side af byens historie da Khmer Rouge var ved magten.

Kom med bag facaden til små sidegader og hyggelige kroge i Phnom PenhDen franske fortid og byen i dag

Franskmændene ankom til Phnom Penh i det sene 1800-tal og bragte den chikke kolonistil med sig. Grandiose villaer, sirlige administrative bygninger og grønne parker blev opført for at imødekomme den nye elite.

”En by af hvide bygninger, hvor spir af guld og stupaer af sten skyder dramatisk op fra det grønne, op mod himlen”. Sådan beskrev Robert Casey Phnom Penh i 1929 byen – helt i tråd med Phnom Penh i dag. Her oplever I, hvordan den franske kolonitid i skøn symbiose med den storslåede Khmer-stil fortsat danner rammerne om et liv i gadeniveau med åbne butiksfronter, livlige markeder og duftende gadekøkkener.

Lokal kvinde på marked i Phnom Penh

Smag på Phnom Penh

Pshar Kandal er Phnom Penhs ældste marked og et ganske fremragende sted at stifte bekendtskab med Cambodjas lokale delikatesser. Duft til de friske grøntsagerne og oplev den livlige handel. Markedet er en blanding af råvarer og færdigproducerede snacks, hvor I eksempelvis kan smage stegte nudler, papajasalat, grillet kød, forårsruller og søde desserter af ris og kokosmælk.

Alle retter vil være nøje udvalgte, og hygiejnen er på plads, så I trygt kan overgive jer til delikatesserne.

Lokalt marked i Phnom PenhDet franske kvarter

Arkitektonisk er det svært at komme uden om den franske indflydelse. I det gamle franske kvarter venter Belle Epoque og Art Deco-designs på jer. Nogle bygninger er gennem tiden blevet elegant restaureret, mens andre stadig står i smukt forfald.

I kommer forbi det gamle postkontor, som fortsat er i brug i dag, den gamle franske (og forfaldne) administrationsbygning, den store centrale togstation, som står næsten ubrugt hen. Og det storslåede og ikoniske Raffles Hotel, som har huset så varierede personligheder såsom Jacqueline Kennedy og Pol Pot. 

Wat Phnom templet i Phnom Penh, CambodjaWat Phnom og hvordan byen fik sit navn

Helt forskellig fra den franske stil er Wat Phnom-templet, som på Khmer betyder ”Bjerg Pagoda”. Templet er bygget i år 1373, og ligger i hjertet af Phnom Penh som byens højeste, religiøse struktur. Her er stilhed og ro, røgelsespinde og orangeklædte munke.

Og så er stedet tæt forbundet med, hvordan Phnom Penh fik sit navn – men alt det skal jeres guide nok fortælle jer om.

En pagode fyldt med kranier i The Killing fields fra torturofre under Pol Pot, CambodjaTUol sleng-fængslet og killing fields

Nu skal I videre og opleve en side af den cambodjanske historie, der kaster sine dystre skygger ind i nutidens Phnom Penh. I det gamle og for længst nedlagte Tuol Sleng-fængsel er uhyrlighederne, som foregik under Khmer Rouge og Pol Pot, ikke til at fornægte.

Herfra går turen til Choeng Ek, en tidligere frugtplantage i udkanten af Phnom Penh, der blev omdannet til massegrav under folkedrabet mellem 1975 og 1979. Mere end 17.000 civile blev henrettet, og steder som plantagen, I besøger, er i dag kendt som Cambodjas ’Killing Fields’.

Efter et gribende besøg vender I tilbage til hotellet og kan tilbringe resten af eftermiddagen og aftenen på egen hånd.

Anny Stensvig

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.