• Oplev Tokyos øl- og restaurantionskultur med guide
  • Smukt bybillede af Tokyo om aftenen
  • Smag på nudler i alle mulige variationer under ferien i Japan

Øl, nudler og anden vigtig kultur i Tokyo

Fra varm ramen til iskolde øl med lokal ølekspert

Oplev Tokyos øl- og restaurantionskultur med guide
Læs mere

Vi kunne starte beskrivelsen af denne oplevelse med blot at fortælle, at I først får lidt mad på en lokal restaurant, så I ikke går til ølsmagning på tom mave. Men I er i Japan. Kulturen er utrolig stærk. Så der er meget mere i det end øl og mad!

Smag på nudler i alle mulige variationer under ferien i JapanRamen på ”salaryman stable”

I Japan vil I møde begrebet ”salaryman”. Funktionæren – typisk mandlig – hvor arbejde og virksomhed fylder en meget stor del af livet. Lange transporttider til arbejde og uendelig loyalitet og dedikation til jobbet betyder, at familien i nogle tilfælde er noget, man kun for alvor ser om søndagen. 

Gode aftaler træffes ofte over et glas øl i JapanMiddage kan i stedet indtages på lokale restauranter. Og er en aftale ikke i hus, kan løsningen ofte være at mødes over en rygende varm skål ramen-nudler og ikke mindst et glas øl. Eller flere. Den ofte lidt sky og introverte japaner kan få et skub mod det mere udadvendte på den måde. 

Alt dette foregår på en izakaya eller på engelsk ”salaryman stable”, ”stalden for funktionærerne”. Det er her, jeres ølsmagning i Tokyo starter. Med nudler og øl. 

Spis hjemmelavede japanske ramen-nudler i TokyoJapans nudelkultur

Hvis I nu tænker ”nudler er vel nudler”, så vil I også her lære nyt allerede ved det første besøg. Ramen er en særlig gastronomisk disciplin i det japanske køkken, hvor man konstant forfiner smagsoplevelsen. Der er derfor utallige ramen-variationer. 

Til en skål ramen hører så efter japanernes mening ikke bare et glas øl, men et glas iskoldt øl. Jeres guide vil fortælle jer meget mere, men nu er der serveret. Velbekomme. 

Oplev Tokyos øl- og restaurantionskultur med guideJapans ølkultur

Efter jeres skål ramen er det tid at udforske Japans ølkultur for alvor med flere smagsprøver på vejen og masser af indsigt i kultur og traditioner. Det anses f.eks. for at være meget høfligt at skænke for sin sidemand og/eller selskabets hovedperson!

Oplev Tokyos øl- og restaurantionskultur med guideTokyos bedste ølbarer

Japan har en lang og stærk ølkultur og er i dag verdens 7. største producent af øl. Der er flere store spillere på markedet, men her som i resten af verden er også en stærk undergrund af mikrobryggerier. I skal stifte bekendtskab dem på 3 af Tokyos de bedste ølbarer sammen med en ølekspert.  

I kommer forbi noget af byens bedste streetfood på vejen, så det våde kan suppleres af det tørre. 

Smukt bybillede af Tokyo om aftenenPraktisk information

Området for jeres ølsmagning i Tokyo kan skifte fra gang til gang, så vi kan ikke give oplysnnger her om specifikke barer. Vær forberedt på, at det er tilladt at ryge på mange japanske restauranter. Regn ikke med, at der kan tages hensyn til evt. allergier i menuerne, da de umiddelbart ligger fast. 

Kim Carlsson

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

  • Kontakt os

    Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
  • Ønsker og gode råd

    Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
  • I får en REJSEPLAN

    Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
  • Rejsen lægges fast

    Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
  • VI holder kontakt

    I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.