XL Greenland Glacier Lodge Eqi Comfort Deluxe
Diskobugten, Grønland

Glacier Lodge Eqi

Panoramaudsigt til den kælvende Eqi-gletsjer

Grønland er en helt særlig – og ganske uforglemmelig – oplevelse. Og kombineret med et ophold på Glacier Lodge Eqi bliver det den ultimative rejse. Her bor I i pagt med naturen – i en dejlig hytte med eget bad og toilet og en uforlignelig udsigt til den kælvende Eqi-bræ i Diskobugten. Så tæt på den rene, rå grønlandske natur, som man kommer.  

Lyden af ødemarken – og isbræen, der kælver 

Herude i ødemarken er der vand og is, så langt øjet rækker. Et væld af hvide og blå nuancer forkæler sjæl og sanser, og for en stund er der helt stille. Altså lige indtil isbræen kælver og store stykker is brækker af gletsjeren og styrter tordnende i havet. Det sker ca. hvert 10. minut, hvilket gør gletsjeren til den oftest kælvende af slagsen på den nordlige halvkugle. Chancerne for at opleve det spektakulære naturfænomen er derfor overvældende gode lige her.  

I pagt med naturen

Ankomst til Glacier Lodge Eqi

I ankommer til Glacier Lodge Eqi med båd – turen varer ca. 1,5 timer. Stævn ud fra Ilulissat, og glæd jer til at se Vestgrønlands vidunderlige kystlandskaber glide forbi. I passerer isbjerge, Bredebugt, Oqaatsut, fjordsystemet Pakitsoq og Ataa Sund, før I ankommer til storslåede Eqi. Forvent at føle jer uendeligt små mod den gigantiske gletsjer, hvis lige man sjældent oplever. Måske ser I også hvaler og sæler på sejlturen. 

Comfort Deluxe-hytte eller glampingtelt

Her 80 km nord for Ilulissat bor I i en hyggelig Comfort Deluxe-hytte med eget bad og toilet eller et glampingtelt med delt bad og toilet – og selvfølgelig en udsigt, der er overjordisk smuk. Komforten er helt i top med indretning i kvalitetsmaterialer og lokal mad af god kvalitet. Her forkæles I på alle plan – og helpension er inkluderet. 

Glacier Lodge Eqi – et bæredygtigt projekt

Glacier Lodge Eqi er udviklet med tanke på bæredygtighed, og i hele tilblivelsen og driften af hotellet har der derfor været stor omtanke for miljøet og tanke på besparelse af CO2. Det betyder dog ikke, at I skal gå på kompromis med moderne bekvemmeligheder, og her er derfor både elektricitet og rindende, varmt vand. Men ingen wi-fi!

Heldagstur på indlandsisen

Der ligger et væld af naturoplevelser af de helt store og venter på jer lige uden for døren til Glacier Lodge Eqi. Hvilken I skal vælge, afhænger af eventyrlyst og vandreerfaring. Er I erfarne vandrere, er en heldagstur til indlandsisen til fods måske noget for jer. Turen er ikke teknisk svær, men terrænet er krævende og strækker sig over omkring 1000 højdemeter, så det er en forudsætning, at I er i god form.

Vandretur til deltaet

Bag Glacier Lodge Eqi løber der en flod af smeltevand fra indlandsisen. En kort tur op i terrænet belønnes med den smukkeste udsigt til ikke bare gletsjeren, men det enorme floddelta. Men hvorfor nøjes med at se på deltaet, når I kan vandre hen til det? Holder I af naturoplevelser fra absolut øverste hylde, må I ikke snyde jer selv for en vandretur hertil. På vejen oplever I spændende flora og fauna på de små stier, og udsigten over deltaet er intet mindre end imponerende. Se smeltevandet fra indlandsisen bruse ud i et forgrenet net af mindre floder og havne i bugten. Er I heldige, møder I både polarræve og sneharer undervejs – og måske også det havørnepar, der hvert år bygger rede på klippekanten. Vandreturen er ca. 4 km lang og foregår i fjeldterræn. Varighed ca. 3 timer. 

Grønland om sommeren

Glacier Lodge Eqi har åbent fra midten af juni til midten af september. Bemærk, at efterspørgslen på hytter og glampingtelte er stor – det er derfor en god idé at booke jeres ophold i god tid. Vi anbefaler to overnatninger på stedet.

XL Greenland Glacier Lodge Eqi Morain Aerial
HÅNDPLUKKET TIL JER

Hotellet indgår i disse rejseforslag

Xl Greenland Camp Kiattua Camp Evening Photo Stanislas Fautre
Grønland, Europa

Glæd jer til

Dyreliv, natur og sublime udsigter

Egne hytter med udsigt til gletsjere, glamping på Grønlands mest eksklusive camp og gode hoteller

Gourmet på ”verdens mest afsidesliggende gourmetrestaurant” på Camp Kiattua

Utallige inkluderede naturoplevelser til vands eller til vands

Privat vært og unikke ekspeditioner med egen guide hver dag

TAL MED EN EKSPERT

Vi skræddersyer jeres rejse til Grønland

Tal med Nyhavn Rejsers eksperter om rejser til Grønland. De har tjekket hoteller, udflugter og de bedste ruter, så I får en rejse med bedste kvalitet i alle detaljer. Fortæl om jeres drømme og få sammensat en rejse til Indien ud over det sædvanlige.

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.