Xl Iceland Whale Watching Humpback Sunrise
Oplevelse på Island

Sommer og hvalsafari på Island

Oplev havets kæmper og Islands smukke kyster

I kan se hvaler ved Island hele året, men bedste sæson for hvaler ved Island er fra april til oktober, så denne oplevelse er primært til jer, der er på sommerferie på Island.

Xl Iceland Minkewhale Close
Xl Iceland Whale Watching Breaching Humpback Whale
Xl Icleland Whale Watching White Beaked Dolphins

Et af verdens bedste steder for hvalsafari

Havstrømme ved Island giver perfekte forhold for algevækst, der igen sikrer bedste betingelser for kril og småfisk, som så i næste led er føde for havets kæmper. For jer betyder hele denne fødekæde, at Island er et af de bedste steder i verden at tage på hvalsafari. Glæd jer til en naturoplevelse af de helt store på jeres rejse til Island.

Hvalsafari fra Reykjavik

I bliver hentet på jeres hotel i Reykjavik og kørt til den gamle havn. Herfra står I ud i Faxaflói-bugten med et skib, der ud over forventningsfulde rejsende som jer også har erfarne søgere og hvaleksperter med om bord. Nu er det, der skal holdes udkig efter B-K-F.  

B står for blåst, der er den gejser-lignende søjle af vand, der kommer fra hvalen, når den ånder ud efter et dyk. K står for krop, hvor halefinnen eller ryggen ofte afslører hvalen. Og F står for fugle, hvor mange havfugle i luften kan være et tegn på småfisk og dermed en åben restaurant for hvalerne også.

Xl Iceland Whale Watching Boat

De mest almindelige hvaler på Island

Der er registreret 23 arter tandhvaler og bardehvaler ved Island. De mest almindelig hvaler ved Island er vågehvaler (op til 10 m), pukkelhvaler (op til 15 m), hvidnæsede delfiner og marsvin, men I har også chance for at se spækhuggere og de store blåhvaler (op til 33 m).

Her er ordet ”chance” selvfølgelig vigtigt at huske. I er i vild natur, og ingen kan vide, hvad dagen vil bringe, men få steder i verden er der så sor sandsynlighed for at se hvaler, som her. Undervejs kan I samtidig nyde at se Islands smukke kyster fra søsiden og måske de farverig lunder flyve over jer.

Praktisk information

Selve sejlturen tager ca. 3 timer. I bliver hentet på jeres hotel og kørt hjem igen bagefter. Husk hue og vanter og gerne lag på lag tøj, for det kan være køligt ude på havet. I har dog adgang til at låne en varm overall på skibet.

I får udleveret redningsveste, og der er et stop på vejen, hvor I kan købe frokost. Hvis I ikke er søstærke, kan det være en god idé med en søsygepille.

Kamera og måske også en kikkert kan være en rigtig god ting, men husk også bare at nyde synet af hvalerne uden at se alt gennem en linse eller mobil. Det vigtigste er det billede, I gemmer inde i jer selv.

Opgradering til speedbåd?

Vil I sejle i en mindre og hurtigere oppustelig speedbåd i stedet for en større båd, så tal med jeres rejserådgiver. I er færre gæster om bord og kan komme længere omkring.

Xl Iceland Whale Watching Breaching Humpback Whale Close
Håndplukket rejser

Oplevelserne indgår i disse rejseforslag

Team Island

Vi hjælper dig hele vejen

Som kunde hos Nyhavn Rejser får I personlig vedledning og gode råd om alt fra unikke oplevelser til valg af rute og hoteller fra en ekspert, der har prøvet det hele selv.

Vi finder det, du ikke finder

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.